НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Неділя, 05 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про внесення змін до Програми "Турбота" щодо надання со..."  № 3469-54/2024-54 від 28.03.2024р. 
Документ №3469-54/2024 від 28.03.2024р. Внесено зміни в інший нормативний акт
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про затвердження Програми "Турбота" щодо надання соціальної підтримки особам на 2024-2026 роки
Рішення міської ради  №3182-49/2023 від 09.11.2023р. Внесено зміни в інший нормативний акт

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.04.2024



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(54  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 28.03.2024р.  № 3469-54/2024-54
 

Про       внесення      змін     до

Програми   «Турбота»     щодо

надання соціальної підтримки

особам на 2024-2026 роки



Розглянувши лист громадської організації «Сила громад» та з метою здійснення заходів, спрямованих на посилення турботи про осіб, які знаходяться на обслуговуванні в Єдиному центрі надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї й жителів Коломийської міської територіальної громади, забезпечення соціальних гарантій встановлених Конституцією України, керуючись Цивільним кодексом України, законами України  «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про соціальні послуги» та керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада


вирішила:


1. Внести зміни до Програми «Турбота» щодо надання соціальної підтримки особам на 2024-2026 роки, затвердженої рішенням міської ради від 09.11.2023 р. №3182-49/2023, а саме:

1.1. Розділ 4 «Фінансове забезпечення Програми» викласти в новій редакції (додається);

1.2. Розділ 6 «Порядок використання коштів передбачених в міському бюджеті на реалізацію Програми» викласти в новій редакції (додається);

1.3. Перелік заходів, обсяги та джерела фінансування Програми викласти в новій редакції (додається).

2. Управлінню фінансів і внутрішнього аудиту міської ради (Ольга ГАВДУНИК) передбачити фінансування витрат, пов’язаних з реалізацією Програми.

3. Організацію виконання рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради Миколу АНДРУСЯКА.

4. Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньо-економічних відносин (Ігор КОСТЮК) та постійній комісії з питань освіти, культури, спорту, інформаційної та молодіжної політики, соціального захисту, охорони здоров’я, гендерної політики, депутатської діяльності, етики, регламенту, захисту прав людини та правопорядку (Ростислав ПЕТРУНЯК).




Міський голова                                                                                Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 28.03.2024 р. №3469-54/2024


4. Фінансове забезпечення Програми

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади, виходячи з його реальних можливостей у кожному бюджетному році, залучення благодійних внесків підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, окремих громадян, гуманітарної допомоги, інших джерел не заборонених законодавством.

В ході реалізації Програми можливі зміни та доповнення до неї в залежності від рівня розвитку економіки територіальної громади, наповнення бюджету громади, залучення благодійних внесків та гуманітарної допомоги.

Встановити розмір грошового забезпечення на заходи Програми:

П.1. Виконання умов договору довічного утримання (догляду) та п.2 Оплата витрат пов’язаних з підготовкою та укладенням договорів довічного утримання (догляду) – відповідно до рішення Комісії з питань розгляду звернень щодо укладання договорів довічного утримання (догляду), склад та повноваження якої затверджуються рішенням виконавчого комітету міської ради.

П.3. Організація гарячих обідів та/або надання адресної допомоги у вигляді продуктових наборів, хлібобулочних виробів, м’ясних виробів та солодощів до відзначення державних та релігійних свят (Різдво Христове, Великдень, Міжнародний день осіб похилого віку, Міжнародний день людей з інвалідністю, тощо) для осіб, які перебувають на обслуговуванні в Єдиному ЦНРСП м. Коломиї, п.4. Організація рекреаційних заходів для осіб, які перебувають на обслуговуванні в Єдиному ЦНРСП м. Коломиї та/або жителів Коломийської міської територіальної громади, п.5. Надання одноразової допомоги для покращення житлових та матеріально-побутових умов дитячих будинків сімейного типу, сімей опікунів та піклувальників, багатодітних сімей та одиноких батьків, які знаходяться на обслуговуванні в Єдиному ЦНРСП м. Коломиї, п.6. Витрати пов’язані з організацією проведення тренінгів, лекцій, майстер-класів та навчань для дітей та осіб, які перебувають на обслуговуванні в Єдиному ЦНРСП м Коломиї та/або жителів Коломийської міської територіальної громади – відповідно до рішення комісії утвореної при Єдиному ЦНРСП м. Коломиї.




