НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 29 березня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження Програми приватизації комунального май..."  № 977-14/2016-14 від 22.11.2016р. 
Документ №977-14/2016 від 22.11.2016р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.11.2016



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(14  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 22.11.2016р.  № 977-14/2016-14
 


Про затвердження Програми приватизації комунального майна територіальної громади міста Коломиї на 2017-2018 роки


З метою забезпечення соціально-економічного розвитку та запланованих надходжень до міського бюджету, відповідно до Закону України “Про приватизацію державного майна” та Закону України “Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)”, керуючись п. 30 ч.1 ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада


вирішила:


       1. Затвердити Програму приватизації комунального майна територіальної громади міста Коломиї на 2017-2018 роки.

       2. Фінансовому управлінню міської ради (Бакай Г.Д.) щорічно передбачати кошти в міському бюджеті на фінансування Програми.

3. Організацію виконання цього рішення покласти на заступника міського голови Б. Федорука.

4. Контроль за виконанням рішення  доручити постійній комісії з питань комунальної власності, приватизації та оренди (О. Романюк).



Міський голова                                                                                                                І. Слюзар



   ЗАТВЕРДЖЕНО

   рішення міської ради

   від 22.11.2016 р. №977-14/2016



ПАСПОРТ

Програми приватизації комунального майна

територіальної громади м. Коломиї на 2017-2018 роки


1. Ініціатор розроблення

    програми (замовник):                       Коломийська міська рада

2. Розробник Програми:         відділ управління комунальним майном міської ради

3. Термін реалізації Програми:          2017-2018 роки

4. Етапи фінансування Програми:    щорічно

5. Обсяги фінансування Програми:  



Роки

Обсяги фінансування, тис.грн.

Всього

в т.ч. за джерелами фінансування

державний бюджет

обласний бюджет

місцевий бюджет

позабюджетні кошти

2017, 2018

400

0

0

400

0

в т.ч.






2017

200

0

0

200

0

2018

200

0

0

200

0


6. Очікувані результати виконання Програми:  

- забезпечення виконання завдань з надходження грошових коштів до місцевого бюджету від приватизації комунального майна;

- врегулювання питання підготовки об'єктів приватизації до продажу;

- залучення до процесу реалізації комунального майна більш широкого кола потенційних покупців;

- підвищення відкритості та прозорості приватизації комунального майна;

- вдосконалення контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу новими власниками об'єктів приватизації.

7. Терміни проведення звітності:   щорічно.


ПРОГРАМА

приватизації комунального майна

територіальної громади міста Коломиї на 2017-2018 роки


ВСТУП

       Відповідно до чинного законодавства України територіальним громадам належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, землю, природні ресурси, підприємства, установи, організації тощо. Оскільки органи місцевого самоврядування – ради є представницьким органом територіальних громад, вони від імені та в інтересах територіальних громад здійснюють правомочності щодо володіння, користування та розпорядження об’єктами права комунальної власності, в тому числі виконують усі майнові операції, можуть передавати об’єкти права комунальної власності у користування юридичним та фізичним особам, здавати їх в оренду, продавати, купувати тощо. Доцільність, порядок та умови відчуження об’єктів права комунальної власності визначаються радою. Доходи від відчуження об’єктів права комунальної власності зараховуються до міського бюджету і спрямовуються на фінансування заходів, передбачених бюджетами розвитку. Рішеннями Коломийської міської ради затверджуються Переліки об’єктів комунальної власності Коломийської міської ради, які підлягають приватизації в 2017, 2018 роках (далі – Перелік). В цей Перелік входять нежитлові будівлі, нежилі приміщення, майнові комплекси тощо.


1. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА

1.1. Програма приватизації комунального майна територіальної громади міста Коломиї на 2017-2018 роки (далі – Програма) розроблена у відповідності до Закону України Про приватизацію державного майна”, Закону України Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)”, Закону України Про місцеве самоврядування в Україні”.

       1.2. Дана Програма діє до затвердження чергової програми приватизації комунального майна територіальної громади м. Коломиї.


2. МЕТА І ПРІОРИТЕТИ ПРИВАТИЗАЦІЇ

2.1. У Програмі визначено основну мету, пріоритети та умови приватизації комунального майна територіальної громади м. Коломиї на 2017-2018 роки.

2.2. Основною метою приватизації у 2017-2018 роках є підвищення ефективності використання майна, створення конкурентного середовища, залучення інвестицій з метою забезпечення соціально-економічного розвитку міста, а також забезпечення надходження коштів від приватизації до міського бюджету м. Коломиї.

       2.3. До пріоритетів проведення приватизації в 2017-2018 роках належать:

- продаж малоліквідних об’єктів нерухомого майна;

- досягнення максимальної ефективності продажу об’єктів приватизації;

- забезпечення збільшення надходжень до бюджету м. Коломиї від приватизації через підвищення конкурентності та прозорості продажів.

3. ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ ПРИВАТИЗАЦІЇ

3.1. Основними принципами приватизації є:

- досягнення максимального економічного ефекту від продажу об’єкта приватизації;

- вибір способу приватизації об’єкта виходячи з його виробничо-технічного та фінансово-майнового стану, аналізу попиту потенційних покупців;

- індивідуальний підхід під час підготовки об’єкта до приватизації;

- визначення економічної доцільності приватизації об’єкта.


4. ЗАВДАННЯ ПРИВАТИЗАЦІЇ

4.1. Виходячи з мети, пріоритетів та основних принципів приватизації, визначених цією Програмою, встановлюються завдання щодо:

- приватизації об’єктів, подальше перебування у комунальній власності яких є економічно недоцільним;

- забезпечення надходження коштів від приватизації комунального майна у сумі, передбаченій у міському бюджеті м. Коломиї на відповідний рік.


