НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Голови Верхо..."  № 560-10/2016-10 від 13.07.2016р. 
Документ №560-10/2016 від 13.07.2016р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

17.07.2016



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(10  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 13.07.2016р.  № 560-10/2016-10
 

Про звернення Коломийської

міської ради до Голови Верховної Ради України Парубія А.В.


       Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши звернення депутатів Коломийської міської ради сьомого демократичного скликання, міська рада


в и р і ш и л а  :


       1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Голови Верховної Ради України Парубія А.В. щодо негайної реакції ВРУ на постанову польського Сенату, щодо встановлення 11 липня Національним днем пам’яті жертв геноциду, буцімто вчиненого українськими націоналістами проти поляків на Волині (додається).

       2. Рішення та текст звернення надіслати голові Верховної Ради України Парубію А.В. та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.

       3. Організацію та контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради. Жупанського Л. С.

       





Міський голова                                                                                                              І.Слюзар





Голові Верховної Ради України

Парубію Андрію Володимировичу


       Ми, депутати Коломийської міської ради, вимагаємо негайної реакції ВРУ на постанову польського Сенату, щодо встановлення 11 липня Національним днем пам’яті жертв геноциду, буцімто вчиненого українськими націоналістами проти поляків на Волині.

       В опублікованих Українським інститутом національної пам’яті документів ОУН та УПА з архівів КГБ про польсько-український конфлікт чітко сказано, що українські націоналістичні воєнні формування не мали мети чинити геноцид польського, чи будь-якого іншого народу. «Проти польського народу ми не ведемо боротьби, а навпаки, хочемо йти з ним в одному фронті проти більшовицьких загарбників за здобуття самостійних і незалежних держав», - говориться в листівках Української Народної Самооборони.

       Як зазначають історики, головним завданням воюючих сторін на той час було встановлення власного контролю над спірними тернами Східної Польщі та Західної України. Окрім того, цивільне населення з обох сторін, яке активно брало участь конфлікті, часто користувалося воєнною ситуацією як способом розв’язання власних непорозумінь. Це зумовило вчинки обох сторін, які нині можуть бути кваліфіковані як воєнні злочини. Події на Волині тих років є спільною трагедією польського та українського народу. Тому ми закликаємо українську владу не допустити трактування їх, як злочину українських націоналістів проти поляків. Ми хочемо бачити у польському народі наших союзників та друзів, однак не вважаємо це можливим у випадку ігор на руку Москві та дискредитації українських націоналістів, а саме так розцінюємо постанову Сенату щодо геноциду поляків.

       Ми підтримуємо висновок члена польського Сенату Яна Рулевського, який зазначив, що прийнята Сенатом постанова є поворотом до конфлікту, який відбувся в ІІ Світовій війні та може призвести до нових трагедій. Такий поворот може спровокувати не лише заява Сенату, але й бездіяльність української влади у відповідь.

       Щоб не допустити такого розвитку подій ми вимагаємо:

  1. Негайного звернення ВРУ до польського Сейму із вимогою про не підтримку постанови Сенату.
  2. У випадку підтримки польським Сеймом постанови Сенату, негайного скликання ВРУ та визнання операції «Вісла» геноцидом поляків проти українців.
  3. Трактування українського підпілля ОУН та УПА, а також українських національних героїв сучасності, виключно як Героїв України, які без будь-якої вигоди воювали та воюють за збереження української суверенності та становлення сильної Української держави.
  4. Своєчасної та гострої реакції на будь-які намагання дискредитувати українських націоналістів минулого чи сучасного, як з боку іноземних політиків, так і українських.


       Розраховуємо на уважне вивчення піднятих питань та оперативне їх вирішення.


       Про результати розгляду звернення просимо повідомити у встановлені законом терміни на адресу:

Коломийська міська рада

пр. М.Грушевського, 1,

м. Коломия,

Івано-Франківська області

78200



Депутати Коломийської міської ради VII демократичного скликання




Прийнято на Х сесії міської ради

VII демократичного скликання

13 липня 2016 року




2011-2024 © Всі права застережено.