НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 02 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження Програми "Компенсаційні виплати за піл..."  № 2127-27/2017-27 від 07.12.2017р. 
Документ №2127-27/2017 від 07.12.2017р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

11.12.2017



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(27  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 07.12.2017р.  № 2127-27/2017-27
 

Про затвердження Програми «Компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у місті Коломиї на 2018 рік»


Відповідно до пункту 22 частини 1 статті 26 та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою надання пільг окремим категоріям громадян, відшкодування витрат за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада


вирішила:


  1. Затвердити Програму «Компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у місті Коломиї на 2018 рік» (додається).
  2. Затвердити Порядок проведення компенсаційних виплат за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у місті Коломиї на 2018 рік ( додається).
  3. Затвердити форму компенсаційного талона обліку пільгового проїзду (додається).
  4. Фінансовому управлінню міської ради (Г.Бакай) при формуванні міського бюджету на 2018 рік передбачити кошти на виконання Програми.
  5. Відділу економіки та муніципального розвитку міської ради (Н. Геник) поновити договори із перевізниками міста щодо перевезення пільгових категорій громадян, які мають право безкоштовного проїзду відповідно до чинного законодавства.
  6. Департаменту соціальної політики міської ради (Л. Яремчук) забезпечити виконання Програми у 2018 році.
  7. Організацію виконання рішення покласти на першого заступника міського голови С. Коцюра.
  8. Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії з питань освіти, культури, спорту, інформаційної  та молодіжної політики, соціального захисту та охорони здоров'я.



Міський голова                                                                                                             І. Слюзар




ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

                                                               від 07.12.2017р. №2127-27/2017



ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

«Компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у

місті Коломиї на 2018 рік»



1. Ініціатор розроблення Програми (замовник)        Департамент соціальної політики міської ради


2. Розробник Програми        Департамент соціальної політики міської ради


3. Термін реалізації Програми                                2018 рік


4. Етапи фінансування Програми                        2018 рік


5. Обсяг фінансування Програми (тис. грн.)

       

Роки

Обяги фінансування

Всього

В т.ч. за джерелами фінансування

Державний бюджет

Обласний бюджет

Міський бюджет

Інші джерела

2018

1500,00

-

-

1500,00

-


6. Очікувані результати виконання                        Забезпечення реалізації окремих категорій громадян на пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у місті Коломиї


7. Терміни проведення звітності                                В кінці терміну реалізації Програми



Обґрунтування доцільності розроблення Програми

«Компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у

місті Коломиї на 2018 рік»


  1. Загальна частина

Програма розроблена відповідно до статей 12, 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», статті 6 Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист», статті 20, 21 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», статті 14 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», статті 13 Закону України «Про охорону дитинства», статті 38-1 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», постанов Кабінету Міністрів України від 17.05.1993р. № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» та від 16.08.1994 року № 555 «Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України» від 17.05.1993 року № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування», статей 26, 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Починаючи із 2016 року субвенція місцевим бюджетам із державного бюджету на покриття витрат за пільговий проїзд не передбачається. Ситуація, що склалася, потребує термінового врегулювання, оскільки мешканці міста Коломиї фактично позбавлені права на пільговий проїзд через відсутність фінансового ресурсу, а перевізники несуть фінансові витрати через відсутність компенсаційних виплат за пільгове перевезення окремих категорій громадян.


  1. Мета та основні завдання Програми

Метою Програми є відшкодування компенсаційних виплат перевізникам, що здійснюють пільгові перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування.

Першочерговим завданням цієї Програми є забезпечення реалізації окремих категорій громадян на пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування.


Фінансове забезпечення Програми

Фінансування Програми здійснюватиметься у межах фактичних коштів, передбачених в бюджеті міста Коломиї на 2018 рік для департаменту соціальної політики міської ради.



