НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 29 березня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про Коломийський центр туризму та дозвілля ..."  № 691-11/2016-11 від 10.08.2016р. 
Документ №691-11/2016 від 10.08.2016р. Внесено зміни
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про затвердження Статуту Коломийського центру туризму та дозвілля в новій редакції
Рішення міської ради  №2031-33/2022 від 24.06.2022р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

14.08.2016



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(11  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 10.08.2016р.  № 691-11/2016-11
 

Про Коломийський центр

туризму та дозвілля



       Відповідно до Закону України “ Про місцеве самоврядування в Україні ”, міська рада


                                       в и р і ш и л а :


1. Змінити назву Коломийського бюро подорожей та екскурсій на Коломийський центр туризму та дозвілля.

2. Затвердити Статут Коломийського центру туризму та дозвілля в новій редакції.

3. Організацію та контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови С.Коцюра.


Міський голова                                                                                                                   І. Слюзар


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 10.08.2016 р. №691-11/2016




СТАТУТ


КОЛОМИЙСЬКОГО ЦЕНТРУ ТУРИЗМУ ТА ДОЗВІЛЛЯ


(нова редакція)



м. Коломия – 2016 р.


1. ЗАГАЛЬНІ  ПОЛОЖЕННЯ


1.1. Коломийський центр туризму та дозвілля (далі – Підприємство)  створений рішенням виконавчого комітету Коломийської міської ради від 24.07.1991 року № 224 (попередня назва Коломийське бюро подорожей та екскурсій).        

1.2. Засновником Підприємства є Коломийська міська рада (далі – Засновник).

1.3. У своїй роботі Підприємство керується Конституцією України, законами України, Указами Президента України, постановами Верховної Ради України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, нормативно-правовими документами інших органів державної влади та місцевого самоврядування, а також цим Статутом.

1.4. Підприємство є юридичною особою відповідно до чинного законодавства України, форма власності – комунальна, має самостійний баланс, рахунки в банківських установах, печатку та фірмовий бланк.

1.5. Адреса Підприємства:

Україна, 78200, Івано-Франківська  обл., м. Коломия, вул. Театральна,32.



2. МЕТА ТА ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА


2.1. Метою діяльності Підприємства є отримання прибутку від господарсько-фінансової діяльності, здійснення комерційної або іншої із видів підприємницької діяльності, формування нових економічних основ туризму як високорентабельної галузі економіки, залучення іноземних інвестицій та сучасних технологій для удосконалення і розвитку матеріальної бази туризму, підвищення ефективності туристичних послуг.

2.2.        Предметом діяльності Підприємства є:

  • організація внутрішнього та зовнішнього туризму;
  • здійснення туроператорської та турагентської діяльності;
  • забезпечення організації екскурсійної діяльності;
  • надання послуг з організації направлення на відпочинок, оздоровлення та санаторно-курортне лікування, в тому числі і дітей;
  • надання послуг з організації полювання на тварин, птахів і рибальства;
  • будівництво, відкриття санаторіїв, готелів, кемпінгів, парків дозвілля та відпочинку;
  • організація курортної, медичної діяльності, санаторного обслуговування;
  • організація оздоровчих комплексів;
  • забезпечення туристам (екскурсантам) можливості безперешкодного одержання медичної, правової та інших видів невідкладної допомоги, доступу до засобів зв’язку;
  • організація навчання фахівців туристичного супроводу (екскурсоводів, гідів-перекладачів, інструкторів-методистів з різних видів туризму, провідників, керівників туристичних груп та інших);
  • комерційна діяльність, торгівля продовольчими та непродовольчими товарами;
  • виробництво та реалізація сувенірної продукції;
  • організація ярмарків (фестивальних, святкових, сезонних, за видами товарів, що реалізуються), ринків (з продажу продовольчих та непродовольчих товарів), виставок;
  • організація державних та місцевих святкових, урочистих заходів;
  • організація дозвілля та відпочинку (розважально-ігрового характеру);
  • організація внутрішнього та міжнародного перевезення туристів, організованих груп дітей з дотриманням правил надання послуг на конкретних видах транспорту;
  • здійснення інформаційно-рекламної діяльності;
  • співпраця з іншими підприємствами, організаціями, фондами;
  • інші туристичні послуги (в тому числі прокат автомобілів, туристичного інвентарю, спортивного обладнання, одягу, тощо);
  • паспортно-візові послуги;
  • здавання в оренду та суборенду майна;
  • послуги різних видів страхування.

