НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про забезпечення житлом і першим робочим місцем дітей-с..."  № 274 від 27.11.2018р. 
Документ №274 від 27.11.2018р. Втратив чинність
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про забезпечення житлом і першим робочим місцем дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа
Рішення виконавчого комітету  №44 від 25.03.2014р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про забезпечення житлом і першим робочим місцем дітей-сиріт та тітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа
Рішення виконавчого комітету  №223 від 22.10.2019р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.12.2018



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 27.11.2018р.  № 274
 

Про забезпечення житлом і першим робочим місцем дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа

       

       

       Відповідно до стратегії реформування закладів інституційного догляду, передбачається, що інтернатні заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування будуть закриті до 2021 року, а також передбачається, що до 2025 року будуть закриті або перепрофільовані інтернатні заклади для дітей-інвалідів.

На даний час у службі у справах дітей на первинному обліку перебуває 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у інтернатних закладах, яких згодом необхідно буде забезпечити впорядкованим місцем для проживання. Як правило, це діти старшого віку і в сімейні форми виховання їх влаштувати трудно. Така проблема не є характерною тільки для міста Коломиї, а типова для цілої України.

У зв’язку з даною реформою Міністерство соціальної політики пропонує створювати МГБ (малі групові будинки). Це заклад, який буде на утриманні територіальної громади і до нього може влаштовуватися до 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, пріоритет надається дітям з обмеженням життєдіяльності.

Відповідно до Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 року № 877 можна побудувати для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування будинок для МГБ, або провести капітальний ремонт у наявному приміщенні. З державного бюджету на будівництво малого групового будинку може бути виділено понад 2, 5 млн. грн.

       Кабінет Міністрів України постановою від 31.10.2018 № 926 затвердив примірне положення про малий груповий будинок.

Заслухавши інформацію про забезпечення житлом і першим робочим місцем дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:


1.Затвердити склад робочої групи по питанню реалізації проекту будівництва малого групового будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (додається).

2. Фінансовому управлінню міської ради (Г. Бакай) при формуванні міського бюджету на 2019 рік передбачити кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва приміщення малого групового будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

  1. Службі у справах дітей міської ради (І. Івахнюк):

3.1. Подати документи до обласної державної адміністрації для отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівельно-ремонтні роботи з метою будівництва приміщення малого групового будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

3.2. Підготувати проект програми для забезпечення інвентарем малого групового будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

4. Відділу земельних відносин міської ради (Б. Мондрик) замовити розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для малого групового будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

       5. Відділу перспективного розвитку та капітального будівництва міської ради (У. Долаврук) вжити заходів для замовлення проектно-кошторисної документації для будівництва приміщення малого групового будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

       6. Відділу економічного аналізу та стратегічного планування міської ради (Н. Геник) провести тендер на визначення виконавця будівельних робіт.

       7. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови В. Бойцана.





Міський голова                                                                                                             І. Слюзар

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 27.11.2018 № 274




Робоча група

по питанню реалізації проекту будівництва малого групового будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування


Бойцан

Володимир Васильович

- заступник міського голови, голова робочої групи

Івахнюк

Ігор Васильович

- начальник служби у справах дітей міської ради, секретар робочої групи


Члени робочої групи:

Бакай

Ганна Дмитрівна

Геник

Наталія Антонівна

- начальник фінансового управління міської ради

- начальник відділу економічного аналізу та стратегічного планування міської ради

Долаврук

Уляна Василівна

- начальник відділу перспективного розвитку та капітального будівництва

Колісник

Андрій Ярославович

- начальник відділу архітектури та містобудування міської ради

Максимчук

Тетяна Михайлівна

- директор Комунального підприємства госпрозрахункове проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро

Мондрик

Богдан Йосипович

начальник відділу земельних відносин міської ради

Перлюк

Віталій Миколайович

- начальник відділу з питань державного архітектурно-будівельного контролю міської ради






2011-2024 © Всі права застережено.