НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 03 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про визначення місця прожива..."  № 360 від 19.12.2023р. 
Документ №360 від 19.12.2023р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

23.12.2023



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 19.12.2023р.  № 360
 

Про затвердження висновку про визначення місця проживання малолітньої дитини

       

       Беручи до уваги позовну заяву, яку подала до Коломийського міськрайонного суду ___, відзив на позовну заяву, який подав ___ про визначення місця проживання малолітнього сина, враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись статтями 19, 161 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Затвердити висновок про визначення місця проживання малолітнього ___, 06.07.2012 року народження біля матері ___, 06.06.1991 року народження (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі ГРИЦКО та головному спеціалісту служби у справах дітей міської ради Ірині ПЕРЦОВИЧ, виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даних справах.




Міський голова                                                                   Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 19.12.2023 р. № 360


Висновок

               про визначення місця проживання малолітнього                                 

       Розглянувши документи, які надійшли з Коломийського міськрайонного суду (справа № ) про визначення місця проживання малолітньої дитини __, служба у справах дітей вивчила дане питання.

       Встановлено, що громадяни ___ у лютому 2012 року уклали шлюб у відділі державної реєстрації актів цивільного стану по місту Коломия Коломийського міськрайонного управління юстиції Івано-Франківської області. Від подружнього життя у громадян народився син – ___, 06.07.2012 року народження (свідоцтво про народження серія ___).

       Рішенням Коломийського міськрайонного суду від 23.01.2023 р. №  шлюб між ___ було розірвано, але не визначено з ким має проживати малолітня дитина.

       ___ зареєстрована разом з сином за адресою: ___, однак фактично проживають в місті Коломия, вулиця ___

       Малолітній __ є учнем Коломийського ліцею № 8. Додатково займається вивченням англійської мови та відвідує секцію боксу.

Відповідно до акту обстеження умов проживання від 27.11.2023 року, який складений за адресою місто Коломия, вул. ___, встановлено, що для малолітнього  створено належні умови для проживання та виховання, дитина має належне місце для сну та проведення домашніх завдань, забезпечений одягом, шкільним приладдям. Дана квартира належить __ на праві спільної власності, що підтверджується витягом з протоколу № 4 зборів засновників обслуговуючого кооперативу «Гранат» від 29.10.2007 року та копією витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно.

23.11.2023 року було, також, проведено обстеження умов проживання дитини ___, у батька __, по вулиці ___. Встановлено, що дитина має окрему кімнату, облаштовану необхідними меблями, місцем для сну, навчання та проведення дозвілля.

Питання про визначення місця проживання малолітнього ___ розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини 13.12.2023 року. На Комісії виступила мама ___, яка повідомила, що вона належним чином піклується про малолітнього сина, дбає про його повноцінне та збалансоване харчування, створює всі необхідні умови для комфортного проживання та утримання своєї дитини. Після розлучення вона ніколи не створювала перешкод у побаченнях батька з сином і не заперечує, щоб батько приймав участь у його вихованні. Також, мати повідомила, що наразі у сина нестабільний психоемоційний стан, дитина активно розвивається, психіка його формується, тому він потребує постійної уваги та догляду.

___, також повідомив, що він забирає дитину з школи, водить його додатково на заняття з англійської мови та секцію боксу, купує йому одяг та інші необхідні речі.

Встановлено, що робота ___ пов`язана із частими поїздками закордон (щотижня рейси у Чеську Республіку), тому визначити місце проживання дитини біля батька недоцільно.

Комісія не виявила причин, через які б мама не могла займатися вихованням своєї дитини.

Виходячи з інтересів дитини, орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання малолітнього ___, 06.07.2012 року народження з мамою __, 09.06.1991 року народження.


Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                   Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ




2011-2024 © Всі права застережено.