НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 04 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження Положення про центр підтримки Захисник..."  № 2331-38/2022-38 від 07.12.2022р. 
Документ №2331-38/2022 від 07.12.2022р. Внесено зміни в інший нормативний акт
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про затвердження Положення про центр допомоги учасникам антитерористичної операції Коломийської міської ради
Рішення міської ради  №577-10/2016 від 13.07.2016р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

11.12.2022



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(38  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 07.12.2022р.  № 2331-38/2022-38
 


Про затвердження Положення про центр підтримки Захисників України

Коломийської міської ради

       

На виконання Указу Президента України від 18.03.2015 р. № 150/2015 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» зі змінами, внесеними Указом Президента України від 05.10.2015 р. № 570/2015, розпорядження голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 15.03.2016 р. №136 «Про невідкладні заходи щодо покращення надання допомоги учасникам АТО та членам їх сімей», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою надання допомоги учасникам бойових дій на території України, сім'ям загиблих захисників України, а також у зв'язку з необхідністю координації дій органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, волонтерських та громадських організацій, які надають допомогу учасникам російсько-української війни та їх сім'ям, міська рада


вирішила:


1. Затвердити Положення про центр підтримки Захисників України Коломийської міської ради (додається).

2. Вважати таким, що втратило чинність рішення міської ради від 13.07.2016 р. №577-10/2016 «Про затвердження Положення про центр допомоги учасникам антитерористичної операції Коломийської міської ради».

3. Організацію рішення покласти на заступника міського голови Романа ОСТЯКА.

4. Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії з питань освіти, культури, спорту, інформаційної  та молодіжної політики, соціального захисту, охорони здоров'я, гендерної політики, депутатської діяльності, етики, регламенту, захисту прав людини та правопорядку.



Міський голова                                                                                     Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 07.12.2022 р. №2331-38/2022




ПОЛОЖЕННЯ

про центр підтримки Захисників України Коломийської міської ради


1. Загальні положення


    1. Центр підтримки Захисників України Коломийської міської ради (далі - Центр) є структурним підрозділом Коломийської міської ради, який утворюється нею з метою забезпечення взаємодії територіальних підрозділів  центральних органів виконавчої влади, органів державної влади (державних організацій) та органів місцевого самоврядування, волонтерських та громадських організацій при вирішенні питань лікування, реабілітації, соціального захисту, адаптації захисників України.
    2. Центр не має статусу юридичної особи. У своїй діяльності Центр підзвітний та підконтрольний міській раді, підпорядкований міському голові та заступнику міського голови відповідно до функціональних обов’язків. Працівники Центру призначаються на посаду міським головою та звільняються з посади міським головою згідно вимог чинного законодавства України.
    3. При Центрі діє Координаційна рада центру підтримки Захисників України міської ради (далі - Координаційна рада), персональний склад якої затверджується міським головою.
    4. Центр у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, указами Президента України, постановами Верховної Ради України, актами Кабінету Міністрів України, розпорядженнями обласної державної адміністрації, рішеннями міської ради та виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, а також Положенням про центр підтримки Захисників України (далі – Положення).
    5. Місце знаходження та юридична адреса Центру: вулиця Шевченка, 21,    м. Коломия, 78203.


2. Основні завдання і функції Центру


Основними завданнями Центру є забезпечення реалізації соціальної політики в м. Коломиї щодо надання допомоги захисникам України, сім'ям загиблих учасників російсько-української війни, що включає:

       2.1 Забезпечення взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, волонтерських та громадських організацій при вирішенні питань лікування, реабілітації, соціального захисту, адаптації Захисників України.

2.2 Сприяння організаціям військово-патріотичного виховання, освітнім та навчальним закладам, щодо виконання проєктів та вишколів з військово-патріотичного виховання дітей та молоді на базі Центру військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки ім. Мирона Забарила в с. Кубаївка, проведення заходів військово-патріотичного виховання дітей та молоді в навчальних закладах міста Коломиї.

2.3 Збір та обробка інформації щодо проблемних питань та потреб захисників України та їх родин.

2.4 Підготовка  пропозицій  щодо вирішення проблемних питань захисників України та їх моніторинг.

2.5 Забезпечення діяльності Координаційної ради Центру (далі – Координаційна рада).

3.Основні функції Центру

Центр, відповідно до покладених на нього завдань:

3.1 Надає консультативну допомогу та сприяє Захисникам України, членам їх родин, сім’ям загиблих (померлих) щодо:

3.1.1 Отримання документів, необхідних для надання відповідного статусу згідно із Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

3.1.2 Отримання пільг та соціальних гарантій.

3.1.3 Лікування, реабілітації, адаптації.

3.1.4 Працевлаштування, професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації.

3.1.5 Інших питань соціального захисту.

3.2 Проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу з представниками громадських об’єднань ветеранів війни та захисників України, волонтерських організацій, організовує освітні заходи для захисників України та членів їх родин,  сім’ям загиблих (померлих) Захисників України з метою поширення інформації про їх соціальні права та гарантії.

3.3 Приймає заяви, скарги, пропозиції від Захисників України та передає на розгляд Координаційної ради.

3.4 Організовує засідання Координаційної ради, забезпечує їй інформаційно-методичний супровід, оформляє протоколи засідань.

3.5 Спільно з Координаційною радою Центру організовує та надає всебічне сприяння організаціям військово-патріотичного виховання, проведенню проєктів, вишколів з військово-патріотичного виховання молоді на базі Центру військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки ім. Мирона Забарила в                  с. Кубаївка.

3.6 Збирає, узагальнює та подає міському голові інформацію щодо пропозицій громадських об’єднань ветеранів війни та захисників України, волонтерських організацій, рішень Координаційної ради з вирішення питань, які мають важливе суспільне значення і пов'язані із захистом прав, свобод і законних інтересів Захисників України та їх родин, волонтерів, волонтерських організацій, що надають їм допомогу.

3.7 Готує та подає міському голові, Координаційній раді,  пропозиції щодо організації консультацій з громадськістю з питань підтримки Захисників України та їх сімей.

3.8 Інформує в обов'язковому порядку громадськість, міську раду про свою діяльність та діяльність Координаційної ради, прийняті рішення та їх виконання.

3.9 Вирішує інші питання в межах наданих повноважень.


4. Права


Центр для виконання покладених на нього завдань має право в установленому порядку:

4.1 Запитувати та одержувати від державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань, підприємств, установ та організацій необхідні інформацію, документи і матеріали.

4.2 Запрошувати на засідання Координаційної ради керівників і представників державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань, підприємств, установ, організацій.

4.3 Залучати для розгляду питань, що належать до компетенції Центру, працівників органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками), а також незалежних експертів (за їх згодою).

4.4 Використовувати цілодобову гарячу лінію (Саll-центр), створену на виконання Указу Президента України від 18.03.2015 р. № 150 «Про додаткові

заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції».

4.5 Організовувати семінари, конференції, круглі столи, брифінги та інші заходи.

5. Прикінцеві положення

5.1 Центр утримується за рахунок коштів місцевого бюджету, рішення щодо утворення, ліквідації або реорганізації приймає міська рада за пропозицією міського голови.

5.2 Зміни та доповнення до цього Положення вносяться в установленому законом порядку,

5.3 Ліквідація і реорганізація Центру проводиться міською радою в порядку, встановленому чинним законодавством України.


















2011-2024 © Всі права застережено.