НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 29 березня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення ..."  № 198 від 25.09.2018р. 
Документ №198 від 25.09.2018р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

29.09.2018



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 25.09.2018р.  № 198
 

                                        

Про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2018 року


Заслухавши інформацію про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2018 року відповідно до Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей”, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради


вирішив:


       1. Інформацію про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2018 року взяти до відома (додається).

       2. Рішення виконкому міської ради від 29.05.2018 №100 “Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2018 року” зняти з контролю.

       3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови В.Бойцана.





Міський голова                                                                                                              І.Слюзар




Інформація

про підсумки організованого відпочинку та

оздоровлення дітей влітку 2018 року


На виконання Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» в місті Коломиї діє міська Програма з  оздоровлення та відпочинку дітей на 2017-2020 роки з метою забезпечення повноцінного відпочинку, оздоровлення, лікування дітей у літній період, попередження дитячої бездоглядності, жебракування, правопорушень, залучення учнівської молоді до суспільно-корисної праці, вивчення історії, природи рідного краю, національно-патріотичного виховання, фізичного загартування підлітків.

Рішенням виконавчого комітету від 29.05.2018 №100 “Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2018 року” було передбачено першочергово забезпечити послугами відпочинку та оздоровлення дітей пільгових категорій, а саме: дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей учасників АТО, дітей вимушено переселених осіб, дітей з інвалідністю, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей,  дітей, які перебувають на диспансерному обліку, талановитих та обдарованих дітей, бездоглядних та безпритульних дітей.

Згідно статистичних даних станом на 01.01.2018 року на території м.Коломиї проживає 7314 дітей шкільного віку, з них — 2511 дітей пільгових категорій. Станом на 14.09.2018 року послугами відпочинку та оздоровлення забезпечено 929 дітей шкільного віку, із них 172 дитини охоплені оздоровленням та 757 дітей послугами відпочинку.

З міського бюджету на 2018 рік виділено фінансування на оздоровлення та відпочинок дітей у сумі 640 тис. грн. З них: 397 тис. грн. на придбання путівок для дітей пільгових категорій; 126 тис. грн. на організацію пришкільних таборів; 67 тис. грн. на організацію наметових таборів Коломийської станиці НСОУ «Пласт» та 50 тис. грн. на проведення спортивно-відпочинкового табору КДЮСШ м.Коломиї.

Відділом молоді та спорту Коломийської міської ради було проведено тендер на закупівлю путівок для дітей пільгових категорій на суму 397 тис. грн. Таким чином було придбано 63 путівки в ПЗОВ “Перлина Придністров'я” (с.Михальче, Городенківський район).

Також відділом молоді та спорту міської ради за рахунок путівок виділених Івано-Франківською облдержадміністрацією у Всеукраїнських та обласних дитячих оздоровчих закладах оздоровлено 75 дітей пільгових категорій. А саме: 9 дітей в УДЦ «Молода гвардія», 11 дітей в МДЦ “Артек”, 24 дитини в ПЗОВ “Перлина Придністров'я” (с.Михальче, Городенківський район), 31 дитина в ПЗОВ “Лімниця” (с.Вістова, Калуський район).

Координаційною радою з питань оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2018 року здійснювався контроль за станом роботи у 2018 році дитячих закладів відпочинку з денним перебуванням на базі закладів освіти, таких у поточному році було 12.

У пришкільних та профільних таборах забезпечено відпочинком 522 дитини.

Оздоровлення дітей проводили також громадські, релігійні організації та спортивні федерації.

На виконання міської Програми «Майбутнє України» Коломийської станиці Пласт на 2016-2018 роки з міського бюджету було віділено 67 тис. грн. для наметових пластових таборів, у яких послугами відпочинку забезпечено 140 дітей.

Також по міській програмі з оздоровлення та відпочинку дітей на 2017-2020 роки цьогоріч виділено 50 тис. грн. на організацію спортивно-відпочинкового табору для кращих вихованців Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи м.Коломиї, тут відпочивало 35 дітей.

Комунальним некомерційним підприємством Коломийської міської ради “Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги” направлено на санаторно-курортне лікування 28 дітей пільгових категорій м.Коломиї.

Центр допомоги учасникам АТО направив на відпочинок в Угорщину 48 дітей.

       Як вище згадувалось, оздоровленням та відпочинком охоплено 929 дітей пільгових категорій, з них: 29 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 149 дітей із багатодітних сімей, 140 дітей малозабезпечених сімей, 18 дітей з інвалідністю, 114 дітей, що знаходяться на диспансерному обліку, 4 дітей внутрішньо переміщених осіб, 85 дітей учасників бойових дій та 1 дитина загиблого учасника АТО.

На базі дитячих оздоровчих закладів велась тренінгова робота з профілактики негативних явищ в молодіжному середовищі, психологічні консультації з питань взаємовідносин дітей з однолітками та батьками. Вживались заходи щодо попередження бездоглядності дітей, вчинення ними правопорушень.

Супровід автобусів під час перевезення дітей до оздоровчих закладів та у зворотному напрямі здійснювали працівники поліції та медичні працівники.

Інформація про проведення підготовки, організації оздоровлення та відпочинку дітей висвітлювалась у ЗМІ.





Начальник відділу

молоді та спорту міської ради                                                                                         В.Колесник



2011-2024 © Всі права застережено.