НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про профілактику правопорушень серед дітей у 2019 році..."  № 311 від 24.12.2019р. 
Документ №311 від 24.12.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про профілактику правопорушень серад неповнолітніх у місті Коломия
Рішення виконавчого комітету  №306 від 18.12.2018р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

28.12.2019



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 24.12.2019р.  № 311
 

       

Про профілактику правопорушень серед дітей у 2019 році



       З метою профілактики правопорушень серед дітей працівниками ювенальної превенції Коломийського відділу поліції та служби у справах дітей міської ради проведено близько 160 виховний бесід та 55 лекцій на правовиховну тематику. Проводилася індивідуальна робота з підлітками, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, що перебувають на профілактичному обліку.

       Не дивлячись на це, семеро неповнолітніх вчинили кримінальні правопорушення, їм пред’явлено обвинувачення і справи розглядаються у Коломийському міськрайонному суді. Два кримінальні правопорушення були вчинені групами осіб, також зафіксовано втягнення 12-ти річної дитини в злочинну діяльність. На жаль зафіксовано один рецидив вчинення злочину і неповнолітнього взято під варту.

       Як позитивне явище слід відмітити те, що не було вчинено тяжких злочинів та злочинів у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Також, притягнуто 32 неповнолітніх до адміністративної відповідальності за статтями 51, 175-1, 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За неналежний догляд за дітьми та ухилення від виконання батьківських обов’язків 38 батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 184 КУпАП. Працівники ювенальної превенції Коломийського відділу поліції розшукали 13 зниклих дітей.

       З метою недопущення вчинення кримінальних правопорушень дітьми, які проживають в сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах проведено обстеження умов проживання 54 сімей. Порушено питання про відібрання 10 дітей. 16 дітей з Коломийської міської ОТГ влаштовано в Солотвинську санаторну школу де вони забезпечені навчанням, харчуванням та впорядкованим нічлігом. Активно ведеться співпраця з благодійними організаціями для забезпечення дітей одягом та взуттям.

       Завдяки проведеним профілактичним заходам у 2019 році зафіксовано спад злочинності на 50%  у порівнянні з 2018 роком.

Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

       1. Інформацію про проведення профілактики правопорушень серед дітей у 2019 році взяти до відома, (додається).

       2. Коломийському відділу поліції ГУНП України в Івано-Франківській області (Остап Білейчук), службі у справах дітей міської ради (Ігор Івахнюк):

2.1. Вжити заходів для унеможливлення продажу дітям алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

2.2. Провести заходи для подолання наркоманії та попередження вживання насваю в дитячому середовищі.



Міський голова                                                                                                              Ігор Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.