НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 22 жовтня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про відсутність підстав для п..."  № 208 від 17.09.2024р. 
Документ №208 від 17.09.2024р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

21.09.2024



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 17.09.2024р.  № 208
 




Про затвердження висновку про відсутність підстав для позбавлення батьківських прав матері

       

       Розглянувши заяву ____________________ про позбавлення батьківських прав, враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись статтями 11, 12, 15 Закону України "Про охорону дитинства", статтями 19, 164, 180 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:


1. Затвердити висновок про відсутність підстав для позбавлення батьківських прав ___________________, по відношенню до неповнолітньої доньки _________________, (додається).

2. Доручити начальнику відділу «Служба у справах дітей» управління соціальної політики міської ради Олесі ГРИЦКО, завідувачу сектору усиновлення та сімейних форм виховання відділу «Служба у справах дітей» управління соціальної політики міської ради Галині МИСЛИВЧУК, головному спеціалісту відділу «Служба у справах дітей» управління соціальної політики міської ради Ірині ПЕРЦОВИЧ, виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.





Міський голова                                                Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  виконавчого комітету

міської ради

від 17.09.2024 № 208


Висновок

про відсутність підстав для позбавлення батьківських прав

______________

Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено заяву, яку подав до органу опіки та піклування Коломийської міської ради ____________________ про позбавлення батьківських прав __________________ по відношенню до неповнолітньої доньки ____________.

Встановлено, що громадяни _________________ і ___________________, у 2003 році зареєстрували шлюб у виконавчому комітеті Кобаківської сільської ради Косівського району.

Проживаючи у шлюбі в громадян народилося двоє дітей: _______________ та __________________.

У ________ і ___________ спільне життя не склалося, оскільки у них виявилися різні характери та погляди на сім`ю. Між подружжям часто виникали сварки, протиріччя в питаннях побуту та ведення домашнього господарства.

Рішенням Коломийського міськрайонного суду від 31.08.2020 року, справа № 346/2969/20, шлюб між ___________ та _____________ було розірвано, а малолітніх дітей _________ та ____________ залишено проживати разом з матір’ю.

____________ повідомляє, що він проживає разом з неповнолітньою дочкою ______________ в місті _______________, а його колишня дружина, _______________ виїхала з молодшим сином ________________ в Сполучені Штати Америки і не займається вихованням доньки _______________. У зв`язку з цим, ______________ звернувся до органу опіки та піклування Коломийської міської ради про надання йому висновку щодо доцільності позбавлення батьківських прав ________________ по відношенню до дочки ________________.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 03.09.2024 року розглядалося дане питання у присутності ________________, який зазначив, що має намір звернутися до Коломийського міськрайонного суду із позовною заявою про позбавлення батьківських прав колишньої дружини ________________ по відношенню до неповнолітньої доньки _____________, оскільки вона не займається вихованням та утриманням дочки. ________________ у телефонному режимі повідомила членів комісії, що постійно спілкується з донькою, цікавиться її життям та здоров’ям, а також, готує документи для воз’єднання сім’ї та заперечує проти позбавлення її батьківських прав.

У телефонній розмові з спеціалістами відділу «Служба у справах дітей» управління соціальної політики міської ради неповнолітня ___________, повідомила, що заперечує проти позбавлення її мами ______________ батьківських прав та просить врахувати її думку при вирішенні даного питання.

Працівники відділу «Служба у справах дітей» управління соціальної політики міської ради обстежили 21.06.2024 р. умови проживання неповнолітньої ____________ та встановили, що дитина проживає з батьком у ______________. Квартира складається з двох кімнат, кухні, коридору та ванної кімнати, підключено всі комунікації. Для проживання дитини створено належні умови.

Пункт перший частини 1 статті 164 Сімейного кодексу України встановлює, що мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він: не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров'я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування.

Враховуючи наведене, вважаємо, що на даний момент відсутні підстави для позбавлення батьківських прав громадянки _________________, по відношенню до неповнолітньої доньки ______________________.





Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                       Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ





Додатки:



2011-2024 © Всі права застережено.