НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 02 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про встановлення функціональних та якісних показників д..."  № 3318-50/2023-50 від 22.12.2023р. 
Документ №3318-50/2023 від 22.12.2023р. Внесено зміни в інший нормативний акт
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про встановлення мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра загальної площі за нерухоме майно фізичних осіб та суб"єктів господарювання
Рішення міської ради  №1026-17/2012 від 19.04.2012р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.12.2023



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(50  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 22.12.2023р.  № 3318-50/2023-50
 


Про встановлення функціональних та якісних показників для розрахунку мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб в Коломийській міській територіальній громаді


       З метою встановлення чіткого та прозорого механізму визначення  мінімальної суми орендної плати за нерухоме майно фізичних осіб в усіх населених пунктах Коломийської міської територіальної громади, відповідно ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись ст. 170 Податкового кодексу України, Постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 №1253 «Про затвердження Методики визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб», наказами Міністерства розвитку громад та територій України щодо затвердження показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України, наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 30.09.1998 № 215 «Про затвердження Єдиного класифікатора житлових будинків залежно від якості житла та наявного інженерного обладнання», міська рада


вирішила:

  1. Встановити, що мінімальну суму орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб в Коломийській міській територіальній громаді розраховувати із застосуванням додаткових функціональних та якісних показників, а саме:

                                Рн
                                                 Р = ---------- х М х Ф х Т,

                                                 К х 12


де Р  -  мінімальна  вартість  місячної  оренди  1 м2 загальної площі нерухомого майна у гривнях;

   Рн - середня вартість 1 м2  новозбудованого  об'єкта, подібного  до орендованого,  яка обчислюється у гривнях, залежно від вартості будівництва;

     К - коефіцієнт окупності об'єкта у разі надання його в оренду, що становить 50 років;

    М - місцезнаходження об'єкта нерухомого майна. У разі розташування такого об'єкта у І зоні міста Коломиї зазначений коефіцієнт дорівнює - 2, у ІІ зоні -  1,5, у ІІІ зоні – 1 та в ІV (зона сільських населених пунктів громади) – 1;

     Ф - вид функціонального використання об'єкта нерухомого майна. У разі  використання такого об'єкта для провадження комерційної діяльності зазначений  коефіцієнт  дорівнює 3, виробничої діяльності - 2,  некомерційної діяльності, у тому числі для проживання фізичних осіб - 1;

     Т – коефіцієнт, що враховує поверховість приміщення. У разі розташування приміщення на першому поверсі коефіцієнт становитиме 0,6, на другому – 0,5, на третьому і вище – 0,4, в підвальному приміщенні – 0,3.

  1. Затвердити перелік вулиць, якими обмежені території зон розташування нерухомого майна фізичних осіб для розрахунку мінімальної суми орендного платежу в місті Коломиї (додаток 1).
  2. Мінімальну вартість місячної оренди 1 м2 загальної площі нерухомого майна обчислювати податковими агентами та платниками податку на доходи фізичних осіб в наступні роки самостійно, виходячи з порядку розрахунку, затвердженого цим рішенням та відповідно до прогнозних середньорічних показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України на відповідний рік для Івано-Франківської області.
  3. Управлінню економіки міської ради (Інна ТКАЧУК) оприлюднювати мінімальну вартість місячної оренди 1 м2 загальної площі нерухомого майна до початку звітного (податкового) року на офіційному сайті міської ради.
  4. Визнати таким, що втратило чинність рішення міської ради від 19.04.2012 року №1026-17/2012 «Про встановлення мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. м загальної площі за нерухоме майно фізичних осіб та суб’єктів господарювання».

      6. Організацію виконання цього рішення покласти на заступника міського голови Романа ОСТЯКА.

  7. Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії з питань підприємництва, регуляторної політики, архітектури, містобудування, транспорту та зв’язку (Галина БЕЛЯ) та постійній комісії з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньоекономічних відносин (Ігор КОСТЮК).



Міський голова                                                           Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



Додаток 1

до рішення міської ради

від 22.12.2023 р №3318-50/2023


Перелік вулиць, якими обмежені території зон розташування нерухомого майна фізичних осіб в місті Коломиї        


І зона - територія обмежена вулицями: пл. Героїв, вул. Січових Стрільців, вул. Степана Тарабалки, вул. Моцарта, Єпархія, вул. Михайла Коцюбинського, вул. Юрія Федьковича, проспект Михайла Грушевського (до ЗОШ № 5), вул. Кринична, вул. Замкова, вул. Родини Кузьми, вул. Професора Б. Левицького, вул. Романа Іваничука, вул. Валова, вул. Романа Шухевича, бул. Лесі Українки до вул. Андрія Чайковського, парк імені Кирила Трильовського, вул. Андрія Чайковського, вул. Юрія Шкрумеляка, вул. Ольги Кобилянської,  залізничний вокзал, включаючи Привокзальну площу.

ІІ зона - територія обмежена вулицями: вул. Січових Стрільців від залізничного вокзалу, вул. Богдана Хмельницького, вул. Едельвейсів, вул. Івана Франка, вул. Кирила Трильовського, вул. Карпатська, вул. Юрія Шкрібляка, вул. Василя Атаманюка, вул. Михайла Старицького, вул. Адама Міцкевича до вул. Івана Миколайчука, вул. Івана Миколайчука, вул. Івана Богуна, вул. Івана Крип’якевича.

ІІІ зона:  інші вулиці міста.


Міський голова                                                Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ




2011-2024 © Всі права застережено.