НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 18 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Голови Верхо..."  № 562-10/2016-10 від 13.07.2016р. 
Документ №562-10/2016 від 13.07.2016р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

17.07.2016



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(10  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 13.07.2016р.  № 562-10/2016-10
 

Про звернення Коломийської

міської ради до Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. та Міністра освіти і науки України Гриневич Л.М.


       Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши звернення депутатів Коломийської міської ради сьомого демократичного скликання, міська рада


в и р і ш и л а  :


       1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. та Міністра освіти і науки України Гриневич Л.М. щодо невідкладного повторного розгляду затвердження видатків та виділення асигнування для виплати заборгованості по заробітній платі педагогічним працівникам ПТУ (додається).

       2. Рішення та текст звернення надіслати Голові Верховної Ради України Парубію А.В., Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б. та Міністру освіти і науки України Гриневич Л.М. та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.

       3. Організацію та контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради. Жупанського Л. С.

       



Міський голова                                                                                                                      І.Слюзар







Голові Верховної Ради України

Парубію Андрію Володимировичу


                                                                                                                               Прем’єр-міністру України

Гройсману Володимиру Борисовичу


Міністру освіти і науки України

Гриневич Лілії Михайлівні


Звертаємося до Вас у зв’язку з катастрофічною ситуацією, що склалася в системі професійно-технічної освіти України, зокрема і міста Коломиї, через прийняття Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік». У ст..27 цього Закону було дано доручення Кабінету Міністрів України: до 1 січня 2016 року забезпечити передачу в установленому порядку видатків на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах на фінансування з місцевих бюджетів.

Разом з тим, ми розуміємо, що при прийнятті Закону України «Про Державний бюджет на 2016 рік» не було розроблено самих механізмів передачі закладів системи ПТО на місцевий бюджет. Передача видатків здійснена без надання відповідних ресурсів бюджетам органів місцевого самоврядування. Хоча на потреби професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області з державного бюджету надійшло 17,7 млн. гривень , зокрема Коломийському міському бюджету було виділено – 9.1 млн. гривень, та цих коштів не вистачило і на піврічну зарплату вчителів ПТУ міста. Тому, навіть попри стабілізаційну субвенцію з державного бюджету, професійно-технічним навчальним закладам міста бракує коштів на виплату заробітної плати. Ставимо Вас до відома, що порушуються елементарні права людей на своєчасне отримання виплат заробітних плат, які є єдиним джерелом існування для працівників освіти та їхніх сімей.  Педагогічні працівники не отримали заробітної плати за червень місяць і всупереч Кодексу Законів «Про працю»  ст..97 та Закону «Про оплату праці» ст..15, ст..24, на разі перебувають у щорічній основній відпустці без виплати відпускних коштів та коштів на оздоровлення. Право на своєчасне отримання винагороди за працю захищено статтею 43 Конституції України. Люди стали заручниками неврегульованості даного питання на державному рівні і на жаль, неодноразові звернення дирекції та профспілкового комітету навчального закладу до міського голови з приводу критичної ситуації щодо заборгованості по заробітній платі у професійно-технічних закладах,  також не привели до покращення ситуації.



З огляду на вищезазначене, просимо:

  1. Невідкладно повторно розглянути затвердження видатків та виділити асигнування для виплати заборгованості по заробітній платі педагогічним працівникам ПТУ.
  2. Звернутися до урядовців з вимогою спрямувати додаткову стабілізаційну субвенцію для фінансування професійно-технічних закладів міста.



       Розраховуємо на уважне вивчення піднятих питань та оперативне їх вирішення.

Депутати Коломийської міської ради VII демократичного скликання




Прийнято на Х сесії міської ради

VII демократичного скликання

13 липня 2016 року





2011-2024 © Всі права застережено.