НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 28 березня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження Положення про територіальний центр соц..."  № 1090-15/2016-15 від 06.12.2016р. 
Документ №1090-15/2016 від 06.12.2016р. Внесено зміни в інший нормативний акт
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про затвердження Положення про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Коломиї в новій редакції
Рішення міської ради  №537-9/2016 від 07.06.2016р. Внесено зміни

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

10.12.2016



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(15  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 06.12.2016р.  № 1090-15/2016-15
 


Про затвердження Положення про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Коломиї в новій редакції


       У зв’язку із внесенням змін до “Податкового кодексу України”, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада


вирішила:


1. Затвердити Положення про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Коломиї в новій редакції (додається).

2. Вважати таким, що втратив чинність пункт 1 рішення міської ради від 07.06.2016 року № 537-9/2016 “Про затвердження Положення про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Коломиї в новій редакції”.

3. Організацію виконання рішення покласти на першого заступника міського голови С. Коцюра.

4.  Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії з питань освіти, культури, спорту, інформаційної та молодіжної політики, соціального захисту та охорони здоров’я.



Міський голова                                                                                                                  І. Слюзар



ПОЛОЖЕННЯ

про територіальний центр соціального обслуговування

(надання соціальних послуг) м. Коломиї

(нова редакція)

       

Дане положення розроблене на основі Типового положення про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. № 1417 із змінами внесеними постановами Кабінету Міністрів України від 09.06.2010 р. № 408, від 23.11.2011 р. № 1235, від 25.01.2012 р. № 35, від 07.11.2012р. № 1024 “Про внесення змін  до постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. № 1417”, постанови Кабінету Міністрів України від 19.12.2012 р. № 1184 “Про затвердження порядку надання соціальних послуг із встановленням диференційованої плати та внесення змін до переліку соціальних послуг, умов та порядку їх надання структурними підрозділами територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)”, від 23.12.2015 року № 1093 “Про внесення змін  до постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. № 1417”.


1. Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Коломиї (далі територіальний центр) є бюджетною установою, рішення щодо утворення, ліквідації або реорганізації якої приймає Коломийська міська рада.

У результаті його ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення активи передаються одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зараховуються до доходу бюджету.     

Територіальний центр утворюється для надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання, в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування.

Діяльність територіального центру повинна відповідати критеріям діяльності суб’єктів, що надають соціальні послуги.

       

2. Територіальний центр у свої діяльності керується Конституцією та законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства соціальної політики України, актами інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, рішеннями міської ради та виконавчого комітету міської ради, а також цим Положенням.

       

3. Територіальний центр провадить свою діяльність на принципах адресності та індивідуального підходу, доступності та відкритості, добровільного вибору отримання чи відмови від надання соціальних послуг, гуманності, комплексності, максимальної ефективності використання бюджетних коштів, законності, соціальної справедливості, забезпечення конфіденційності, дотримання державних стандартів соціальних послуг, етичних норм і правил.

Територіальний центр є неприбутковою організацією і не має на меті отримання прибутку та його розподілу між засновниками (учасниками) його членів, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального  внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб.


4. На надання соціальних послуг в територіальному центрі мають право:


       - громадяни похилого віку, інваліди, хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, визнані такими в порядку, затвердженому МОЗ;

       - громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв'язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей  нижчий ніж  прожитковий мінімум для сім’ї.


5. Територіальний центр утворюється за наявності необхідної матеріально-технічної бази, зокрема приміщень, що відповідають будівельним, технічним, санітарно-гігієнічним нормам, вимогам пожежної безпеки та іншим нормам відповідно до законодавства.


6. Положення про територіальний центр за пропозицією управління праці та соціального захисту населення Коломийської міської ради, погоджене відповідно з Департаментом соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, затверджується рішенням Коломийської міської ради.

Кошторис, штатний розпис територіального центру затверджує начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради.


7. Методичне забезпечення діяльності територіального центру здійснює Міністерство соціальної політики України, координацію та контроль за забезпеченням його діяльності – Департамент соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації, організаційно - методичне забезпечення  та контроль за додержанням законодавства про надання соціальних послуг -   управління праці та соціального захисту населення міської ради.

Для забезпечення реалізації соціальної політики щодо надання соціальних послуг територіальний центр взаємодіє із структурними підрозділами міської ради, підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності.


8. Основними завданнями територіального центру є:


- виявлення громадян, зазначених у пункті 4 цього положення, формування електронної бази даних таких громадян, визначення (оцінювання) їх індивідуальних потреб у наданні соціальних послуг;

- забезпечення якісного надання соціальних послуг;

- установлення зв'язків з підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності, фізичними особами, родичами громадян, яких обслуговує територіальний центр, з метою сприяння у наданні соціальних послуг громадянам, зазначеним у пункті 4 цього положення.