Перелік

завдань, обсяги та джерела фінансування міської Програми

Назва замовника                        Департамент соціальної політики міської ради

Назва Програми                        «Компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських                   автобусних маршрутах загального користування у місті Коломиї на 2018 рік»


№ п/п

Найменування заходу

Виконавець

Термін виконання

Орієнтовні обсяги фінансування, тис. грн.

Очікувані результати

Роки

Всього

В т.ч. за джерелами фінансування.

Державний бюджет

Обласний бюджет

Міський бюджет

Інші джерела

1.

Компенсація виплат за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування

Департамент соціальної політики міської ради

Впродовж 2018 року

2018

1500,00

-

-

1500,00

-

Забезпечення реалізації окремих категорій громадян на пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування



Очікувані результати виконання Програми

Забезпечення реалізації окремих категорій громадян на пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у місті Коломиї.



                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 07.12.2017р. №2127-27/2017


Порядок

компенсаційних виплат за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у

місті Коломиї на 2018 рік


Загальні положення

  1. Цей Порядок визначає механізм проведення компенсаційних виплат департаментом соціальної політики міської ради за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у місті Коломиї окремих категорій громадян, які мають право пільгового проїзду відповідно до законодавчих актів України за рахунок коштів з міського бюджету підприємствам, що здійснюють автотранспортне перевезення громадян, далі – Перевізник, згідно з договором, укладеним між виконавчим комітетом міської ради та Перевізником.

2. Відповідно до вимог чинного законодавства компенсація пільгових перевезень здійснюється на підставі укладених Перевізником договорів:

- про перевезення пасажирів на міському маршруті загального користування в місті Коломиї з організатором цих перевезень - виконавчим комітетом Коломийської міської ради (відповідно до проведеного конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування згідно з Законом України «Про автомобільний транспорт»);

- про відшкодування витрат за безкоштовне перевезення пільгових категорій громадян у міському автомобільному транспорті з головним розпорядником бюджетних коштів – департаментом соціальної політики міської ради.

3. Порядок відшкодування витрат за безкоштовне перевезення пільгових категорій населення у міському автомобільному транспорті (далі – Порядок) установлює єдину методику розрахунків на міських автотранспортних маршрутах загального користування, які фінансуються за рахунок коштів з міського бюджету.

4. Обсяги коштів з міського бюджету на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян в автомобільному транспорті затверджуються рішенням міської ради.

5. Право на безкоштовний проїзд мають громадяни пільгових категорій відповідно до Законів України:

«Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22.10.1993 року №3551-XII:

учасники бойових дій та особи, прирівняні до них (ст.12);

інваліди війни та прирівняні до них особи (ст.13).

«Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист» від 24.03.1998 року № 203/98-ВР (ст.6):

ветеранам військової служби;

ветеранам органів внутрішніх справ;

ветеранам Національної поліції;

ветеранам податкової міліції;

ветеранам державної пожежної охорони;

ветеранам Державної кримінально-виконавчої служби України;

ветеранам Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України та членам їх сімей.

«Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 року №796- XII:

громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 1 (стаття 20);

учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які належать до категорії 2 (стаття 21).

«Про охорону дитинства» від 26.04.2001 року №2402-III:

діти з багатодітної сім’ї (ст.13).

«Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» від 21.03.1991 року № 875- XII (ст.38-1) :

особи з інвалідністю І та ІІ груп;

діти з інвалідністю до 18 років;

особи, які супроводжують осіб з інвалідністю першої групи або дітей з інвалідністю (не більше одного супроводжуючого).

Постанови Кабінету Міністрів України «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» від 17.05.1993 року № 354:

пенсіонери за віком та особи з інвалідністю, згідно отриманих компенсаційних талонів для обліку пільгового проїзду.

6. Загальна сума коштів, що переказується у межах кошторисних призначень перевізникам на підставі діючих нормативно-правових актів, не може бути вищою від суми коштів, передбачених у бюджеті міста.


