НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 25 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження Порядку формування та ведення кадровог..."  № 962-14/2016-14 від 22.11.2016р. 
Документ №962-14/2016 від 22.11.2016р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.11.2016



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(14  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 22.11.2016р.  № 962-14/2016-14
 


Про затвердження Порядку формування та ведення кадрового резерву посадових осіб Коломийської міської ради


       З метою заміщення вакантних посад, просування по службі посадових осіб місцевого самоврядування відповідно до статті 16 Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування", постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2001р. №1386 "Про затвердження Типового порядку формування кадрового резерву в органах місцевого самоврядування", міська рада

вирішила:


1. Затвердити Порядок формування та ведення кадрового резерву посадових осіб Коломийської міської ради (додається).


2. Утворити кадровий резерв посадових осіб міської ради.


3. Формування та ведення кадрового резерву посадових осіб міської ради проводити відповідно до Порядку визначеного в п.1 даного рішення.


4. Контроль за виконанням рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради Т.Кухтара.





Міський голова                                                                           І. Слюзар





ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 22.11.2016р. №962-14/2016




ПОРЯДОК

формування та ведення кадрового резерву посадових осіб

Коломийської міської ради


1. Кадровий резерв в Коломийській міській раді (далі – Міська рада) створюється для зайняття посад і просування по службі посадових осіб місцевого самоврядування.


Формування кадрового резерву передбачає добір працівників, які:


спроможні запроваджувати демократичні цінності правової держави та громадянського суспільства, відстоювати права людини і громадянина та діяти в інтересах територіальної громади міста Коломиї;


мають професійні навички, що ґрунтуються на сучасних спеціальних знаннях і аналітичних здібностях, для прийняття та успішного виконання управлінських рішень.


2. Кадровий резерв формується з:


посадових осіб місцевого самоврядування, а також осіб, які підвищили кваліфікацію або пройшли стажування і рекомендовані атестаційною комісією на вищі посади;


державних службовців, які бажають перейти на службу в органи місцевого самоврядування;


спеціалістів виробничої, соціально-культурної, наукової та інших сфер, а також випускників вищих навчальних закладів відповідного профілю, у тому числі зарахованих на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки магістрів державного управління.


3. До кадрового резерву зараховуються особи, які виявили бажання зайняти посаду у міській раді, мають відповідну кваліфікацію та освіту або здобувають її.


Зарахування до кадрового резерву проводиться за письмовою згодою особи, яка виявила бажання зайняти посаду в органах міської ради.


4. Кадровий резерв на виборні посади, на які особи обираються територіальною громадою або міською радою, згідно із Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні" не формується.


На посади керівників відділів, управлінь та інших виконавчих органів міської ради кадровий резерв формується в кількості не менше двох осіб; на посади спеціалістів цих органів - не менше однієї особи з урахуванням фактичної потреби, про що складаються списки осіб, зарахованих до кадрового резерву.


Список осіб, зарахованих до кадрового резерву, що складається згідно з додатком, переглядається щороку в грудні. У разі потреби до списку протягом року можуть вноситися зміни у порядку, встановленому для зарахування до кадрового резерву.


5. Зарахування до кадрового резерву затверджується розпорядженням міського голови.


6. Після зарахування до кадрового резерву на посади, робота на яких передбачає доступ до державної таємниці, розглядається питання щодо оформлення в установленому порядку відповідного допуску особам, які його не мають.


7. Із зарахованими до кадрового резерву проводиться робота згідно із особистими річними планами, затвердженими керівниками виконавчих органів міської ради, де передбачається:


вивчення і аналіз виконання законів України, актів Президента України і Кабінету Міністрів України, рішень міської ради та її виконавчого комітету;


систематичне навчання шляхом самоосвіти;


періодичне навчання і підвищення кваліфікації у відповідних навчальних закладах (у тому числі зарубіжних);


участь у роботі семінарів, нарад, конференцій з проблем та питань діяльності органів місцевого самоврядування;


стажування протягом не більш як двох місяців в органі міської ради, до кадрового резерву якого зараховано працівника;


виконання обов'язків посадової особи, на посаду якої зараховано працівника до кадрового резерву;


залучення до розгляду відповідних питань, проведення перевірок, службових розслідувань;


участь у підготовці проектів актів законодавства, інших нормативних документів.


8. Здійснення контролю за виконанням особистих річних планів осіб, зарахованих до кадрового резерву на посади керівників відділів, управлінь та інших виконавчих органів міської ради, покладається на міського голову, на інші посади - на керівників відділів управлінь, інших виконавчих органів міської ради.


9. Відділ кадрів міської ради готує списки кадрового резерву, систематично аналізує та узагальнює практику його формування, вносить пропозиції міському голові щодо вдосконалення цієї роботи.


10. Якщо посада, до кадрового резерву якої зараховано працівника, стає вакантною, він, за наявності рівних даних, під час проведення конкурсу має переважне право на її заміщення.


Просування по службі посадової особи міської ради, зарахованої до кадрового резерву, може здійснюватися за рішенням міського голови поза конкурсом.


11. Міський голова несе відповідальність перед радою за ефективну підготовку і використання кадрового резерву.


12. Перебування працівника у кадровому резерві може припинитися з його власної ініціативи або за вмотивованою пропозицією керівника управління, відділу, іншого виконавчого органу, виконавчого апарату, в якому він працює. Виключення із списків кадрового резерву оформляється розпорядженням міського голови.




2011-2024 © Всі права застережено.