9. У територіальному центрі   можуть утворюватися такі структурні підрозділи:


1) відділення (не менш як два різного спрямування):

- соціальної допомоги вдома;

- денного перебування;

- стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання;

- організації надання адресної натуральної та  грошової допомоги;

2) інші підрозділи, діяльність яких спрямована на надання соціальних послуг громадянам, зазначеним у пункті 4 положення.


10. Територіальний центр очолює директор, який призначається на посаду та звільняється з посади міською радою за пропозицією управління праці та соціального захисту населення міської ради, погодженою відповідно з Департаментом соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, шляхом укладення строкового трудового договору (контракту) на термін запропонований управлінням праці та соціального захисту населення.

Посаду директора територіального центру може займати особа, яка має вищу освіту (магістр, спеціаліст) відповідного напряму підготовки і стаж роботи на керівній посаді не менш як п’ять років.


11. Директор територіального центру:


1) організовує роботу територіального центру, несе персональну відповідальність за виконання покладених на центр завдань, забезпечує проведення моніторингу та оцінку якості соціальних послуг, визначає ступінь відповідальності працівників;

2) затверджує посадові обов'язки керівників структурних підрозділів та інших працівників територіального центру;

3) координує діяльність структурних підрозділів територіального центру;

4) подає пропозиції щодо штатного розпису, кошторису витрат територіального центру;

5) укладає договори, діє від імені територіального центру і представляє його інтереси;

6) розпоряджається коштами територіального центру в межах затвердженого кошторису витрат та відповідно до їх цільового призначення, в тому числі на оплату:

- проведення щорічного профілактичного медичного огляду соціальних працівників та соціальних робітників територіального центру, які безпосередньо надають соціальні послуги;

- придбання для соціальних працівників та соціальних робітників спецодягу, взуття, велосипедів, проїзних квитків (або грошової компенсації за їх придбання);

- придбання для оснащення структурних підрозділів територіального центру автотранспорту, засобів пересування, спеціальних засобів для догляду і самообслуговування;

- підвищення кваліфікації осіб, які надають соціальні послуги;

7) призначає в установленому порядку на посаду і звільняє з посади працівників територіального центру;

8) видає у межах своєї компетенції накази (в тому числі щодо здійснення (припинення) обслуговування громадян), організовує і контролює їх виконання;

9) розробляє і подає на затвердження міській раді проект Положення про територіальний центр. При потребі розробляє зміни та доповнення до нього і подає на затвердження у встановленому цим Положенням порядку;

10) затверджує положення про структурні підрозділи територіального центру за погодженням з управлінням праці та соціального захисту населення Коломийської міської ради.


12. Територіальний центр утримується за рахунок коштів, які відповідно до Бюджетного кодексу України виділяються з місцевого бюджету на соціальний захист населення та соціальне забезпечення, інших надходжень, у тому числі від діяльності його структурних підрозділів, від надання платних соціальних послуг, а також благодійних коштів громадян, підприємств, установ та організацій.

Територіальний центр утримується за рахунок коштів місцевого бюджету, доходи (прибутки) неприбуткової організації використовуються виключно для фінансування видатків на утримання такої організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.


13. Умови оплати праці працівників територіального центру та штатна чисельність визначаються відповідно до законодавства з питань оплати праці, норм часу, чисельності та типового штатного нормативу  чисельності працівників територіального центру, що затверджуються наказами Міністерства соціальної політики.


14. Для надання соціальних послуг територіальний центр має право залучати на договірних засадах інші підприємства, установи, організації та фізичних осіб, зокрема волонтерів.

У територіальному центрі можуть утворюватися мультидисциплінарні команди відповідно до Порядку організації мультидисциплінарного підходу з надання соціальних послуг у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг).


15. Територіальний центр має право в установленому порядку отримувати гуманітарну та благодійну допомогу, в тому числі із-за кордону, яка використовується для надання допомоги громадянам, зазначеним у пункті 4 цього положення, та поліпшення матеріально-технічної бази територіального центру.


16. Перевірка роботи та контроль за організацією діяльності, пов’язаної  із наданням соціальних послуг, структурних підрозділів територіального центру, ревізія фінансово-господарської діяльності центру проводяться відповідно до законодавства України.


17. Головним розпорядником коштів територіального центру є управління праці та соціального захисту населення Коломийської міської ради. Територіальний центр є юридичною особою, має самостійний баланс, рахунки в органах Державного казначейства, печатку із своїм найменуванням, штампи та бланки.


18. Юридична адреса територіального центру: м. Коломия, вул. Драгоманова, 3 в.


19. Територіальний центр є неприбутковою організацією, утворений та зареєстрований в порядку, визначеному законом, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації.




2011-2024 © Всі права застережено.