НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 02 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження Порядку використання коштів на оплату ..."  № 35 від 20.02.2024р. 
Документ №35 від 20.02.2024р. Чинний
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про безоплатне поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни
Рішення виконавчого комітету  №168 від 07.09.2018р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

24.02.2024



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 20.02.2024р.  № 35
 


Про затвердження Порядку використання коштів на оплату витрат, пов'язаних із похованням учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та постраждалих учасників Революції Гідності


       Відповідно до ст. 14 Закону України «Про поховання та похоронну справу», постанови Кабінету Міністрів України від 28.10.2004 року № 1445 «Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни» (зі змінами) згідно розпорядження Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 11.12.2023 року № 526 «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на оплату витрат, пов'язаних із похованням учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та постраждалих учасників Революції Гідності, на 2023-2026 роки», керуючись підпунктом 4 статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (зі змінами), виконавчий комітет міської ради


вирішив:

  1. Затвердити Порядок використання коштів на оплату витрат, пов'язаних із похованням учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та постраждалих учасників Революції Гідності (додається).
  2. Затвердити середню ціну на оплату витрат, пов'язаних із похованням учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та постраждалих учасників Революції Гідності (додається).
  3. Управлінню соціальної політики міської ради (В. ЯВОРСЬКИЙ) забезпечити оплату витрат, пов'язаних із похованням учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та постраждалих учасників Революції Гідності за рахунок коштів обласного бюджету.
  4. Рішення виконавчого комітету Коломийської міської ради від 07.08.2018 року № 168 «Про безоплатне поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни», вважати таким, що втратило чинність.
  5. Контроль за виконанням рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради Миколу АНДРУСЯКА.


Міський голова                                                                             Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 20.02.2024 р. № 35


ПОРЯДОК

використання коштів на оплату витрат, пов'язаних із похованням учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та постраждалих учасників Революції Гідності


1.        Цей Порядок регламентує використання коштів на оплату витрат, пов'язаних із похованням учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та постраждалих учасників Революції Гідності за рахунок коштів обласного бюджету відповідно до ст. 23; 41 Закону України «Про поховання та похоронну справу» (із змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 28.10.2004 № 1445 «Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни» (зі змінами) згідно розпорядження Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 11.12.2023 року № 526 «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на оплату витрат, пов'язаних із похованням учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та постраждалих учасників Революції Гідності, на 2023-2026 роки».

2.        Фінансування видатків на оплату витрат, пов'язаних із похованням учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та постраждалих учасників Революції Гідності за рахунок коштів обласного бюджету в межах обсягів, затверджених у розписі обласного бюджету на відповідний бюджетний період.

3.        Головним розпорядником коштів щодо фінансування видатків на оплату витрат, пов'язаних із похованням учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та постраждалих учасників Революції Гідності за рахунок коштів обласного бюджету є управління соціальної політики Коломийської міської ради.

4. Витрати пов’язані із похованням, відшкодовуються надавачам ритуальних послуг, виконавцю волевиявлення або особі, що зобов’язалася поховати померлого учасника бойових дій, особу з інвалідністю внаслідок війни та постраждалого учасника Революції Гідності, місце проживання яких на момент смерті було зареєстроване/задеклароване на території Коломийської міської територіальної громади.

5.        Відшкодування витрат, пов’язаних із похованням, проводиться:

- у разі звернення виконавця волевиявлення або особи, яка здійснила поховання померлого учасника бойових дій, особу з інвалідністю внаслідок війни та постраждалого учасника Революції Гідності, до управління соціальної політики міської ради;

- на підставі договору-замовлення про організацію та проведення поховання, укладеного з надавачем ритуальних послуг та управлінням соціальної політики Коломийської міської ради.

6.        Для оплати витрат, пов'язаних із похованням, особа, яка здійснила поховання померлого, подає до управління соціальної політики міської ради наступні документи:

  • заяву у довільній формі;
  • копію документа, що посвідчує особу, яка здійснила поховання;
  • копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (не надається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);
  • копію свідоцтва про смерть учасника бойових дій, особу з інвалідністю внаслідок війни та постраждалого учасника Революції Гідності, виданого в установленому порядку;
  • документ, що засвідчує факт поховання померлого учасника бойових дій, особу з інвалідністю внаслідок війни та постраждалого учасника Революції Гідності;
  • копію документів, що підтверджують вартість наданих ритуальних послуг;
  • копію документа, що підтверджує віднесення особи померлого до однієї із зазначених категорій.

