НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 18 жовтня 2024 року
 Розпорядження міського голови  "Про організацію ведення військового обліку у Коломийськ..."  № 181-р від 22.05.2024р. 
Документ №181-р від 22.05.2024р. Чинний
        

 
Повязані документи

Розпорядження міського голови  Про призначення відповідального за ведення військового обліку військовозобов'язаних і призовників та бронювання військовозобов'язаних
Розпорядження міського голови  №64-р від 14.03.2022р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.05.2024



УКРАЇНА
місто Коломия Івано-Франківської області
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
міського голови
 
м. Коломия
 
від 22.05.2024р.  № 181-р
 







Про організацію ведення військового обліку у Коломийській міській раді


Відповідно до Законів України «Про оборону України»,                                 «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, «Про військовий обов’язок                       і військову службу», керуючись Порядком організації та ведення                     військового обліку призовників, військовозобов’язаних, та резервістів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 року № 1487, з метою забезпечення належного стану ведення військового обліку та бронювання військовозобов’язаних:


1. Покласти обов’язки з ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних, резервістів та бронювання військовозобов’язаних на ПОЛІЩУК Зореславу Богданівну начальника відділу по роботі з персоналом управління персоналом та діловодства міської ради .

2. На період відсутності Зореслави ПОЛІЩУК начальника відділу по роботі з персоналом управління персоналом та діловодства міської ради обов’язки з ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних, резервістів та бронювання військовозобов’язаних покласти на ЖОЛОБ Ірину Любомирівну начальника управління персоналом та діловодства міської ради.

3. Затвердити посадову інструкцію відповідального за організацію та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних, резервістів та бронювання військовозобов’язаних (додається).

4. Керівникам структурних підрозділів міської ради (в тому числі зі статусом юридичної особи) забезпечити безумовне виконання вимог законодавства з питань військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних.

5. Вважати таким, що втратило чинність розпорядження міського голови від 14.03.2022 року № 64-р «Про призначення відповідального за ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних».

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради Миколу АНДРУСЯКА.


Заступник міського голови                                                       Зоряна МИХАЛУШКО




                               ЗАТВЕРДЖЕНО

                               розпорядження міського голови

                               від 22.05.2024 року № 181-р



ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

відповідального за організацію та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних, резервістів та бронювання військовозобов’язаних


  1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ


Відповідальний за організацію та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних, резервістів та бронювання військовозобов’язаних (далі – відповідальний за ведення військового обліку) призначається на посаду і звільняється з посади головою міської ради.

  У своїй роботі відповідальний за ведення військового обліку у Коломийській міській раді керується чинним законодавством України, Порядком організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних, резервістів затверджених постановою Кабінетів Міністрів України від 30 грудня 2022 року №1487, цією інструкцією та розпорядженням міського голови.


  1. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ’ЯЗКИ


Відповідальний за ведення військового обліку безпосередньо забезпечує ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних, резервістів та бронювання військовозобов’язаних за міською радою.

Прийняття на роботу, взяття на персональний військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів здійснюється тільки після взяття їх на військовий облік територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Відповідальний за ведення військового обліку забезпечує:

1. Перевірку у громадян України під час прийняття на роботу наявності військово-облікового документа, або відображення в електронній формі інформації, що міститься в таких документах, які можуть пред’являтися (надаватися) з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

2. Доведення до призовників, військовозобов’язаних та резервістів правил військового обліку під особистий підпис під час прийняття на роботу.

3. Надсилання у семиденний строк з дня видання розпорядження про прийняття на роботу, звільнення з роботи до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

4. Оповіщення на вимогу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, призовників, військовозобов’язаних та резервістів про їх виклик до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

5. Подання до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на їх вимогу відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів, персональний військовий облік яких вони ведуть.

6. Проведення відповідної роз’яснювальної роботи серед призовників, військовозобов’язаних та резервістів щодо виконання ними правил військового обліку.

7. Забезпечення повноти та достовірності облікових даних, що вносяться до списків персонального військового обліку.

