НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 04 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до голови правл..."  № 3455-54/2024-54 від 28.03.2024р. 
Документ №3455-54/2024 від 28.03.2024р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.04.2024



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(54  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 28.03.2024р.  № 3455-54/2024-54
 

Про звернення Коломийської міської ради

до голови правління АТ «Укрзалізниця»

Євгена Лященка, Міністра транспорту

Румунії Соріну Гріндяну, Національної

компанії пасажирського залізничного

транспорту «CFR Calatori» S.A., міської

ради міста Сігет-Мармацієй, міської ради

міста Сучава


       Керуючись Конституцією України, статтею 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” міська рада


вирішила:


1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до голови правління АТ «Укрзалізниця» Євгена Лященка, Міністра транспорту Румунії Соріну Гріндяну, Національної компанії пасажирського залізничного транспорту «CFR Calatori» S.A., міської ради міста Сігет-Мармацієй, міської ради міста Сучава щодо залізничного пасажирського сполучення між Україною та Румунією через станцію Вадул-Сирет (текст додається).

2. Рішення та текст звернення міської ради надіслати голові правління АТ «Укрзалізниця» Євгену Лященку, Міністру транспорту Румунії Соріну Гріндяну, Національної компанії пасажирського залізничного транспорту «CFR Calatori» S.A., міській раді міста Сігет-Мармацієй, міській раді міста Сучава та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.



Міський голова                                                     Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



Голові правління АТ «Укрзалізниця» Євгену ЛЯЩЕНКУ


Міністру транспорту Румунії

Соріну ГРІНДЯНУ


Національній компанії пасажирського залізничного транспорту «CFR Calatori» S.A.


Міській раді міста Сігет-Мармацієй,


Міській раді міста Сучава



ЗВЕРНЕННЯ

щодо залізничного пасажирського сполучення між Україною та Румунією через станцію Вадул-Сирет


       Коломийська міська громада і я, Богдан Станіславський, як її очільник, висловлюємо подяку і глибоку вдячність за плідну співпрацю та сприяння організацій низки проектів спрямованих на покращення перевезення пасажирів в міжнародному сполученні.

На сьогодні спостерігається збільшення попиту на перевезення пасажирів у міжнародному сполученні в тому числі до міст де існують аеропорти.

У зв'язку з військовим станом в Україні основний пасажиропотік за її межі становлять жінки та діти, для яких поїздка з кількома пересадками, особливо на території іншої держави, завдає додаткових незручностей.

Спостерігаючи цей факт та усвідомлюючи необхідність розвитку спільних взаємовідносин в даному напрямку, Коломийська міська громада зініціювала підписання меморандуму з Румунською стороною. Головною метою даного Меморандуму є саме консолідація спільних зусиль для налагодження соціальної взаємодії Сторін у напрямку взаємовигідного співробітництва з метою створення умов для покращення логістичної спроможності громад Румунії та України.

Як нам відомо, під час Конференції FTE А (Forum Train Europe) стосовно узгодження курсування пасажирських поїздів у міжнародному сполученні, між представниками АТ «Укрзалізниця», National Railway Company of Romania«CFR» S.A. та National Company for Passenger Railway Transport «CFR Calatori» S.A. було обговорено ряд питань стосовно курсування пасажирських поїздів у міжнародному сполученні між нашими державами.

Одним із пріоритетних напрямком, це є організація руху до міста Сучава. Великого міста Румунії і з його аеропортом, що дозволить значно швидше та масово добиратись мешканцям України, а особливо Івано-Франківщини та Чернівеччини до великих закордонних міст Європи.

За наявною у нас інформацією, АТ «Укрзалізниця» проводить відповідну роботу для розширення географії міжнародних перевезень та впровадження перспективних маршрутів для забезпечення перевезення пасажирів та вважає дуже перспективним встановлення залізничного сполучення з Румунією. Наразі розроблені декілька ефективних та практичних варіантів організації пасажирського руху між Україною та Румунією через станцію Вадул - Сирет. Для здійснення даного руху необхідно забезпечити подовження маршрутів слідування пасажирських поїздів формування ЧФР Калаторі колією 1435 мм до станції Вадул-Сірет. На поточний період часу це поїзд № ІС 551 Бухарест – Сучава та IRN 1654 Сучава – Бухарест до станції Вадул-Сірет, де планується передбачити пересадку на поїзди Вадул-Сірет, Чернівці – Ужгород. Та поїзд № IR 1655 Бухарест – Сучава і № IR 1754 Сучава – Бухарест до станції Вадул-Сірет де планується передбачити пересадку на поїзд №7/8Київ – Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Вадул-Сірет. Можливо також запровадити прямий безпересадковий рух напрямку Київ – Львів – Івано-Франківськ – Коломия – Чернівці – Сучава – Бухарест. Існуючі пасажирські вагони АТ «Укрзалізниця» відповідають технічним вимогам, визначеним Договором Правил користування пасажирськими вагонами у міжнародному сполученні. Українська сторона також готова розглянути будь які інші варіанти подовження курсування поїздів формування ЧФР Калаторі колією 1435 мм до станції Вадул-Сірет.

Довідково. Хочу нагадати, що ще 17-18 травня 2018 року в місті Чернівці під час зустрічі керівників Міністерства інфраструктури України та Міністерства транспорту Румунії, робоча група щодо залізничних пасажирських перевезень, дійшла згоди стосовно введення в майбутньому двох пар поїздів (4 поїзди) в обидві сторони, які забезпечать з’єднання між м. Сучава (Румунія) з пересадкою на станції Вадул-Сірет та м. Чернівці (Україна).

Виходячи з викладеного вище, Коломийська міська громада, виходить до Вас з проханням, пришвидшити виконання попередньо досягнутих домовленостей між ЧФР Калаторі та АТ «Укрзалізниця» та в найкоротші терміни розпочати залізничне пасажирське сполучення між Україною та Румунією через станцію Вадул-Сирет

Сподіваємося, що своєчасна, злагоджена та якісна робота дозволять нам як найскоріше впроваджувати нові проекти у взаємній співпраці щодо забезпечення та покращення якості перевезення пасажирів між нашими країнами.



Депутати Коломийської міської ради VIIІ демократичного скликання

Прийнято на 54 сесії міської ради

VIIІ демократичного скликання

28 березня 2024 року





2011-2024 © Всі права застережено.