7. Оплата витрат, пов’язаних із похованням, проводиться на міжнародний номер банківського рахунку (далі – IBAN) особи, яка здійснила поховання померлого, відкритий в установі банку, про що зазначається у заяві.

8. Управління соціальної політики міської ради перераховує кошти на рахунки надавачів ритуальних послуг на підставі:

  • договору-замовлення про організацію та проведення поховання з надавачем ритуальних послуг;
  • документів, що підтверджують вартість наданих ритуальних послуг;
  • копію свідоцтва про смерть учасника бойових дій, особу з інвалідністю внаслідок війни та постраждалого учасника Революції Гідності;
  • копії документа, що підтверджує віднесення особи померлого до однієї із зазначених категорій.

9. Відшкодування витрат на ритуальні послуги здійснюється відповідно до Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2004 року № 1445 (зі змінами), з урахуванням необхідного мінімального переліку вимог, затвердженого в установленому порядку.

10. Вартість ритуальних послуг, визначених на здійснення витрат, пов'язаних із похованням, не повинна перевищувати середню ціну на відповідні ритуальні послуги, що склалася у Коломийській міській територіальній громаді станом на 01 січня відповідного року.

11. Додаткові ритуальні послуги оплачуються виконавцем волевиявлення або особою, яка  здійснила поховання померлого учасника бойових дій, особу з інвалідністю внаслідок війни та постраждалого учасника Революції Гідності.

12. Надавачі ритуальних послуг щомісячно надають розрахунки витрат, пов’язаних із похованням в термін до 2 числа поточного місяця.

13. Витрати, пов’язані із похованням, відшкодовуються, якщо звернення за ними надійшло не пізніше 12 місяців після смерті учасника бойових дій, постраждалого учасника Революції Гідності та особи з інвалідністю внаслідок війни.

14. Управління соціальної політики міської ради:

- приймає розрахунки від надавачів ритуальних послуг, документи, що підтверджують вартість наданих ритуальних послуг від виконавців волевиявлення або осіб, які здійснили поховання померлого;

- реєструє фінансові зобов’язання в органах Державної Казначейської служби України;

- розраховує та формує заявку на фінансування витрат, пов’язаних із похованням, та подає завірені копії документів до департаменту соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

14. Департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації на підставі розрахунків управління соціальної політики міської ради надає потребу в коштах на оплату витрат, пов’язаних із похованням департаменту фінансів Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

15. Збір інформації та обробка персональних даних здійснюються відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».



Начальник управління                                                        Віталій ЯВОРСЬКИЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 20.02.2024 р. № 35


Середня ціна

на оплату витрат, пов'язаних із похованням учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та постраждалих учасників Революції Гідності


Назва послуг

Середня ціна послуг

(грн.)

1

Оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання

30,23

2

Доставка предметів похоронної належності (завантаження на складі, перевезення, вивантаження на місці призначення та перенесення до місця знаходження тіла померлого)

400,00

3

Надання транспортних послуг (один автокатафалк та один автобус супроводження):

  • автокатафалк (один)
  • автобус супроводження (один)



1350,00

1700,00

4

Перенесення труни з тілом померлого до будинку (квартири), до моргу, з будинку (квартири), моргу, до місця поховання

300,00

5

Організація поховання і проведення ритуалу

950,00

6

Надання труни

5667,00

7

Надання вінка похоронного з траурною стрічкою (з написом чи без нього)

717,00

8

Копання могили в літній період (викопування ручним чи механізованим способом, опускання труни у могилу, закопування, формування намогильного насипу)

2566,00

9

Копання могили в зимовий період (викопування ручним чи механізованим способом, опускання труни у могилу, формування намогильного насипу)

3927,00

10

Надання урни

500,00

11

Поховання урни з прахом (закопування в могилі чи розміщення в колумбарній ніші та одноразове прибирання прилеглої території після поховання) в літній період

1000,00

12

Поховання урни з прахом (закопування в могилі чи розміщення в колумбарній ніші та одноразове прибирання прилеглої території після поховання) в зимовий період

1000,00



Начальник управління                                    Віталій ЯВОРСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.