НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 27 квітня 2024 року
 Розпорядження міського голови  "Про утворення координаційної групи з визначення потреб ..."  № 502-р від 27.12.2023р. 
Документ №502-р від 27.12.2023р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

31.12.2023



УКРАЇНА
місто Коломия Івано-Франківської області
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
міського голови
 
м. Коломия
 
від 27.12.2023р.  № 502-р
 



Про утворення координаційної групи з визначення потреб населення у соціальних послугах Коломийської міської територіальної громади, затвердження її складу та положення про неї


Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про соціальні послуги», відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України від 19.04.2023 № 130-Н «Про затвердження Порядку визначення потреб населення адміністративно - територіальної одиниці/територіальної громади у соціальних послугах» з метою організації та проведення роботи з визначення потреб населення Коломийської міської територіальної громади під час дії на території України або в окремій її місцевості надзвичайного або воєнного стану:


1. Утворити координаційну групу з визначення потреб населення Коломийської міської територіальної громади у соціальних послугах та затвердити її склад (додається).

       2. Затвердити Положення про координаційну групу з визначення потреб населення Коломийської міської територіальної громади у соціальних послугах (додається).

       3. Контроль за виконанням розпорядження покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради Миколу АНДРУСЯКА.





Міський голова                                                   Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження міського голови

від 27.12.2023 р. № 502-р


Склад

координаційної групи з визначення потреб населення у соціальних послугах


АНДРУСЯК

Микола Михайлович

-

керуючий справами виконавчого комітету міської ради, голова координаційної групи

ІВАХНЮК

Ігор Васильович        -        заступник міського голови, голова робочої групи;

-

заступник начальника управління соціальної політики міської ради, заступник голови координаційної групи

ЧЕЛЯК

Ярина Іванівна

-

головний спеціаліст відділу координації

надання соціальних послуг управління соціальної політики міської ради секретар координаційної групи


Члени координаційної групи:

БІЛАНЮК

Михайло Миколайович

-

начальник сектору дільничних офіцерів поліції відділу превенції Коломийського районного відділу поліції головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області (за згодою)

ГУРАЛЬ

Іванна Іванівна

-

головний спеціаліст управління освіти міської ради

ГРИЦКО

Олеся Андріївна

-

завідувач сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради

ДЯЧУК

Роман Васильович


депутат міської ради (за згодою)

КОЗЕМЧУК

Валентина Іванівна

-

начальник відділу координації надання соціальних послуг управління соціальної політики міської ради

КОЗОВИЙ

Назар Сергійович

-

заступник директора з дитинства і пологової допомоги комунального некомерційного підприємства Коломийської міської ради «Центр первинної медико – санітарної допомоги» (за згодою)

ЛАТЧУК

Василь Андрійович

-

заступник директора Благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас Коломия» (за згодою)

МАТКОВСЬКА

Олеся Михайлівна

-

провідний фахівець з соціальної роботи Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї (за згодою)

НАЛИВАЙЧУК

Світлана Миколаївна

-

голова Коломийської територіальної організації УТОГ (за згодою)

ЦИГАНЧУК

Ольга Павлівна

-

головний спеціаліст-економіст відділу бюджетної політики управління фінансів і внутрішнього аудиту міської ради

ЧОРНЕЦЬКИЙ

Володимир Іванович

-

начальник Коломийського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області (за згодою)





Начальник управління

соціальної політики міської ради                                Віталій ЯВОРСЬКИЙ

                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження міського голови

від 27.12.2023 р. № 502-р


ПОЛОЖЕННЯ

про координаційну групу з визначення потреб населення Коломийської міської територіальної громади

у соціальних послугах


І. Загальні положення


       1. Координаційна група з визначення потреб населення Коломийської міської територіальної громади (далі - територіальна громада) у соціальних послугах (далі - Координаційна група) створюється з метою координації визначення потреб населення територіальної громади під час дії на території України або в окремій її місцевості надзвичайного або воєнного стану у соціальних послугах.

2. Координаційна група проводить роботу відповідно до чинного законодавства України та наказу Міністерства соціальної політики України від 19.04.2023 року № 130-Н.

3. Координаційна група у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, актами Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства України та цим Положенням.

       4. Діяльність Координаційної групи ґрунтується на принципах верховенства права, законності, гласності, відкритості, відповідальності, гендерної рівності.


ІІ. Основні завдання


1.Основними завданнями Координаційної групи є:

1.1. розгляд результатів визначення потреб населення у соціальних послугах під час дії надзвичайного або воєнного стану.

1.2. визначення заходів для організації надання необхідних соціальних послуг, у тому числі тих, які можуть надаватися екстрено (кризово).

1.3. координація діяльності надавачів соціальних послуг комунального та недержавного сектору, волонтерів, які залучені до надання соціальних послуг.

1.4. вчасне та оперативне реагування на зміни в тенденціях міграції населення, спроможності надавачів соціальних послуг у забезпеченні надання соціальних послуг.

1.5. розв’язання існуючих соціальних проблем, пов`язаних із надзвичайним або воєнним станом, з якими звертаються вразливі групи населення, в тому числі через залучення інших суб’єктів, які працюють у територіальній громаді.


ІІІ. Склад та організація роботи Координаційної групи


  1. Координаційна група створюється розпорядження міського голови.
  2. Персональний склад та Положення про її діяльність затверджується розпорядження міського голови.
  3. Координаційну групу очолює заступник міського голови або посадова особа міської ради до повноважень якої віднесено соціальні питання.
  4. До складу Координаційної групи входять представники: управління соціальної політики міської ради, управління освіти міської ради, служби у справах дітей міської ради, охорони здоров’я, правоохоронних органів, надавачів та/або отримувачів соціальних послуг, громадських та благодійних організацій, депутати міської ради. 

5. Організаційною формою діяльності Координаційної групи є засідання, які проводяться при виникненні потреби в оперативному реагуванні на актуальні потреби населення у соціальних послугах. Засідання Координаційної  групи вважається правомочним, якщо в ньому бере участь більше половини складу Координаційної групи.

6. Голова Координаційної групи головує на її засіданнях, контролює виконання Координаційною групою її завдань і функцій. У разі відсутності голови Координаційної групи його обов’язки виконує заступник голови Координаційної групи.

7. Секретар Координаційної групи готує матеріали, необхідні для її роботи, забезпечує оповіщення членів Координаційної групи про дату, час і місце проведення засідань, веде та оформляє протокол засідання. У разі відсутності секретаря його обов’язки тимчасово виконує за дорученням головуючого на засіданні інший член Координаційної групи.

8. Рішення Координаційної групи приймається більшістю голосів від числа членів, які присутні на засіданні, шляхом відкритого голосування. За умови рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови Координаційної групи.

9. Пропозиції Координаційної групи оформлюється протоколом, який підписується головуючим на засіданні, секретарем та не менше як одним членом Координаційної групи.

10. Голова Координаційної групи може прийняти рішення про проведення засідання в режимі реального часу з використанням відповідних технічних засобів, зокрема через Інтернет, або про участь члена Координаційної групи у засіданні в такому режимі.





Начальник управління

соціальної політики міської ради                                Віталій ЯВОРСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.