НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 07 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновків про доцільність позбавлення ..."  № 16 від 30.01.2024р. 
Документ №16 від 30.01.2024р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

03.02.2024



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 30.01.2024р.  № 16
 

Про затвердження висновків про доцільність позбавлення батьківських прав

       

       Розглянувши позовні заяви, які подали громадяни до Коломийського міськрайонного суду про позбавлення батьківських прав, враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись статтями 11, 12, 15 Закону України «Про охорону дитинства», статтями 19, 164, 180 Сімейного кодексу України та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав ___, 06.06.1986 року народження, по відношенню до малолітньої доньки __, 17.10.2017 року народження, (додається).

2. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав __, 27.01.1992 року народження, по відношенню до малолітньої доньки __, 10.08.2011 року народження, (додається).

3. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі ГРИЦКО, головному спеціалісту сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Оксані ТРОСТЯНЕЦЬКІЙ, головному спеціалісту служби у справах дітей міської ради Ірині ПЕРЦОВИЧ, виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даних справах.



Міський голова                                                                              Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 30.01.2024 р. № 16


Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав


Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто і вивчено документи та позовну заяву (справа № ), яку подала до Коломийського міськрайонного суду __, яка виховує малолітню доньку ___ 17.10.2017 року народження, щодо позбавлення батьківських прав її батька __.

Встановлено, що громадяни __ (дошлюбне прізвище , прізвище у першому шлюбі ) __ перебували у зареєстрованому шлюбі з 2017 року. Від шлюбних взаємовідносин у громадян народилася донька – __, 17.10.2017 року народження. Сімейне життя у громадян не склалося і рішенням Коломийського міськрайонного суду від 16 березня 2023 року шлюб між __ було розірвано, а малолітню дочку __ залишено проживати разом з мамою.

Після розірвання шлюбу батько не цікавиться життям та здоров`ям своєї доньки, не бере участі у житті своєї дитини, не піклується про її фізичний та духовний розвиток, не спілкується з дитиною та не надає жодної матеріальної допомоги на її утримання.

14.09.2023 року __ уклала шлюб з __ і змінила прізвище з __.

Малолітня ___ проживає разом з мамою, яка самостійно вирішує всі питання щодо її виховання та утримання. ___ навчається у закладі дошкільної освіти ___

___ подав до Коломийського міськрайонного суду нотаріально засвідчену заяву у якій повідомляє, що не заперечує проти того, щоб його позбавили батьківських прав по відношенню до малолітньої дочки – ___, 17.10.2017 року народження. (заява від 02.11.2023 року, посвідчена приватним нотаріусом Коломийського районного нотаріального округу Івано-Франківської області ., зареєстровано в реєстрі за № )

Дане питання розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини 18.01.2024 року. На засіданні комісії, __ зазначила, що батько дитини, ___, не спілкується з __ та не бере жодної участі у вихованні та утриманні дитини.

Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства», ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

Відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків. Згідно ст. 165 Сімейного кодексу України громадянка має право звернутися з позовом до суду про позбавлення батьківських прав, так як є мамою з якою проживає дитина.

Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити громадянина ___, 06.06.1986 року народження батьківських прав по відношенню до малолітньої доньки ___, 17.10.2017 року народження.


Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                       Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 30.01.2024 р. № 16

 

Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав


Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено позовну заяву і документи, що надійшли з Коломийського міськрайонного суду (цивільна справа №) про позбавлення батьківських прав ___ по відношенню до малолітньої доньки ___, 10.08.2011 року народження.

З позовною заявою до суду звернувся батько дитини ___, 17.03.1983 року народження, житель м. Коломиї вул. ___. Відомо, що батьки малолітньої ___, 10.08.2011 року народження, перебували у зареєстрованому шлюбі з березня 2011 року по липень 2013 року.

У подружжя в шлюбі народилася донька , що підтверджено свідоцтвом про народження серія , видане 30.04.2013р. ___

Рішенням Коломийського міськрайонного суду від 17.06.2013 року, справа №  шлюб між ___ було розірвано.

У 2022 році в зв`язку з повномасштабним вторгненням __ забрала свою малолітню дочку в Польщу, де проживала впродовж останніх років. Однак, на другому тижні проживання, у __ почалися конфлікти з мамою та її співмешканцем. __ закривала свою доньку в кімнаті, ображала, обмежувала спілкування з батьком та бабусею, вживала алкогольні напої разом з своїм співмешканцем, застосовувала до дитини фізичне насильство.

Через негативну поведінку мами ___ опинилася у центрі для дітей, куди її доставила поліція. З центру забрала дитину бабуся ___.

Після повернення дитини в Укрїну, ___ продовжує ухилятися від виконання своїх батьківських обов`язків, не цікавиться духовним та фізичним розвитком дитини, її навчанням, станом здоров`я, не надає жодної матеріальної допомоги на утримання дитини.

03.01.2023 р. працівниками служби у справах дітей проведено обстеження умов проживання малолітньої ___ та встановлено, що дитина проживає разом з батьком по вулиці __ Квартира складається з 4-х кімнат, кухні, коридору, ванни та санвузла (власником квартири є дідусь дитини ___). __ має окрему кімнату, облаштовану необхідними меблями та технікою, забезпечена одягом та взуттям відповідно віку і сезону, канцтоварами, засобами особистої гігієни та повноцінним харчуванням.

В ході розмови з дитиною __ встановлено, що у неї з батьком приязні та дружні відносини, а з мамою вона не спілкується. Дитині відомо, що її батько звернувся до суду щодо позбавлення її мами батьківських прав.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 18.01.2024 р. розглядалося питання про позбавлення батьківських прав __, по відношенню до малолітньої доньки ___, в присутності заявника __. З мамою дитини __ не вдалося зв`язатися, оскільки за вказаним номером телефону відповідав чоловік, який не знав нічого про __

Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства», ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов`язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров`я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

Відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків. Згідно ст. 165 Сімейного кодексу України громадянин має право звернутися з позовом до суду про позбавлення батьківських прав, так як є батьком з яким проживає дитина.

Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити громадянку України ___, 27.01.1992 року народження, батьківських прав по відношенню до малолітньої доньки ___, 10.08.2011 року народження.



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                       Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.