НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 22 жовтня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про відсутність підстав для ..."  № 216 від 17.09.2024р. 
Документ №216 від 17.09.2024р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

21.09.2024



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 17.09.2024р.  № 216
 



Про затвердження висновку про відсутність підстав для  визначення місця проживання малолітньої дитини з батьком

       

Беручи до уваги заяву та документи, які подав до Коломийського міськрайонного суду _____________ про визначення місця проживання малолітньої дитини, враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись статтями 19, 161 Сімейного кодексу України та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:


1. Затвердити висновок про відсутність підстав для визначення місця проживання малолітньої дитини ________________ з батьком _____________ (додається).

2. Доручити начальнику відділу «Служба у справах дітей» управління соціальної політики міської ради Олесі ГРИЦКО, завідувачу сектору усиновлення та сімейних форм виховання відділу «Служба у справах дітей» управління соціальної політики міської ради Галині МИСЛИВЧУК, головному спеціалісту сектору усиновлення та сімейних форм виховання відділу «Служба у справах дітей» управління соціальної політики міської ради Лілії БИРЧАК.





Міський голова                                                                                Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ






ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 17.09.2024 № 216


Висновок

про відсутність підстав для визначення місця проживання малолітн ьої СИМЧИЧ Вікторії Василівни з батьком

       

Батьки дитини _______________ перебували у зареєстрованому шлюбі з 7 грудня 2019 року.

Від шлюбних взаємостосунків у подружжя народилася донька – _____________, що підтверджується свідоцтвом про народження _______________, виданим Коломийським міськрайонним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ).

Сімейне життя у ___________ не склалося і рішенням Коломийського міськрайонного суду від 22.05.2024 року шлюб між громадянами розірвано, проте місце проживання малолітньої дитини ________________ не визначено.

Малолітня _____________ проживає разом з мамою _______________ в Іспанському королівстві з серпня 2022 року.

Мати _________ офіційно працевлаштована в компанії NATURVOL ALMENTACION SL, що підтверджується безстроковим трудовим договором від 17.06.2024 року та отримує доходи, а тому має можливість утримувати себе та дочку.

______________ піклується про здоров’я своєї дочки ___________, що підтверджується медичною карткою про доступ до послуг системи охорони здоров’я Іспанії. Відповідно до віку малолітня _____________ влаштована до освітнього закладу для здобуття дитячої освіти в Іспанії в муніципалітеті Малага (довідка від 27.06.2024 року, видана відділом освіти та спорту колегії Андалусії).

___________ має змогу забезпечити свою дочку ______ всім необхідним, слідкувати за станом її здоров’я дочки та розвитком, виховувати та піклуватися про неї.

Мати малолітньої дитини _________ не заперечує та не вчиняє перешкод для спілкування та виховання батькові __________ з його дочкою.

Батько ____________ фактично проживає ___________ та працює на підприємстві ___________.

Питання про визначення місця проживання малолітньої __________ біля батька ___________ розглядалося на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини 31.07.2024 року та 03.09.2024 року.

Відповідно до ч. 4 ст. 29 Цивільного Кодексу України місце проживання фізичної особи, яка не досягла десяти років, є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з яким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров’я, якому вона проживає.

Відповідно до статті 8 Закону України «Про охорону дитинства» кожна дитина має право на рівень життя, достатній для її фізичного, інтелектуального, морального, культурного, духовного і соціального розвитку. Батьки або особи, які їх замінюють, несуть відповідальність за створення умов, необхідних для всебічного розвитку, відповідно до законів України.

Враховуючи наведене, керуючись статтею 161 Сімейного кодексу України, орган опіки та піклування вважає, що відсутні підстави для визначення місця проживання малолітньої ___________ біля батька ____________.





Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                        Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ






Додатки:



2011-2024 © Всі права застережено.