5. ПІДГОТОВКА КОМУНАЛЬНОГО МАЙНА ДО ПРИВАТИЗАЦІЇ

5.1. Відповідальні працівники міської ради, підприємства та установи міської ради на балансі яких знаходиться майно територіальної громади, в період з 2 січня по 31 березня поточного року у письмовій формі подають постійній комісії з питань комунальної власності, приватизації та оренди переліки об’єктів права комунальної власності, які за результатами аналізу їх фінансового і виробничо-технічного стану за минулий рік та ефективності використання майна можуть бути включені до переліку об’єктів, що підлягають приватизації.

5.2. Для здійснення приватизації Коломийська міська рада в межах своїх повноважень за пропозицією постійної комісії з питань комунальної власності, приватизації та оренди Коломийської міської ради:

- здійснює заходи по організації досліджень доцільності і ефективності приватизації запропонованого комунального майна;

- за результатами досліджень подає пропозиції щодо затвердження переліку об’єктів права комунальної власності територіальної громади м. Коломиї, які підлягають приватизації;

- здійснює прогноз надходження коштів від приватизації комунального майна, яке включене в перелік об’єктів права комунальної власності територіальної громади м. Коломиї, які підлягають приватизації;

- за результатами формування переліку об’єктів, визначає послідовність приватизації комунального майна.

5.3. Після розгляду постійною комісією з питань комунальної власності, приватизації та оренди переліку об’єктів, що підлягають приватизації Коломийська міська рада протягом першого півріччя поточного року затверджує цей перелік з метою виконання прогнозу надходження коштів від приватизації.


6. ПОРЯДОК ЗАСТОСУВАННЯ СПОСОБІВ ПРИВАТИЗАЦІЇ

6.1. Об’єкти приватизації:

- окреме індивідуально визначене нерухоме майно (в тому числі будівлі, споруди, приміщення);

- об’єкти незавершеного будівництва, які не можуть бути добудовані за рахунок коштів міського бюджету.

6.2. Приватизація комунального майна здійснюється з дотриманням вимог діючого законодавства України.

6.3. Продаж земельних ділянок комунальної власності, на яких розташовані об’єкти, які підлягають приватизації, здійснюється відповідно до Земельного кодексу України.

6.4. Приватизація об’єктів незавершеного будівництва здійснюється відповідно до Закону України Про особливості приватизації об’єктів незавершеного будівництва”.

6.5. На пропозицію постійної комісії з питань комунальної власності, приватизації та оренди відповідно до рішення Коломийської міської ради умовою приватизації об’єкта може бути збереження його профілю. Об’єкти приватизації, які не функціонують більше трьох років або знаходяться в аварійному стані, можуть бути приватизовані без збереження профілю.

6.6. Спосіб приватизації комунального майна визначає Коломийська міська рада.


7. ВИЗНАЧЕННЯ ЦІНИ ОБ’ЄКТІВ ПРИВАТИЗАЦІЇ

7.1. З метою приватизації об’єктів у межах ринкових цін визначення вартості об’єктів здійснюється шляхом незалежної оцінки відповідно до діючого законодавства України.

7.2. Ціна продажу об’єкта при приватизації погоджується з постійною комісією з питань комунальної власності, приватизації та оренди і затверджується Коломийською міською радою.

7.3. Надання пільг з оплати за об’єкти приватизації комунальної власності чи зменшення ціни продажу об’єктів комунальної власності не допускаються.


8. ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

8.1. Кошти, одержані від приватизації комунального майна, інші надходження, безпосередньо пов’язані з процесом приватизації (за подання заяви на приватизацію, суми штрафних санкцій за несвоєчасні розрахунки за придбані об’єкти приватизації, відсотки, нараховані на суму відстрочених платежів тощо), зараховуються до міського бюджету м. Коломиї.

8.2. Фінансування видатків на забезпечення процесу приватизації передбачається в міському бюджеті м. Коломиї на поточний рік.

8.3. Зазначені у пункті 8.2. кошти використовуються відповідно до затверджених у встановленому порядку кошторисів доходів і видатків за напрямками:

- послуг суб’єктів оціночної діяльності – суб’єктів господарювання, пов’язаних з оцінкою майна для підготовки приватизації;

- провадження інформаційно-пропагандистської та рекламної діяльності з проведення приватизації, висвітлення приватизаційних процесів у засобах масової інформації.


9. ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОЦЕСУ ПРИВАТИЗАЦІЇ

9.1. З метою сприяння процесу приватизації, формування позитивного іміджу міста Коломиї протягом строку дії цієї Програми у межах виділених на зазначені цілі коштів, міська рада реалізує комплекс заходів, спрямованих на забезпечення прозорості приватизації шляхом оприлюднення у друкованих виданнях, на міській Інтернет-сторінці інформації про оголошення конкурсів, умови продажу об’єктів приватизації та інших відомостей з метою інформування потенційних інвесторів щодо приватизації комунального майна.

9.2. Міська рада публікує інформацію про приватизацію у строки та в порядку, визначені законодавством. Інформація про результати всіх видів продажу підлягає публікації в засобах масової інформації та на міській Інтернет-сторінці не пізніше 30 днів після укладення договору купівлі-продажу.


10. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ І ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

10.1. Постійна комісія з питань комунальної власності, приватизації та оренди організовує роботу по виконанню Програми приватизації шляхом формування переліків об’єктів, що підлягають приватизації, внесення змін в ці переліки, участі в роботі конкурсної комісії щодо відбору суб’єктів оціночної діяльності.


11. КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ ПРОГРАМИ

11.1. Контроль за виконанням цієї Програми здійснює постійна комісія з питань комунальної власності, приватизації та оренди.



2011-2024 © Всі права застережено.