Директор Єдиного ЦНРСП м. Коломиї                                  Ірина ТРАЧУК




ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 28.03.2024 р. №3469-54/2024


6. Порядок використання коштів передбачених в міському бюджеті на реалізацію Програми

Порядок використання коштів передбачених в міському бюджеті на реалізацію Програми (далі – Порядок) визначає механізм виконання заходів Програми для громадян, які зареєстровані та фактично проживають на території Коломийської міської територіальної громади та/або які знаходяться на обслуговуванні в Єдиному центрі надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї (далі – Єдиний ЦНРСП м. Коломиї).

Головний розпорядник бюджетних коштів є управління соціальної політики міської ради. Розпорядник нижчого рівня є Єдиний ЦНРСП м. Коломиї.

Для укладення договору довічного утримання (догляду) заявник особисто подає заяву до управління «Центр надання адміністративних послуг» міської ради з наступним пакетом документів:

- копія паспорта громадянина України;

- копія документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (для осіб, які через релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і повідомили про це контролюючому органу, а також мають відмітку в паспорті про це, – копія сторінки паспорта з відповідною відміткою);

- копії документів, які посвідчують право власності на житловий будинок/квартиру;

- копія довідки медико-соціальної експертної комісії про встановлення групи інвалідності (за наявності);

Розгляд звернення щодо укладення договору довічного утримання (догляду) здійснюється комісією з питань укладання договору довічного утримання (догляду), склад та положення про яку затверджується рішенням виконавчого комітету міської ради.

Для організації гарячих обідів та/або надання адресної допомоги у вигляді продуктових наборів, хлібобулочних виробів, м’ясних виробів та солодощів до відзначення державних та релігійних свят (Різдво Христове, Великдень, Міжнародний день осіб похилого віку, Міжнародний день людей з інвалідністю, день Святого Миколая, тощо) для осіб, які перебувають на обслуговуванні в Єдиному ЦНРСП м. Коломиї та/або жителів Коломийської міської територіальної громади напередодні проведення заходу оформляються списки осіб та подається на розгляд засідання комісії утвореної при Єдиному ЦНРСП м. Коломиї.

Для організації рекреаційних заходів для осіб, які перебувають на обслуговуванні в Єдиному ЦНРСП м. Коломиї та/або жителів Коломийської міської територіальної громади напередодні проведення заходу оформляються списки осіб, визначається місце проведення заходу та подається на розгляд комісії утвореної при Єдиному ЦНРСП м. Коломиї.

Для надання одноразової допомоги для покращення житлових та матеріально-побутових умов дитячих будинків сімейного типу, сімей опікунів та піклувальників, багатодітних сімей та одиноких батьків, які знаходяться на обслуговуванні в Єдиному ЦНРСП м. Коломиї, заявник особисто подає заяву до управління «Центр надання адміністративних послуг» міської ради з наступним пакетом документів:

- копія паспорта громадянина України;

- копія документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (для осіб, які через релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і повідомили про це контролюючому органу, а також мають відмітку в паспорті про це, – копія сторінки паспорта з відповідною відміткою);

- копію документа, що підтверджує статус;

- копію договору про надання соціальних послуг укладеного між заявником та Єдиним ЦНРСП м. Коломиї;

- документ, який підтверджує потребу в покращенні житлових та/або матеріально-побутових умов;

- банківські реквізити одержувача допомоги.

Комісією утвореною при Єдиному ЦНРСП м. Коломиї здійснюється обстеження матеріально-побутових умов проживання.




