НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 22 жовтня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновків про доцільність позбавлення ..."  № 212 від 17.09.2024р. 
Документ №212 від 17.09.2024р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

21.09.2024



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 17.09.2024р.  № 212
 




Про затвердження висновків про доцільність позбавлення батьківських прав

       

       Розглянувши позовні заяви, які подали громадяни до Коломийського міськрайонного суду про позбавлення батьківських прав, враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись статтями 11, 12, 15 Закону України «Про охорону дитинства», статтями 19, 164, 180 Сімейного кодексу України та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:


1. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав ______________ по відношенню до малолітнього сина ___________________ (додається).

2. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав ______________ по відношенню до малолітньої доньки _____________________.

3. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав _________________ та __________________ батьківських прав по відношенню до їх малолітніх дітей ________________________.

4. Доручити начальнику відділу «Служба у справах дітей» управління соціальної політики міської ради Олесі ГРИЦКО, завідувачу сектору усиновлення та сімейних форм виховання відділу «Служба у справах дітей» управління соціальної політики міської ради Галині МИСЛИВЧУК, виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даних справах.



Міський голова                                                Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 17.09.2024 № 212


Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав _________________ по відношенню до малолітнього сина

_________________


Спеціалістами відділу «Служба у справах дітей» управління соціальної політики міської ради розглянуто та вивчено документи, які подала ______________ щодо позбавлення батьківських прав _________________ по відношенню до малолітнього сина _____________.

Встановлено, що громадяни _______________ впродовж деякого часу проживали разом без реєстрації шлюбу. Від фактичних шлюбних відносин у громадян народився син – ____________, що підтверджується свідоцтвом про народження ______________. Оскільки ______________ не перебували у шлюбі, то ______________ звернувся до органів державної реєстрації актів цивільного стану громадян із заявою про визнання його батьком малолітнього ____________.

Коли малолітньому ____________ виповнилося 9 місяців, його мати ____________ припинила відносини з батьком дитини _____________, оскільки він зловживав алкогольними напоями та не приділяв належної уваги дитині та сім’ї. З того часу малолітній _____________ проживав з мамою, яка самостійно займалася його вихованням та утриманням.

З часу припинення відносин між _____________, батько дитини не підтримував із сином жодних відносин, не цікавився життям свого сина, не спілкувався з ним та не брав жодної участі у житті та вихованні дитини.

З 2012 року ______________ проживає з іншим чоловіком - ____________. У липні 2024 року ______________ уклала шлюб з _____________________.

Разом з _________________ виховує двох спільних дітей: __________________.

Малолітній _____________ фактично проживає разом з мамою ________, її чоловіком _________ та із своїми сестрами ________________. Працівниками відділу «Служба у справах дітей» управління соціальної політики міської ради 8 серпня 2024 року було проведено обстеження умов проживання за вказаною адресою та встановлено, що для дітей створено належні умови проживання. У сім’ї дружні стосунки, побудовані на любові, довірі та взаєморозумінні.

___________ є учнем 8 класу _______________. Відповідно до довідки від 26.07.2024 р. № 376/03-16, виданої дирекцією ________, батько __________________ за останні роки навчання дитини в закладі жодного разу не відвідував батьківські збори, не брав участі в урочистих класних та загальноліцейних подіях.

_____________ працює у ТОВ «ТД «ВОСКРЕСКО» та займає посаду мерчандайзера і має постійний дохід.

Питання про позбавлення батьківських прав ______________ розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини 03.09.2024 року. ____________ повідомила на засіданні, що батько дитини _______________ відсутній у житті сина, він не цікавиться життям і здоров’ям дитини, матеріально не допомагає та місце його перебування невідоме.

Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства», ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

Відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків. Згідно ст. 165 Сімейного кодексу України громадянка має право звернутися з позовом до суду про позбавлення батьківських прав, так як є мамою з якою проживає дитина.

Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити батька _______________ батьківських прав по відношенню до малолітнього сина _______________.





Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                       Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 17.09.2024 № 212


Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав

_________________ по відношенню до малолітньої доньки ________________


Відділом «Служба у справах дітей» управління соціальної політики міської ради розглянуто та вивчено документи, які надійшли з Коломийського міськрайонного суду (справа № 346/3358/24, провадження № 2/346/1511/24), які подав ____________ щодо позбавлення батьківських прав _____________ по відношенню до малолітньої доньки ____________.

Встановлено, що 12 березня 2015 року ___________ уклав шлюб з _____________ у відділі державної реєстрації актів цивільного стану по м. Коломия, реєстраційної служби Коломийського міськрайонного управління юстиції в Івано-Франківській області, про що був складений відповідний актовий запис за № 81.