2.3. З метою отримання додаткових коштів на покриття своїх витрат і виконання статутних завдань поряд з основною діяльністю Підприємство може самостійно вести в установленому порядку іншу господарську діяльність, що не перечить вимогам Закону України «Про туризм» та не заборонену законодавством України.

Види діяльності, які потребують спеціального дозволу, здійснюються Підприємством після отримання такого дозволу (ліцензії) в порядку, встановленому відповідним законодавством.

Перелік видів діяльності не є вичерпним і таким, що обмежує Підприємство в праві здійснення інших видів підприємницької діяльності в галузі туризму.



3. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ ПІДПРИЄМСТВА


3.1. Підприємство має право:

3.1.1. Здійснювати фінансові витрати, укладати договори купівлі-продажу, проводити будь-які операції щодо переміщення активів Підприємства, що зумовлено з його основною діяльністю і не суперечить чинному законодавству України.

3.1.2. Самостійно планувати свою діяльність, визначати стратегію й основні напрямки свого розвитку.



3.1.3. Самостійно приймати рішення, видавати накази, вказівки в межах компетенції.

3.1.4. Здійснювати передачу інформації в межах України та за кордон шляхом письмової кореспонденції, телеграфом, телексом, факсом, телефоном та іншими засобами зв’язку.

3.1.5. Бути позивачем і відповідачем в суді.

      1. Самостійно визначати, якщо інше не встановлено чинним законодавством України, види послуг, умови і порядок їх надання, тарифи, ціни.
      2. Співпрацювати з незалежними від форми власності підприємствами, установами, організаціями.
      3. Визначати структуру і штати Підприємства, використовувати фонди, форми та методи організації праці.
      4. Здійснювати інші права, які обумовлені чинним законодавством України та цим Статутом.


3.2. Підприємство зобов’язане:

3.2.1. Дотримуватись вимог чинного законодавства України у своїй діяльності.

3.2.2. Здійснювати своєчасну оплату податків та інших відрахувань згідно з чинним законодавством України.

3.2.3. Забезпечити створення належних умов праці, дотримання нормативно-правових актів, норм і правил охорони праці, техніки безпеки та соціального страхування.

3.2.4. Зберігати та не розголошувати (не поширювати) конфіденційну інформацію, включаючи відомості щодо персональних даних, та комерційну таємницю  про юридичних і фізичних осіб виключно на умовах та в порядку, встановлених чинним законодавством України.

3.2.5. Вести бухгалтерський, оперативний облік та статистичну звітність у відповідності до чинного законодавства України

3.2.6. Не проводити заходів, що можуть ускладнити господарську діяльність або спричинити збитки для Підприємства.



4. МАЙНО ПІДПРИЄМСТВА


4.1. Майно Підприємства складається з основних фондів, оборотних засобів, в тому числі переданих йому в господарське відання, а також інших цінностей, вартість яких відображається в самостійному балансі Підприємства.

4.2. Майно підприємства є комунальною власністю і закріплюється за ним на праві повного господарського відання. Здійснюючи право повного господарського відання Підприємство здійснює володіння, користування та розпорядження майном на власний розсуд відповідно до мети своєї діяльності, призначення майна і норм чинного законодавства України.



4.3. Відчуження засобів виробництва, що є комунальною власністю і закріплені за Підприємством, здійснюється за погодженням із Засновником. Кошти, отримані в результаті відчуження такого майна, використовуються відповідно до законодавства України.

