НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Середа, 24 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про встановлення збору за місця для паркування транспор..."  № 3782-47/2019-47 від 27.06.2019р. 
Документ №3782-47/2019 від 27.06.2019р. Втратив чинність
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про внесення змін до Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів, затвердженого рішенням Коломийської міської ради від 27.01.2015 №2020-49/2015
Рішення міської ради  №1192-17/2017 від 26.01.2017р. Втратив чинність
Рішення міської ради  Про встановлення місцевих податків і зборів на території Коломийської територіальної громади
Рішення міської ради  №781-16/2021 від 24.06.2021р. Внесено зміни в інший нормативний акт

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.07.2019



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(47  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 27.06.2019р.  № 3782-47/2019-47
 

Про встановлення збору за місця

для паркування транспортних

засобів


        Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Податкового Кодексу України , міська рада:

вирішила:


  1. Затвердити Положення про встановлення збору за місця для паркування транспортних засобів у новій редакції (додається).
  2. Визнати таким, що втратили чинність:
  • рішення міської ради від 27.01.2015 року №2020-49/2015 «Про запровадження збору за місця для паркування транспортних засобів»;
  • рішення міської ради від 26.01.2017 року №1192-17/2017-17 «Про внесення змін до Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів, затвердженого рішенням Коломийської міської ради від 27.01.2015 року №2020-49/2015».
  1. Відділу інформаційної політики міської ради (Н. Сандецька) оприлюднити рішення в засобах масової інформації та на офіційному сайті міської ради.
  2. Встановити, що дане рішення набуває чинності з 01.01.2020 року та застосовується на всю територію Коломийської міської об’єднаної територіальної громади.
  3. Організацію виконання рішення покласти на першого заступника міського голови В. Григорука.
  4. Контроль за виконанням цього рішення доручити постійній комісії з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньоекономічних відносин (Р. Крутко) та постійній комісії з питань підприємництва, регуляторної політики, архітектури, містобудування, транспорту та зв’язку (О. Петрів).


  


Міський голова                                                                                  І. Слюзар

  ЗАТВЕРДЖЕНО

  рішення міської ради 

  від 27.06.19 р. № 3782-47/2019


Положення про встановлення збору за місця для паркування

транспортних засобів


Основні визначення

Збір за місця для паркування транспортних засобів - це місцевий збір, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету.


Платники збору: 

  1.        Платниками збору є юридичні особи, їх філії (відділення, представництва), фізичні особи - підприємці, які згідно з рішенням міської ради організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.
  2.        Перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, в якому зазначаються їх місцезнаходження, загальна площа, технічне облаштування, кількість місць для паркування транспортних засобів, затверджується рішенням міської ради про встановлення збору.
  3.        Таке рішення разом з переліком осіб, які уповноважені організовувати та провадити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів, надається виконавчим органом міської ради контролюючому органу в порядку, встановленому розділом І Податкового кодексу.
  4.        Об'єкт оподаткування
  5.        Об’єктом оподаткування є земельна ділянка, яка згідно з рішенням міської ради спеціально відведена для забезпечення паркування транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування, тротуарах або інших місцях, а також комунальні гаражі, стоянки, паркінги (будівлі, споруди, їх частини), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету, за винятком площі земельної ділянки, яка відведена для безоплатного паркування транспортних засобів, передбачених статтею 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».
  6.        
  7.        База оподаткування
      1.        Базою оподаткування є площа земельної ділянки, відведена для паркування, а також площа комунальних гаражів, стоянок, паркінгів (будівель, споруд, їх частин), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету.
  8.        
      1.        Ставка збору

Ставка збору встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв. метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі 0,018 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

При визначенні ставки збору міська рада враховує місцезнаходження спеціально відведених місць для паркування транспортних засобів, площу спеціально відведеного місця, кількість місць для паркування транспортних засобів, спосіб поставлення транспортних засобів на стоянку, режим роботи та їх заповнюваність.

Податковий (звітний) період податку - базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.


Порядок справляння та строки сплати збору


  1.        Сума збору за місця для паркування транспортних засобів, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, сплачується щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк, за місцезнаходженням об’єкта оподаткування.

               Платник збору, який має підрозділ без статусу юридичної особи, що провадить діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на земельній ділянці не за місцем реєстрації такого платника збору, зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як платника збору у контролюючому органі за місцезнаходженням земельної ділянки.

       

Відповідальність платників збору


Платники податку фізичні та юридичні особи несуть відповідальність за повноту і своєчасність перерахування податку до бюджету. Крім того,  юридичні особи несуть відповідальність за правильність визначення суми податку, що підлягає сплаті до бюджету та своєчасність подання податкових декларацій по платежу в порядку, визначеному Податковим Кодексом України.


Контроль за сплатою до бюджету збору

Контроль за своєчасністю подання податкових декларацій по податку, правильністю його обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до місцевого бюджету здійснюють контролюючі органи.




2011-2024 © Всі права застережено.