НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 02 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Голови Верхо..."  № 2114-27/2017-27 від 07.12.2017р. 
Документ №2114-27/2017 від 07.12.2017р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

11.12.2017



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(27  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 07.12.2017р.  № 2114-27/2017-27
 

Про звернення Коломийської міської ради до

Голови Верховної Ради України А. Парубія,

Прем’єр-міністра України В. Гройсмана,

Народних депутатів України



Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:


1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Голови Верховної Ради України А. Парубія, Прем’єр-міністра України В. Гройсмана, Народних депутатів України щодо застосування всіх необхідних заходів для недопущення скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення; недопущення створення механізмів, що дозволятимуть торгувати землею сільськогосподарського призначення в обхід мораторію; продовження на 10 років мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні, розроблення практичних механізмів стимулювання і розвитку фермерського господарства, малого і середнього бізнесу в аграрній сфері (додається).

    1. Рішення та текст звернення надіслати Голові Верховної Ради України А. Парубію, Прем’єр-міністру України В. Гройсману, Народним депутатам України та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.
    2. Організацію та контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Л. Жупанського.



Міський голова                                                                                                          І. Слюзар



Голові Верховної Ради України

А. Парубію


Прем’єр-міністру України

В. Гройсману


Народним депутатам України


       1 січня 2018 року закінчується мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. Фактично розпочнеться торгівля останнім і найціннішим ресурсом, що залишається поки що у власності нашого народу, – найродючішими у світі українськими чорноземами!

       Прибічники вільного продажу землі сільськогосподарського призначення нібито відстоюють ринкові цінності та право селян розпоряджатись власним майном. Проте, ці аргументи не можуть замаскувати справжніх намірів поборників «ринку землі» скупити за безцінь родючі чорноземи та перетворити селян на кріпаків.

       Зрозуміло, що за умов відсутності захисту власності та інвестицій, а також гострого дефіциту грошових коштів, навіть у вигляді кредитних ресурсів, єдине, до чого призведе право на продаж землі це скуповування земельних паїв великими агрохолдингами та корпораціями. Вже зараз десять найбільших агрохолдингів володіють (на правах власності чи оренди) мільйонами гектарів та чинять тиск щодо відмови від землі на малі сільськогосподарські підприємства та на сімейні ферми.

       Якщо мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення буде скасовано, фермери та селяни будуть поставлені в такі умови, коли їм нічого іншого не залишиться, як розпродати за безцінь свої паї і піти в найми до нових панів або їхати за кордон шукати кращої долі. Це призведе до остаточного знищення малих сільськогосподарських підприємств та сімейних ферм, які в усьому цивілізованому світі є основою аграрної складової економіки, масового зростання безробіття та посилення еміграції, а також до загибелі сіл та селищ.

       Враховуючи вищесказане просимо:

       - вжити всіх необхідних заходів для недопущення скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення;

       - не допустити створення механізмів, що дозволятимуть торгувати землею сільськогосподарського призначення в обхід мораторію;

       - продовжити на 10 років мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні, розробити практичні механізми стимулювання і розвитку фермерського господарства, малого і середнього бізнесу в аграрній сфері.



Депутати Коломийської міської ради VII демократичного скликання


Прийнято на XХVII сесії міської ради

VII демократичного скликання       

07 грудня 2017 року                             



2011-2024 © Всі права застережено.