НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 27 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження Порядку придбання в комунальну власніс..."  № 3070-38/2018-38 від 18.10.2018р. 
Документ №3070-38/2018 від 18.10.2018р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

22.10.2018



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(38  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 18.10.2018р.  № 3070-38/2018-38
 

          

Про затвердження Порядку придбання в комунальну власність територіальної громади міста Коломиї об’єктів нерухомого майна


         Керуючись ст.59, ч.2, 5 ст.60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Цивільним кодексом України, міська рада


вирішила:


       1. Затвердити Порядок придбання в комунальну власність територіальної громади міста Коломиї об’єктів нерухомого майна (додається).

       2. Організацію виконання рішення покласти на заступників міського голови (О.Дячук, Б.Федорук).

       3. Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії міської ради з питань комунальної власності, приватизації та оренди (С.Проскурняк).



Міський голова                                                                                                                 І. Слюзар



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 18.10.2018 р. №3070-38/2018

                                                              

ПОРЯДОК
придбання в комунальну власність територіальної

громади міста Коломиї об’єктів нерухомого майна

 

І. Загальні положення.

       1.1. Цей Порядок розроблено відповідно до Конституції України, Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України, Бюджетного кодексу України та Закону України  “Про місцеве самоврядування в Україні” і визначає порядок придбання в комунальну власність територіальної громади міста Коломиї об’єктів, які перебувають у власності інших  юридичних та фізичних осіб.         

       1.2. Об’єктами придбання є:

        - об’єкти містобудування за функціональним призначенням об’єкти соціальної інфраструктури (навчальні заклади, заклади культури, фізичної культури та спорту, охорони здоров’я, соціального забезпечення, дитячі оздоровчі табори тощо) та інші об’єкти, у тому числі незавершеного будівництва, крім об'єктів інженерії, транспортної та комунальної інфраструктури.

        Придбання будь-якого об’єкта нерухомого майна для потреб територіальної громади, який розташований на земельній ділянці, яка не знаходиться у власності територіальної громади міста Коломиї, у комунальну власність здійснюється разом із земельною ділянкою, на якій він розташований у відповідності до містобудівної документації, або відповідна земельна ділянка набувається територіальною громадою в інший спосіб, не заборонений законом.

       1.3. Ініціатива щодо придбання об’єктів у комунальну власність територіальної громади міста Коломиї може виходити відповідно від міського голови, міської ради, структурних підрозділів, комунальних закладів міської ради та членів територіальної громади міста Коломиї.

        1.4. Придбання об’єктів усіх форм власності у комунальну власність територіальної громади міста Коломиї здійснюється на конкурсній основі.

ІІ. Порядок придбання об’єктів нерухомого майна у комунальну 
власність територіальної громади міста Коломиї.

         2.1. Представники структурних підрозділів, комунальних закладів міської ради до повноважень яких належить подальше використання зазначених об’єктів нерухомості, надають міському голові обґрунтовані пропозиції щодо необхідності придбання об’єктів у комунальну власність територіальної громади міста Коломиї, з зазначенням необхідних технічних характеристик приміщення.

2.2. Для проведення заходів, пов’язаних з придбанням у комунальну власність об’єктів нерухомості, рішенням міської ради створюється конкурсна комісія та затверджується конкурсна документація, де чітко прописані всі умови конкурсу. Головою конкурсної комісії є секретар міської ради, секретарем комісії - представник управління комунального господарства, члени комісії - депутати міської ради, представники фінансового управління, управління комунального господарства, юридичного відділу, відділу перспективного розвитку та капітального будівництва, відділу архітектури та містобудування,  і представник структурного підрозділу, комунального закладу міської ради, до повноважень якого належатиме подальше використання зазначеного об’єкта нерухомості. Члени комісії виконують свої обов'язки на громадських засадах.

2.3. Всі засідання конкурсної комісії оформлюються протоколом, який підписує голова і секретар конкурсної комісії. На першому засіданні розглядається ініціативного листа щодо необхідності придбання об’єкта у комунальну власність територіальної громади міста Коломиї, з зазначенням необхідних технічних характеристик приміщення та приймається рішення про публікацію оголошення про проведення конкурсу в ЗМІ та на офіційному сайті Коломийської міської ради. Текст оголошення затверджується комісією.

2.4. Засідання конкурсної комісії по питанню розгляду заяв та документації, що надійшли на розгляд комісії та підсумування результатів конкурсу щодо придбання у комунальну власність територіальної громади міста Коломиї об'єкта нерухомого майна проводиться в кабінеті №14 міської ради о 14.00 год. на 21 день з дня публікації оголошення в ЗМІ та на офіційному веб-сайті Коломийської міської ради.

2.5. За результатами розгляду конкурсних пропозицій, що надійшли на розгляд, оформляється протокол засідання конкурсної комісії про результати конкурсу щодо придбання у комунальну власність територіальної громади міста Коломиї об'єкта нерухомого майна.

2.6. Протокол засідання конкурсної комісії про результати конкурсу щодо придбання у комунальну власність територіальної громади міста Коломиї об'єкта нерухомого майна виноситься  на розгляд  постійної комісії міської ради з питань комунальної власності, приватизації та оренди і постійної комісії міської ради з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньо-економічних відносин та подається на затвердження сесії міської ради з уповноваженням міського голови, його заступників, або інших розпорядників коштів на підписання договору купівлі-продажу нежитлового приміщення.

2.7. В разі якщо кошти на придбання об'єкта нерухомості не передбачено у міському бюджеті, структурний підрозділ, комунальний заклад міської ради, до повноважень якого належить подальше використання зазначеного об’єкта нерухомості, звертається до міського голови з питанням внесення змін до бюджету міста Коломиї на відповідний рік (виконавець проекту рішення – фінансове управління Коломийської міської ради). 

2.8. Придбання в комунальну власність територіальної громади міста Коломиї об’єктів нерухомого майна здійснюється відповідно до Цивільного законодавства України, шляхом укладання договору купівлі-продажу між переможцем конкурсу і Коломийською міською радою, або іншим розпорядником коштів. Розпорядник коштів, який уповноважений на підписання договору, здійснює заходи:

-       щодо укладання договору купівлі-продажу;

-       державної реєстрації речового права не нерухоме майно;        

-       підписує акт приймання-передачі об’єкта нерухомості;

-        оприбутковує зазначений об’єкт з подальшою постановкою на баланс;


2.9. Управління комунального господарства Коломийської міської ради та розпорядник коштів координують взаємодію депутатського корпусу, структурних підрозділів, комунальних закладів з питань  придбання об’єктів нерухомості у комунальну власність територіальної громади міста Коломиї.

         2.10. Усі дії, не передбачені цим Порядком, регулюються нормами чинного законодавства України.



2011-2024 © Всі права застережено.