4.4. Відповідно до чинного законодавства Підприємство має право здавати в оренду та суборенду нежитлові приміщення, обладнання, устаткування, інвентар, транспортні засоби та інші матеріальні цінності, які йому належать, а також списувати їх із балансу.

4.5. Для забезпечення своєї діяльності та розвитку Підприємство створює статутний фонд. Розмір статутного капіталу не обмежується. Засновник самостійно встановлює порядок і джерела поповнення статутного фонду.


5. УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ


5.1. Управління Підприємством здійснює його керівник – Директор.

5.2. Директор Підприємства призначається на посаду, шляхом укладання контракту з міським головою.

5.3. Права, обов’язки,  відповідальність Директора перед засновником,  умови оплати праці та компенсації, умови звільнення з посади та гарантії термін дії контракту тощо визначаються контрактом.

5.4. Підприємство самостійно визначає структуру і штатний розпис за погодженням з міським головою.

5.5. Директор веде поточну роботу та в межах своєї компетенції видає накази, згідно з чинним законодавством України укладає трудові договори, звільняє та приймає на роботу працівників Підприємства.

5.6. Директор Підприємства самостійно вирішує усі питання діяльності Підприємства в порядку та в межах, встановлених цим Статутом.

5.7. Директор Підприємства несе персональну відповідальність згідно із чинним законодавством України за невиконання своїх посадових обов’язків, поставлених перед Підприємством завдань, неякісне та неповне виконання рішень Засновника, розпоряджень та доручень міського голови, незбереження і нераціональне використання коштів та майна, за недотримання фінансової дисципліни.

5.8. Директор Підприємства:

  • діє без довіреності від імені Підприємства;
  • представляє Підприємство в усіх установах та організаціях України та за її межами, в порядку та в межах, встановлених цим Статутом;
  • вирішує питання, пов’язані з укладанням контрактів, угод і договорів;
  • видає довіреності, відкриває в банках України розрахункові та інші рахунки Підприємства;
  • приймає рішення про заохочення працівників, застосовує дисциплінарні стягнення;



  • розподіляє обов’язки між працівниками Підприємства, встановлює їх повноваження.


6. ТРУДОВИЙ КОЛЕКТИВ


6.1. Трудовий колектив Підприємства становлять усі працівники, які  своєю працею беруть участь у його  діяльності та перебувають з ним у трудових відносинах. 

6.2. Роботодавцем у відносинах із працівниками виступає Підприємство в особі його Директора.

6.3. Трудовий колектив Підприємства:

  • розглядає та затверджує колективний договір;
  • визначає у колективному договорі перелік та порядок надання працівникам Підприємства соціальних пільг, що надаються за рахунок частини прибутку Підприємства;
  • бере участь в матеріальному та моральному стимулюванні продуктивної праці, заохоченні винахідницької та раціоналізаторської діяльності, порушує клопотання про представлення працівників до нагород;
  • делегує представників застрахованих осіб в комісію по соціальному страхуванню із загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням.

6.4. Підприємство має право залучати до співробітництва  українських та іноземних фахівців, на засадах угоди визначати умови такого співробітництва в порядку, встановленому законодавством. Працівникам Підприємства, з урахуванням пункту 3.2.4 цього Статуту, забороняється, розголошувати відомості, що складають комерційну таємницю та конфіденційну інформацію про діяльність Підприємства.

6.6. Підприємство забезпечує усім працівникам безпечні умови праці і несе відповідальність за шкоду, заподіяну їх здоров’ю, у встановленому законодавством порядку.

6.7. Працівники Підприємства підлягають соціальному страхуванню та пенсійному забезпеченню, іншим обов’язковим видам забезпечення на загальних підставах.

6.8. Право укладання колективного договору від імені власника надається керівнику Підприємства, а від імені трудового колективу уповноваженому ним органу.



7. ГОСПОДАРСЬКА, ЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА


7.1. Головним показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток.