Від спільного подружнього життя у _______________ народилася донька – ____________________.

Рішенням Коломийського міськрайонного суду від 20.06.2024 року, справа № 346/2712/24, яке набрало законної сили 23.07.2024 року, шлюб між ______________ розірвано через погіршення відносин, відсутність поваги, взаєморозуміння, різні погляди на сім’ю і шлюб та припинення спільного проживання.

Відповідно до довідки від 27.05.2024 року № 18, _____________ відвідує Коломийський ____________ з 2020 року. Батько дитини – ____________ бере активну участь у вихованні доньки, приводить і забирає дитину з садка, відвідує батьківські збори, допомагає у вирішенні організаційних питань.

_______________ не проявляє до дитини жодної уваги, не цікавиться її розвитком, станом здоров`я, успіхами у навчанні, морально та матеріально не підтримує малолітню дочку. Мама до дитини не навідується, з дитиною не бачиться, хоча батько їй не чинить жодних перешкод.

10 липня 2024 року ____________ написала заяву, про те, що не заперечує проти позбавлення її батьківських прав щодо малолітньої доньки – _______________, оскільки вона не має змоги і не піклується про фізичний і духовний розвиток дитини. Заява засвідчена приватним нотаріусом Коломийського районного нотаріального округу, Антонюк Оксаною Василівною, та зареєстровано в реєстрі під номером 2374.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 03.09.2024 року розглядалося дане питання, запрошувались батьки дитини, однак _____________ не з‘явилася на засідання комісії. Батько дитини _______________ повідомив, що всі питання щодо виховання доньки вирішує самостійно, а мама дитини свідомо ухиляється від спілкування та виховання дитини.

Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства»,  ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

Відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків. Згідно ст. 165 Сімейного кодексу України громадянин має право звернутися з позовом до суду про позбавлення батьківських прав, оскільки є батьком з яким проживає дитина.

Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити громадянку _______________, батьківських прав по відношенню до малолітньої доньки __________________.





Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                        Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ





















ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 17.09.2024 № 212


Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав ЗАНКОВИЧА Дениса Івановича та ЗАНКОВИЧ Марії-Вікторії Ігорівни батьківських прав по відношенню до їх малолітніх дітей ЗАНКОВИЧА Євгенія Денисовича, ЗАНКОВИЧА Макара Денисовича, ЗАНКОВИЧА Захара Денисовича


Малолітні діти Занкович Євгеній Денисович 24.10.2019 року народження, Занкович Макар Денисович 02.03.2022 року народження, та Занкович Захар Денисович 04.04.2023 року народження разом з батьками, з листопада місяця 2023 року проживали в місті Коломиї, по вулиці Василя Стефаника, 1 кв 16 в орендованій квартирі, яка складається з 2-х кімнат. Договору оренди між власником та наймачем даної квартири немає. У помешканні відсутні умови для проживання дітей, брудно, немає належних місць для сну дітей, постільної білизни, відсутнє дитяче харчування, наявні порожні пляшки від алкоголю та запах тютюнового диму.

Занкович Денис Іванович 20.05.1999 року народження, та Занкович Марія-Вікторія Ігорівна 05.08.2002 року народження, залишали часто без нагляду своїх трьох малолітніх дітей: Занковича Євгенія Денисовича 24.10.2019 року народження, Занковича Макара Денисовича 02.03.2022 року народження, та Занковича Захара Денисовича 04.04.2023 року народження.

Начальник служби у справах дітей міської ради подала 29.01.2024 року службову записку про те, що працівниками служби у справах дітей міської ради, відділення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї та інспекторами сектору ювенальної превенції Коломийського ВП 24.01.2024 року та 25.01.2024 року здійснили обстеження умов проживання малолітніх дітей Занковича Євгенія Денисовича 24.10.2019 року народження, Занковича Макара Денисовича 02.03.2022 року народження, Занковича Захара Денисовича 04.04.2023 року народження та виявили, що мама і батько вихованням, належним утриманням та доглядом за малолітніми дітьми не займалися, діти часто залишалися без догляду матері і батька.

25 січня 2024 року було складено акт проведення оцінки рівня безпеки дитини на трьох дітей і їх тимчасово влаштовано у сім`ю знайомих, оскільки була безпосередня загроза їх життю і здоров`ю.

