НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 25 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про безоплатне поховання учасників бойових дій та осіб ..."  № 168 від 07.09.2018р. 
Документ №168 від 07.09.2018р. Втратив чинність
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Порядку використання коштів на оплату витрат, пов"язаних із похованням учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та постраждалих учасників Революції Гідності
Рішення виконавчого комітету  №35 від 20.02.2024р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

11.09.2018



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 07.09.2018р.  № 168
 

Про безоплатне поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни


       Відповідно до ст. 14 Закону України «Про поховання та похоронну справу», постанови Кабінету Міністрів України від 28.10.2004 року № 1445 «Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни», згідно розпорядження голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 01.07.2010 року № 387 «Про затвердження Порядку фінансування видатків з обласного бюджету на здійснення витрат, пов'язаних із похованням учасників бойових дій та інвалідів війни», керуючись підпунктом 2 пункту «а» статті 28, підпунктом 4 статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради


вирішив:

  1. Затвердити Порядок відшкодування витрат на безоплатне поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни (додається).
  2. Встановити тариф на ритуальні послуги, пов’язані з похованням померлих (загиблих) учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни (додається).
  3. Департаменту соціальної політики міської ради (Л. Яремчук) забезпечити відшкодування витрат на безоплатне поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни за рахунок коштів обласного бюджету.

4.        Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову.





Міський голова                                                                                                           І. Слюзар





  ЗАТВЕРДЖЕНО

   рішення виконавчого комітету

міської ради

від 07.09.2018 № 168



ПОРЯДОК

відшкодування витрат на безоплатне поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни


1.        Цей Порядок регламентує відшкодування витрат на безоплатне поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни за рахунок видатків обласного бюджету відповідно до ст. 14 Закону України «Про поховання та похоронну справу» із змінами і доповненнями, внесеними із Законом України від 16.10.2012 № 5459-VI, постанови Кабінету Міністрів України від 28.10.2004 № 1445 «Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни» із змінами та розпорядження голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 01.07.2010р. № 387 «Про затвердження Порядку фінансування видатків з обласного бюджету на здійснення витрат, пов'язаних із похованням учасників бойових дій та інвалідів війни».

2.        Порядок визначає механізм відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, які на момент смерті були зареєстровані в місті Коломиї.

3.        Фінансування витрат на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету в межах обсягів, затверджених рішенням обласної ради на відповідний бюджетний період.

4.        Головними розпорядниками коштів щодо фінансування витрат на безоплатне поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни є департамент соціальної політики Коломийської міської ради.

5.        Організація поховання і ритуального обслуговування здійснюється відповідно до Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року № 1445, з урахуванням необхідного мінімального переліку вимог, затвердженого Держжитлокомунгоспом України на підставі Типового договору – замовлення на організацію та проведення поховання.

6.        Вибір виконавця ритуальних послуг (ритуальна служба, комунальні підприємства, суб’єкт господарювання) для безоплатного поховання учасника бойових дій чи особи з інвалідністю внаслідок війни визначає виконавець волевиявлення або особа, яка зобов’язалась здійснити таке поховання.

7.        Для оформлення безоплатного поховання виконавець волевиявлення або особа, яка зобов’язалась здійснити поховання, надає виконавцю послуг наступні документи:

  • заяву;
  • копію документа, що посвідчує особу;
  • копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (не надається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);
  • копію свідоцтва про смерть, виданого органами реєстрації актів цивільного стану;
  • довідку з міської або сільських рад про те, що заявник дійсно здійснював поховання.
  • копію документа, який підтверджує статус учасника бойових дій чи особи з інвалідністю внаслідок війни (копія посвідчення або довідка військкомату).

8.        Безоплатно надаються такі послуги:

-        оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання;

-        доставка предметів похоронної належності (завантаження на складі, перевезення, вивантаження на місці призначення та перенесення до місця знаходження тіла померлого);

-        надання транспортних послуг (один автокатафалк та один автобус супроводження);

-        перенесення труни з тілом померлого до будинку (квартири), до моргу, з будинку (квартири), моргу, до місця поховання;

-        організація поховання і проведення ритуалу;

-        надання труни;

-        надання вінка похоронного з траурною стрічкою (з написом чи без нього);

-        копання могили (викопування ручним чи механізованим способом, опускання труни у могилу, закопування, формування намогильного насипу);

-        надання урни;

-        поховання урни з прахом (закопування в могилі чи розміщення в колумбарній ніші та одноразове прибирання прилеглої території після поховання).

       9.        Вартість ритуальних послуг, визначених для забезпечення безоплатного поховання або відшкодування витрат на здійснене поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни не повинна перевищувати середню вартість на відповідні ритуальні послуги.

10.        Додаткові ритуальні послуги оплачуються виконавцем волевиявлення або особою, яка зобов’язалась здійснити поховання, без відповідного відшкодування.

11.        Виконавець послуг (ритуальна служба, комунальні підприємства, суб’єкт господарювання) подає департаменту соціальної політики міської ради копію договору-замовлення на здійснення безоплатного поховання учасника бойових дій чи особи з інвалідністю внаслідок війни, підтвердженого виконавцем волевиявлення або особою, яка зобов’язалась здійснити поховання та копії документів, зазначених у пункті 7 цього Порядку.

12.        Для здійснення відшкодування витрат на безоплатне поховання померлих (загиблих) осіб з інвалідністю внаслідок війни та учасників бойових дій департамент соціальної політики міської ради щомісяця по мірі надходження письмових заявок з підтверджуючими документами щодо видатків, але не пізніше 15-го числа поточного місяця надає їх до департаменту соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

13.        При надходженні коштів до департаменту соціальної політики міської ради на вищевказані цілі кошти перераховуються до установи банку на рахунок виконавця послуг.

 

   ЗАТВЕРДЖЕНО

   рішення виконавчого комітету

міської ради

від 07.09.2018 № 168


Тариф

на ритуальні послуги, пов’язані з похованням померлих (загиблих) учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Найменування

Середня ціна (грн.)

1

Оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання

14,00

2

Доставка предметів похоронної належності (завантаження на складі, перевезення, вивантаження на місці призначення та перенесення до місця знаходження тіла померлого)

360,00

3

Надання транспортних послуг (один авто катафалк та один автобус супроводження):

  • автокатафалк (один)
  • автобус супроводження (один)



580,00

800,00

4

Перенесення труни з тілом померлого до будинку (квартири), до моргу, з будинку (квартири), моргу, до місця поховання

200,00 (одна особа)

5

Організація поховання і проведення ритуалу

100,00

6

Надання труни

3550,00

7

Надання вінка похоронного з траурною стрічкою (з написом чи без нього)

300,00

8

Копання могили в літній період (викопування ручним чи механізованим способом, опускання труни у могилу, закопування, формування намогильного насипу)

1150,00

9

Копання могили в зимовий період (викопування ручним чи механізованим способом, опускання труни у могилу, формування намогильного насипу)

1150,00

10

Надання урни

800,00

11

Поховання урни з прахом (закопування в могилі чи розміщення в колумбарній ніші та одноразове прибирання прилеглої території після поховання) в літній період

205,00

12

Поховання урни з прахом (закопування в могилі чи розміщення в колумбарній ніші та одноразове прибирання прилеглої території після поховання) в зимовий період

205,00




2011-2024 © Всі права застережено.