7.2. Підприємство реалізовує свою продукцію, роботи, туристсько-екскурсійні послуги за цінами і тарифами, встановленими ним самостійно, або на договірній основі, а у випадках передбачених чинним законодавством України, за державними регульованими цінами і тарифами.

7.3. Порядок використання чистого прибутку, що залишається у Підприємства після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат, витрат на оплату праці, сплати податків та інших платежів до бюджету, визначається Підприємством і направляється ним на розвиток матеріальної бази, стимулювання працівників та інші цілі відповідно до цього Статуту.

7.4. Підприємство може утворювати цільові фонди (фонд розвитку, споживання, резервний фонд та інші), призначені для покриття витрат, пов’язаних із його діяльністю.

7.5. Підприємство здійснює оперативний і бухгалтерський облік результатів своєї фінансово-господарської діяльності, веде статистичну звітність. Форми і терміни бухгалтерської та статистичної звітності встановлюються відповідним законодавством України.

7.6. Господарські відносини з іншими підприємствами, організаціями і громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюються на підставі угод.

7.7. Підприємство має свої фінансові, трудові і матеріальні ресурси. Воно може користуватися банківським кредитом на комерційній договірній основі, дозволяти банкові використовувати свої вільні грошові кошти і установлювати відсотки за їх використання, здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, одержувати кредити від іноземних партнерів, відкривати свої представництва і філії тощо.


8.  ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА


8.1. За порушення договірних зобов’язань, кредитно-розрахункової й податкової дисципліни, правил ведення господарської діяльності Підприємство несе відповідальність,   передбачену   законодавством  України.

8.2. Підприємство не несе відповідальність за зобов’язаннями Засновника, а Засновник не відповідає за зобов’язаннями Підприємства


9. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА


9.1. Підприємство припиняє свою діяльність за рішенням Засновника шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або в результаті ліквідації в порядку та на умовах, встановлених чинним законодавством України.

Інші підстави та порядок припинення Підприємства визначаються нормами чинного законодавства України.


9.2. У разі реорганізації Підприємства вся сукупність його прав та обов’язків переходить  до правонаступників.

9.3. Підприємство ліквідується у випадках:

  • прийняття відповідного рішення Засновником;
  • визнання його банкрутом;
  • на інших підставах, передбачених чинним законодавством України.

9.4. Ліквідація Підприємства  здійснюється  ліквідаційною комісією,  яка  утворюється  відповідно до рішення Засновника. До складу ліквідаційної   комісії  входять  представники  Засновника та Підприємства. Порядок і строки  проведення  ліквідації визначається Засновником.

В  разі  банкрутства Підприємства його ліквідація проводиться згідно чинного законодавства України.

9.5. З  моменту  призначення  ліквідаційної  комісії  до неї переходять  повноваження по управлінню Підприємством. Ліквідаційна комісія  складає  ліквідаційний баланс Підприємства і подає його органу,  який  призначив  ліквідаційну  комісію. Кредитори та інші юридичні   особи,   які  перебувають  у договірних відносинах з Підприємством, яке ліквідується, повідомляються   про його ліквідацію у письмовій формі.

9.6. При реорганізації і ліквідації Підприємства працівникам,
які  звільняються,  гарантується  додержання  їх прав та інтересів
відповідно до трудового законодавства України.

9.7. Припинення Підприємства вважається завершеним, а Підприємство таким, що припинило свою діяльність, з моменту внесення запису про це до Єдиного державного реєстру.


10. ЗМІНИ ТА ДОПОВНЕННЯ ДО СТАТУТУ


10.1. Зміни та доповнення до Статуту затверджуються відповідно до рішення Засновника та реєструються в порядку, встановленому чинним законодавством України.

10.2. Зміни до Статуту Підприємства набирають чинності для третіх осіб з дня їх державної реєстрації, а у випадках, встановлених законом, з дати повідомлення органу, що здійснює державну реєстрацію, про такі зміни.




2011-2024 © Всі права застережено.