31 січня 2024року малолітні Занкович Євгеній Денисович 24.10.2019 року народження, Занкович Макар Денисович 02.03.2022 року народження, та Занкович Захар Денисович 04.04.2023 року народження були влаштовані в сім’ю патронатного вихователя за заявою батьків, згідно рішення виконавчого комітету міської ради від 30.01.2024 року № 27 «Про влаштування малолітніх дітей в сім’ю патронатного вихователя». Занкович Денис Іванович та Занкович Марія-Вікторія Ігорівна зобов’язалися впродовж часу перебування дітей у сім’ї патронатного вихователя покращити умови проживання, влаштуватися на роботу та вести здоровий спосіб життя.

Малолітні Занкович Євгеній Денисович 24.10.2019 року народження, Занкович Макар Денисович 02.03.2022 року народження, та Занкович Захар Денисович 04.04.2023 року народження 29 січня 2024року взяті на облік служби у справах дітей міської ради, як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах.

29 січня 2024 року на засіданні комісії з питань захисту прав дитини розглядалося питання про направлення сім’ї Занковича Дениса Івановича та Занкович Марії-Вікторії Ігорівни під соціальний супровід Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї.

02.02.2024 року працівниками служби у справах дітей міської ради надіслано повідомлення/інформацію про сім’ю/особу, яка перебуває у складних життєвих обставинах на управління соціальної політики міської ради з метою взяття сім’ї під соціальний супровід.

Відповідно до листа з Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї від 04.04.2024 року № 131/01-12, сім’я Занковича Дениса Івановича та Занкович Марії-Вікторії Ігорівни перебуває під соціальним супроводом ЄЦНРСП міста Коломиї та проживає в селі Корнич по вулиці Олекси Довбуша, 9 разом з батьками Занковича Дениса Івановича. Під час здійснення соціального супроводу було складено відповідний план, де прописано головні цілі та заходи щодо подолання складної життєвої ситуації, однак подружжя не здійснили жодних дій щодо поставлених цілей. Під час візитів фахівців соціальної роботи у сім’ю, мама Занковича Дениса Івановича, Занкович Інна повідомила, що її невістка Занкович Марія-Віктрія Ігорівна часто не з’являється вдома та не повідомляє про своє місце перебування рідним. Також, Занкович Інна зазначила, що її син Занкович Денис Іванович не займається пошуком роботи та не намагається покращити умови проживання своєї сім’ї. Занкович Марія-Вікторія Ігорівна з квітня 2024 року не проживає разом з чоловіком Занковичем Денисом Івановичем та не цікавиться своїми малолітніми дітьми, її місце перебування не відоме.

Соціальний супровід сім’ї Занковича Дениса Івановича та Занкович Марії-Вікторії Ігорівни почався 15 лютого 2024 року, а закінчився 15 серпня 2024 року. відповідно до звіту за результатами соціального супроводження сім’ї встановлено, що батьки не навчилися відповідально ставитися до дітей, подружжя перебуває на стадії розлучення та не бажають працевлаштовуватися. Батько і мати дітей не йшли на співпрацю з фахівцями соціальної роботи. Занкович Денис Іванович та Занкович Марія-Вікторія Ігорівна не виконували умови плану соціального супроводу, тому соціальну підтримку сім’ї завершено невиконанням отримувачем соціальних послуг плану соціального супроводу без поважних причин.

Занкович Денис Іванович та Занкович Марія-Вікторія Ігорівна не цікавляться життям і здоров’ям своїх дітей, не дбають про їх фізичний і духовний розвиток та не займаються їх матеріальним забезпеченням та утриманням.

       Питання щодо позбавлення батьківських прав Занковича Дениса Івановича 09.05.1999 року народження та Занкович Марії-Вікторії Ігорівни 15.08.2002 року народження батьківських прав по відношенню до їх малолітніх дітей Занковича Євгенія Денисовича 24.10.2019 року народження, Занковича Макара Денисовича 02.03.2022 року народження, Занковича Захара Денисовича 04.04.2023 року народження розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини 03.09.2024 року, однак батьки дитини на засідання комісії не з’явилися, їх місце перебування невідоме, наявні контактні номери телефонів знаходяться поза зв’язком.

       Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства», ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

       Враховуючи вищенаведене вважаємо, що доцільно позбавити батьківських прав Занковича Дениса Івановича 09.05.1999 року народження та Занкович Марії-Вікторії Ігорівни 15.08.2002 року народження батьківських прав по відношенню до їх малолітніх дітей Занковича Євгенія Денисовича 24.10.2019 року народження, Занковича Макара Денисовича 02.03.2022 року народження, Занковича Захара Денисовича 04.04.2023 року народження.


Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                        Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



Додатки:



2011-2024 © Всі права застережено.