Розрахунок

компенсаційних виплат перевізникам за безкоштовний пільговий проїзд окремих категорій громадян на міських автобусних маршрутах загального користування за рахунок коштів з міського бюджету

Безкоштовне перевезення окремих категорій громадян, що мають право на безплатний проїзд згідно з чинним законодавством та вказаних у п. 5 даного Порядку, здійснюється міськими автобусними маршрутами загального користування на умовах, визначених договором на перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами загального користування, укладеними між Перевізником та міською радою, та на підставі договору, укладеного між Перевізниками та департаментом соціальної політики міської ради, при пред’явленні пільговиком компенсаційного талона для обліку пільгового проїзду (далі – талон) та відповідного посвідчення, що підтверджує право на пільгу.

Департамент соціальної політики міської ради забезпечує виготовлення та видачу талонів громадянам, що мають право на безкоштовний проїзд згідно з чинним законодавством та вказаним у п. 5 даного Порядку, за наявності паспорта громадянина України та посвідчення про право на пільги.

Талони видаються в кількості 60 штук, особисто громадянину, який має право на пільгу. Видача талонів іншим особам, або за дорученням, забороняється.

Перевізник до 25 числа наступного місяця за звітним повинний надати до департаменту соціальної політики міської ради довідку про обсяги наданих послуг з пільгового перевезення пасажирів (в тому числі з урахуванням зібраних талонів) та рахунок для проведення оплати, виходячи із кошторису на поточний рік (місяць) та тарифу, затвердженого рішенням виконавчого комітету міської ради.

Відшкодування компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян здійснюється головним розпорядником бюджетних коштів пропорційно до сум компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, згідно з розрахунками, поданими кожним Перевізником у межах бюджетних призначень на відповідний рік.

Після нарахування коштів автомобільним Перевізникам за безкоштовне перевезення громадян пільгових категорій міста, департамент соціальної політики міської ради формує звіт про суми компенсаційних виплат по перевезенню пільгової категорії громадян у межах кошторисних призначень на відповідний період та подає його щомісячно, до 1 числа, до фінансового управління міської ради.

Перевізник в акті виконаних робіт зазначає кількість перевезених пасажирів пільгових категорій та суму за пільгові перевезення, який підписують та скріплюють печаткою: Перевізник, директор департаменту соціальної політики міської ради і затверджує заступник міського голови відповідно до розподілу функціональних повноважень.

До 25 числа, наступного місяця за звітним, Перевізник на підставі розрахунку підписує з департаментом соціальної політики міської ради двосторонні акти звіряння розрахунків за фактично надані послуги.

Виплата компенсації на відшкодування фактично понесених збитків за перевезення пільгової категорії громадян здійснюється у межах кошторисних призначень, виділених на ці цілі.

Компенсаційні виплати на пільговий проїзд здійснюються шляхом перерахування коштів із реєстраційного рахунку департаменту соціальної політики міської ради на рахунки Перевізника.

Компенсаційні талони повернуті перевізниками знищуються щоквартально, спеціально створеною комісією.


Контроль за наданням послуг та розрахунком компенсаційних

виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян

Департамент соціальної політики міської ради і відділ економіки та муніципального розвитку міської ради щомісяця здійснюють контроль за наданням послуг із перевезення пільгових категорій пасажирів у місті Коломиї, відповідно до щомісячних звітів про виконання рейсів із зазначенням найменування та кількості транспортних засобів, що перебували на маршруті та виконані рейси за встановлений проміжок часу.


Прикінцеві положення

Цей порядок діє до моменту врегулювання питання фінансування пільгового проїзду окремих категорій громадян за рахунок коштів державного бюджету України.




ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 07.12.2017р. №2127-27/2017

       


Компенсаційний талон для обліку пільгового проїзду, форматом - 37*76,2мм; папір - офсетний, щільністю - 55 г/м2.







2011-2024 © Всі права застережено.