НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Неділя, 08 вересня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про створення комісії з визначення ступеня індивідуальн..."  № 156 від 17.07.2024р. 
Документ №156 від 17.07.2024р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

21.07.2024



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 17.07.2024р.  № 156
 




Про створення комісії з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг, затвердження її складу та положення про неї


Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядком подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23.09.2020р. № 859, відповідно до Програми «Посилення соціального захисту на 2022-2025 роки», затвердженої рішенням Коломийської міської ради, з метою виплати компенсації фізичним особам, що надають соціальні послуги громадянам, які за станом здоров’я не здатні до самообслуговування та у зв’язку з кадровими змінами, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Створити комісію з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг та затвердити її склад (додається).

2. Затвердити Положення про комісію з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг (додається).

3. Рішення виконавчого комітету від 24.06.2024 р. № 122 «Про створення комісії з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг, затвердження її складу та положення про неї» вважати таким, що втратило чинність.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Романа ОСТЯКА.



Міський голова                                                                          Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


                                                               

ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                               рішення виконавчого комітету

                                                                               міської ради

                                                                               від 17.07.2024 № 156



СКЛАД

комісії з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг


ЯВОРСЬКИЙ

Віталій Ярославович


- начальник управління соціальної політики міської ради, голова комісії

СІКОРСЬКА

Тетяна Степанівна


- начальник відділу прийняття рішень по призначенню допомог управління соціальної політики міської ради, заступник голови комісії

ЗАВОРОТНА

Оксана Михайлівна


- начальник відділу по роботі з громадськістю управління соціальної політики міської ради, секретар комісії


Члени комісії

КРИШТОФОВИЧ

Олександра Ярославівна


- завідувач притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї (за згодою)

КОЗОВИЙ

Назар Сергійович


- заступник директора з дитинства і пологової допомоги комунального некомерційного підприємства Коломийської міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (за згодою)

ГРИЦЮК

Ліля Іванівна


- фахівець із соціальної роботи І категорії відділення соціальної допомоги вдома Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї (за згодою)

ЛЮТА

Наталія Олександрівна


- заступник директора з медичного обслуговування населення комунального некомерційного підприємства Коломийської міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (за згодою)

САЛЬНІКОВА

Тетяна Петрівна


- голова лікарсько-консультативної комісії комунального некомерційного підприємства "Коломийська центральна районна лікарня" Коломийської міської ради, завідувач відділення спеціалістів структурного підрозділу «Поліклініка» КНП «Коломийська центральна районна лікарня» Коломийської міської ради (за згодою)




Начальник управління

соціальної політики міської ради                                     Віталій ЯВОРСЬКИЙ

                                                               

                                                                                                ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                                рішення виконавчого комітету

                                                                                                  міської ради

                                                                                                  від 17.07.2024 № 156



ПОЛОЖЕННЯ

про комісію з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг



1. Загальні положення


1.1.        Комісія із визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг (далі – Комісія) створена для комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб жителів Коломийської територіальної громади, які є:

- особами з інвалідністю I групи;

- дітьми з інвалідністю;

- громадянами похилого віку з когнітивними порушеннями;

- невиліковно хворими, які через порушення функцій організму не можуть самостійно пересуватися та самообслуговуватися;

- дітьми, яким не встановлено інвалідність, але які є хворими на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дітьми, які отримали тяжку травму, потребують трансплантації органа, потребують паліативної допомоги відповідно до переліку тяжких захворювань, розладів, травм, станів, що дають право на одержання державної допомоги на дитину, якій не встановлено інвалідність, надання такій дитині соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1161.

1.2.        Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Програмою «Посилення соціального захисту на 2022-2025 роки», затвердженою рішенням Коломийської міської ради, Порядком подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23.09.2020р. № 859, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

1.3.        Склад Комісії затверджується рішенням виконавчого комітету Коломийської міської ради.

1.4.        Засідання Комісії є повноважним, за умови присутності більше 50% її персонального складу.



2. Завдання та функції Комісії


2.1. Визначення потреби здійснюється за Показниками, за якими проводиться комплексне визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг, встановленими Порядком надання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 року 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі».

2.2. Комплексне визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг, здійснюється працівниками управління соціальної політики міської ради, лікарями комунального некомерційного підприємства Коломийської міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», головою ЛКК комунального некомерційного підприємства «Коломийська центральна районна лікарня» Коломийської міської ради, працівниками Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї із залученням особи, яка потребує надання соціальних послуг, та або її законного представника. Очолює комісію начальник управління соціальної політики міської ради. До роботи комісії можуть залучатися сімейні лікарі особи, заява якої розглядається комісією.

2.3. Після надходження до управління соціальної політики міської ради заяв про згоду надавати соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі та про згоду отримувати соціальні послуги голова комісії направляє членів комісії за адресою, де проживає особа, яка потребує надання соціальних послуг, для здійснення комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб.

2.4. За результатами комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг, комісією готується висновок за формою відповідно до Додатку до Порядку, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020р. 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі». Секретар комісії, у разі його відсутності, інший член комісії готує проект висновку, який виноситься для обговорення і погодження на засідання комісії.

2.5. Висновок, підписаний членами комісії, долучається до особової справи.

2.6. Особа потребує надання соціальних послуг, якщо за результатами комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг, їй встановлено ІV чи V групу рухової активності.

       2.7. Комісія має право не здійснювати комплексне визначення ступеня індивідуальної потреби особи, яка потребує надання соціальних послуг, якщо в компенсації буде відмовлено незалежно від Висновку про результати комплексного визначення індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг (середньомісячний сукупний дохід перевищує або дорівнює рівню прожиткового мінімуму для сім’ї, призначено надбавку на догляд відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та інше).

2.8. Висновок про недоцільність проведення комплексного визначення індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг долучається до особової справи.


       

3. Організація роботи Комісії


3.1. Організаційною формою діяльності Комісії є засідання, які скликаються головою комісії, у разі відсутності, заступником голови комісії за необхідністю та відповідно до поданих заяв про згоду надавати соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі та про згоду отримувати соціальні послуги до управління соціальної політики Коломийської міської ради.

3.2. Також Комісія проводить виїзд за місцем проживання особи яка потребує надання соціальних послуг, під час якого здійснює комплексне визначення ступеня індивідуальної потреби особи, яка потребує надання соціальних послуг.

3.3. Організаційно-інформаційне забезпечення роботи Комісії здійснює управління соціальної політики Коломийської міської ради.






Начальник управління

соціальної політики міської ради                                                              Віталій ЯВОРСЬКИЙ















Додатки:



2011-2024 © Всі права застережено.