НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 17 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення до Верховної ради України та Національної..."  № 3367-53/2024-53 від 27.02.2024р. 
Документ №3367-53/2024 від 27.02.2024р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

02.03.2024



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(53  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 27.02.2024р.  № 3367-53/2024-53
 

Про   звернення  до  Верховної  

ради України та Національної

ради      України      з     питань

телебачення  і  радіомовлення


       

Відповідно до статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” міська рада


вирішила:


        1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Верховної ради України та Національної ради України з питань телебачення і  радіомовлення щодо внесення змін до чинного законодавства України стосовно заборони трансляції операторами кабельного телебачення дитячих російськомовних телевізійних програм (текст додається).

       2. Рішення та текст звернення міської ради надіслати до Верховної ради України та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, а також оприлюднити на офіційному сайті міської ради.



Міський голова                                                                                Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



Голові Верховної ради

Руслану СТЕФАНЧУКУ


Голові Національної

ради      України      з     питань

телебачення  і  радіомовлення

Ользі ГЕРАСИМ’ЮК


ЗВЕРНЕННЯ

щодо внесення змін до чинного законодавства України стосовно заборони трансляції операторами кабельного телебачення дитячих російськомовних

телевізійних програм

Російська система пропаганди й інформаційних впливів має давнє коріння, що тягнеться ще з часів російської імперії. Використання культурних засобів для просування неоімперських традиції, принижуючи інші етноси й нації, подаючи їх як недолугих, карикатурних або злочинних персонажів, у такий спосіб пояснюючи й виправдовуючи колоніальну роль росії на теренах, які вона захоплювала протягом останніх століть, є її давньою традицією.

Тому, створення українськомовного інформаційного простору, що охоплює не лише новинну і розважальну, а й особливо дитячу і підліткову освітню сфери, є питанням національної безпеки. Оскільки одним із ключових сегментів у наших містах є кабельне мовлення, проблему трансляції російськомовних каналів можна і слід  розв’язувати на рівні провайдерів.

Дитячі програми мають великий вплив на формування світогляду та мовної ідентичності дітей всіх вікових груп, тому заборона транслювання кабельних каналів мовою агресора буде сприяти зміцненню нашої національної ідентичності, підтримці української мови та культури, дасть можливість молодим українцям споживати телевізійний контент мовою оригіналу, тобто в найкращій можливій версії. Це також привчатиме споживача, розбещеного російськими піратськими ресурсами, до цивілізованого споживання ліцензованого контенту. І це, по суті, не лише захист авторських прав, але й стимулювання розвитку виробництва того самого контенту і його подальшого якісного перекладу або титрування. 

Просимо розглянути можливість введення заборони на трансляцію та поширення дитячих російськомовних програм провайдерами кабельного телебачення.

Ми віримо, що цей крок буде важливим для національного об’єднання і захисту майбутнього наших дітей від негативного впливу російської пропаганди.



Депутати Коломийської міської ради VIIІ демократичного скликання

Прийнято на 53 (2 пленарне засідання) сесії міської ради

VIIІ демократичного скликання

27 лютого 2024 року




2011-2024 © Всі права застережено.