НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 25 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про профілактику правопорушень серад неповнолітніх у мі..."  № 306 від 18.12.2018р. 
Документ №306 від 18.12.2018р. Чинний
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про профілактику правопорушень серед дітей у 2019 році
Рішення виконавчого комітету  №311 від 24.12.2019р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

22.12.2018



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 18.12.2018р.  № 306
 

Про профілактику правопорушень серед неповнолітніх у місті Коломиї

       

       Заслухавши інформацію служби у справах дітей міської ради про проведену роботу щодо профілактики правопорушень серед неповнолітніх, виконавчий комітет відзначає, що проводиться відповідна робота з даного питання.

Працівниками служби у справах дітей міської ради та сектору ювенальної превенції Коломийського відділу поліції прочитано 8 лекцій в навчальних закладах міста та проведено 63 індивідуальні бесіди з підлітками схильними до вчинення правопорушень.

Єдиний центр надання реабілітаційних та соціальних послуг проводив тренінги, опитування та заходи щодо соціальної адаптації неповнолітніх, які засуджені до покарання не пов’язаного з позбавленням волі, надавав гуманітарну допомогу сім’ям, які опинились в складних життєвих обставинах.

Важливим напрямком роботи є превентивне виховання. Так управлінням освіти міської ради проведено ряд семінарів щодо морально-правового виховання учнів (6 семінарів), запроваджено батьківські лекторії у школах (3 лекторії, на які запрошували працівників поліції) та проведено перевірки стану виховної роботи з учнями (в 3 школах).

В бібліотеках міста організовано 12 зустрічей з дітьми на теми «Як не стати жертвою злочину», «Правила і закони в твоєму житті» та «Скажи наркотикам - НІ».

На обліку у Коломийському відділі поліції перебуває 10 неповнолітніх з міста Коломиї.

Не зважаючи на проведену роботу рівень злочинності серед неповнолітніх у місті залишається на середньому рівні. Це в основному за рахунок приїжджих дітей, які навчаються у закладах професійно-технічної освіти.

Коломийський відділ поліції повідомляє, про те, що дітьми вчинено адміністративних правопорушень – 15; з них: куріння в заборонених місцях (2), дрібні крадіжки (1), дрібне хуліганство (6), розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв в громадських місцях (5), доведення до стану сп’яніння (1).

Складено адміністративних протоколів за неналежне виконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей – 18.

Виявлено дітей, які вживали наркотичні речовини – 2.

Складено протоколів за продаж тютюнових та алкогольних напоїв дітям – 4.

Знайдено дітей, які заблукали чи перебували в розшуку – 5.

Кількість злочинів, вчинених неповнолітніми – 8, з них два повторно, 1 групою осіб.

       У 2018 році не було випадків порушення майнових та житлових прав дітей, не зафіксовано насильства над дітьми. Не було зафіксовано вчинення тяжких злочинів по відношенню до дітей чи злочинів у стані алкогольного сп’яніння.

       Працівники служби у справах дітей міської ради представляли інтереси дітей у 15 засіданнях суду по кримінальних справах.

       Враховуючи наведене, виконавчий комітет міської ради


вирішив:


       1. Інформацію служби у справах дітей міської ради про профілактику правопорушень серед неповнолітніх взяти до відома.

       2. Коломийському відділу поліції ГУНП України в Івано-Франківській області (О. Білейчук) та службі у справах дітей міської ради (І. Івахнюк) активізувати профілактичну роботу у вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації, проводити виховні заході та індивідуальні бесіди, читати лекції та перевіряти гуртожитки на предмет дотримання правопорядку та законності.





Міський голова                                                                                                            І. Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.