Директор Єдиного ЦНРСП м. Коломиї                                  Ірина ТРАЧУК


                                                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                               рішення міської ради

                                                                                               від 28.03.2024 р. №3469-54/2024


Перелік заходів, обсяги та джерела фінансування Програми

Назва замовника                Управління соціальної політики міської ради

Назва Програми                «Турбота» щодо надання соціальної підтримки особам на 2024-2026 роки»


№п/п

Найменування заходу

Виконавець

Термін виконання

Орієнтовні обсяги фінансування, тис. грн.

Очікувані результати

Роки

Всього

В т.ч. за джерелами фінансування.

Державний бюджет

Обласний бюджет

Міський бюджет

Інші джерела

1

Виконання умов договору довічного утримання (догляду)

Єдиний центр надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї

2024-2026 роки

2024-2026

619



619


забезпечення виконання умов договору довічного утримання (догляду)

В т.ч.






2024

144



144


2025

225



225


2026

250



250


2

Оплата витрат пов’язаних з підготовкою та укладенням договорів довічного утримання (догляду)

Єдиний центр надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї

2024-2026 роки

2024-2026

75



75


нотаріальне оформлення договорів довічного утримання (догляду) та супутніх документів

В т.ч.






2024

25



25


2025

25



25


2026

25



25


3.

Організація гарячих обідів та/або надання адресної допомоги у вигляді продуктових наборів, хлібобулочних виробів, м’ясних виробів та солодощів до відзначення державних та релігійних свят (Різдво Христове, Великдень, Міжнародний день осіб похилого віку, Міжнародний день людей з інвалідністю, день Святого Миколая, тощо) для осіб, які перебувають на обслуговуванні в Єдиному ЦНРСП м. Коломиї та/або жителів Коломийської міської територіальної громади

Єдиний центр надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї

2024-2026 роки

2024-2026

750



750


соціалізація осіб, вшанування державних та релігійних свят, забезпечення базових потреб

В т.ч.






2024

250



250


2025

250



250


2026

250



250


4.

Організація рекреаційних заходів для осіб, які перебувають на обслуговуванні в Єдиному ЦНРСП м. Коломиї та/або жителів Коломийської міської територіальної громади

Єдиний центр надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї

2024-2026 роки

2024-2026

225



225


відпочинок на спеціалізованих територіях та забезпечення соціального спілкування

В т.ч.






2024

50



50


2025

75



75


2026

100



100


5.

Надання одноразової допомоги для покращення житлових та матеріально-побутових умов дитячих будинків сімейного типу, сімей опікунів та піклувальників, багатодітних сімей та одиноких батьків, які знаходяться на обслуговуванні в Єдиному ЦНРСП м. Коломиї

Єдиний центр надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї

2024-2026 роки

2024-2026

225



225


створення сприятливих умов проживання

В т.ч.






2024

75



75


2025

75



75


2026

75



75


6.

Витрати пов’язані з організацією проведення тренінгів, лекцій, майстер-класів та навчань для дітей та осіб, які перебувають на обслуговуванні в Єдиному ЦНРСП м Коломиї та/або жителів Коломийської міської територіальної громади


Єдиний центр надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї

2024-2026 роки

2024-2025

60



60


освіченість дітей та осіб


В т.ч.






2024

15



15


2025

20



20


2026

25



25


7.

Придбання паливно-мастильних матеріалів для забезпечення надання послуги «соціальне таксі» та ремонт транспорту, яким надається послуга

Єдиний центр надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї

2024-2026 роки

2024-2026

300



300


належне функціонування транспортних засобів

В т.ч.






2024

75



75


2025

100



100


2026

125



125


8.

Оплата друкованої продукції (дорожніх карт) з інформацією щодо розв’язання проблемних питань для військових, ветеранів та членів їх сімей

Єдиний центр надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї

2024-2026 роки

2024-2026

56



56


підсилення спроможності надання соціальних послуг

В т.ч.






2024

56



56


2025

-



-


2026

-



-





Директор Єдиного ЦНРСП м. Коломиї                                             Ірина ТРАЧУК




2011-2024 © Всі права застережено.