8. Взаємодія з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, в тому числі  щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

9. Періодичне звіряння списків персонального військового обліку із записами у їх військово-облікових документах. Не рідше одного разу на рік - звіряння даних списків персонального військового обліку з обліковими документами Коломийського РТЦК та СП в якому вони перебувають на військовому обліку.

10. Надсилання щомісяця до 5 числа до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки повідомлення про зміну облікових даних (щодо прізвища, власного імені та по батькові (за наявності), реквізитів паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, адреси задекларованого/зареєстрованого місця проживання, адреси місця фактичного проживання, сімейного стану, освіти, місця роботи і посади).

11. Складення і подання щороку до Коломийського РТЦК та СП списків громадян, які підлягають приписці до призовних дільниць.          12. Постійний контроль за виконанням призовниками, військовозобов’язаними та резервістами - правил військового обліку.

13. Постійне інформування Коломийського РТЦК та СП про посадових осіб  органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, які порушують вимоги законодавства з військового обліку, а також про призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які порушують правила військового обліку, для притягнення їх до відповідальності згідно із законом.

14. Ведення та зберігання журналу обліку результатів перевірки.

15. Інформування Коломийського РТЦК та СП про державну реєстрацію утворення, припинення підприємств, установ та організацій, які розташовані на території громади.

16. Своєчасне оформлення документів для бронювання військовозобов’язаних за міської радою на період мобілізації та на воєнний час

17. Повідомлення ТЦК та СП де військовозобов’язані працівники перебувають на військовому обліку про їх бронювання та зарахування на спеціальні обліки.

18. Інформування ТЦК та СП про анулювання посвідчень про відстрочку від призову на період мобілізації та на воєнний час.

19. Надсилання до ТЦК та СП повідомлення про зміну облікових даних призовників і військово зобов’язаних, які змінили місце проживання адміністративно територіальної одиниці.

20. Надання інформації на запити з питань військового обліку та бронювання.

21. Складання та погодження у Коломийському РТЦК та СП звіту про чисельність працюючих та військово зобов’язаних заброньованих станом на 1 січня (за формою згідно з додатком 3 до постанови КМУ від 12.01.2018р. №12).

  1. ПРАВА

Відповідальний за ведення військового обліку має право:

- контролювати виконання призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку;

- вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо прийняття на роботу, звільнення з роботи, переміщення на інші посади призовників, військовозобов’язаних, резервістів;

- перевіряти, збирати військово-облікові та інші потрібні для роботи документи у військовозобов’язаних і призовників.

  1. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Відповідальний за ведення військового обліку несе персональну відповідальність за:

- недодержання трудової і виконавської дисципліни;

- неналежне виконання обов’язків, передбачених посадовою інструкцією.

  1. ПОВИНЕН ЗНАТИ

Відповідальний за ведення військового обліку повинен знати:

- нормативно-правові акти щодо організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних, резервістів та бронювання військовозобов’язаних за міською радою;

- правила документообігу в міській раді;

- чисельність військовозобов’язаних за складом, військовими званнями, військово-обліковими спеціальностями, ступенями придатності до військової служби;

- кількість заброньованих військовозобов’язаних, які залишаються для роботи;

- кількість військовозобов’язаних, які мають мобілізаційні зобов’язання та підлягають призову за мобілізацією, способи їх оповіщення та доставляння до збірних пунктів;

- кількість військовозобов’язаних, які не заброньовані, та таких, що не мають мобілізаційних розпоряджень і тимчасово залишаються для роботи в міській раді;

- кількість військовозобов’язаних, які працюють, і можливість переміщення їх на посади замість військовозобов’язаних, які підлягають призову за мобілізацією.

  1. КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ

Кваліфікаційні вимоги: базова або вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або спеціаліст), без вимог до стажу роботи.


Ознайомлена:


Зореслава ПОЛІЩУК                                                                               "___"_____2024р.






Начальник управління персоналом

та діловодства міської ради                                                                           Ірина ЖОЛОБ

































2011-2024 © Всі права застережено.