НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 02 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновків щодо визначення місця прожив..."  № 339 від 05.12.2023р. 
Документ №339 від 05.12.2023р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

09.12.2023



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 05.12.2023р.  № 339
 


Про затвердження висновків щодо визначення місця проживання дітей

       

Беручи до уваги заяви батьків та подані документи у справах за позовами про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей, враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись статтями 19, 160, 161 Сімейного кодексу України та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Затвердити висновок про визначення місця проживання неповнолітньої ___ 24.12.2007 року народження біля батька ___ 30.03.1978 року народження (додається).

2. Затвердити висновок про визначення місця проживання неповнолітнього ___ 26.02.2008 року народження біля батька ___ 24.06.1974 року народження (додається).

3. Затвердити висновок про визначення місця проживання малолітнього ___ 24.02.2010 року народження біля батька __ 02.10.1986 року народження (додається).

4. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі ГРИЦКО та головному спеціалісту сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Оксані ТРОСТЯНЕЦЬКІЙ, виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даних справах.



Міський голова                                                                            Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від  05.12.2023 р. № 339

Висновок

про визначення місця проживання неповнолітньої


На виконання ухвали судді Коломийського міськрайонного суду від 27 жовтня 2023 року (справа № 346/6063/23, провадження № 2/346/1885/23), розглянуто позовну заяву від 19.10.2023 року ___ про розірвання шлюбу та визначення місця проживання неповнолітньої ___ 24.12.2007 року народження.

Встановлено, що громадяни ___ 28.04.2001 року зареєстрували шлюб у відділі реєстрації актів цивільного стану по місту Коломия Коломийського міськрайонного управління юстиції Івано-Франківської області, актовий запис № 95.

Від подружнього життя у громадян народилося двоє дітей: повнолітній  ___, 06.04.2004 року народження та неповнолітня ___ 24.12.2007 року народження.

Проте, не зважаючи на наявність спільних дітей, подружнє життя між громадянами не склалося. Виявилося, що у подружжя різні характери та погляди на сімейні цінності, тому примирення між ними неможливе. Від початку воєнних дій на території України, ___ перебуває за межами України. На даний час ___ разом не проживають, сімейних стосунків не підтримують, шлюб існує формально. Подальше спільне проживання і збереження сім’ї суперечить інтересам громадян, тому примирення не можливе.

Питання про визначення місця проживання неповнолітньої ___ 24.12.2007 року народження розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини 14.11.2023 року в присутності батька ___ та дитини ___. Працівниками служби у справах дітей Коломийської міської ради проведено обстеження умов проживання неповнолітньої ___ за адресою фактичного проживання у новозбудованому будинку по вулиці ___, у місті Коломиї. Для дитини створені належні умови для проживання та фізичного розвитку, вона має окрему кімнату, обставлену меблями для навчання, місце для сну та проведення дозвілля, забезпечена одягом, продуктами харчування, засобами особистої гігієни, технічними засобами для навчання.

Неповнолітня _____ навчається у 10-Г класі Коломийського ліцею № 1 імені Василя Стефаника, додатково займається у вокальному гуртку «Джерельце» цього ж закладу, танцювальному гуртку народного ансамблю бальних танців «Квіти надії» Коломийського центру позашкільної освіти, Національній скаутській організації України «ПЛАСТ».

Батько __ має постійне місце роботи в __. За період роботи зарекомендував себе з позитивної сторони. Постійно підвищує свою фахову кваліфікацію, користується авторитетом серед співробітників.

З мамою неповнолітня ___ 24.12.2007 року народження спілкується по телефону та в соціальних мережах. Мати бере часткову участь у вихованні неповнолітньої дочки.

Спору щодо виховання неповнолітньої ___ між батьками немає, мати не заперечує, щоб їхня дочка проживала з батьком, оскільки це є в інтересах дитини. Неповнолітня ___ написала заяву від 07.11.2023 року, у якій просить врахувати її бажання проживати біля батька ___.

Комісія з питань захисту прав дитини не виявила причин, які би перешкоджали батькові займатися вихованням своєї неповнолітньої дочки.

Враховуючи вище наведене, виходячи з інтересів неповнолітньої ___ 24.12.2007 року народження, керуючись Сімейним кодексом України, Цивільним Кодексом України, законом України «Про охорону дитинства», Конвенцією ООН «Про права дитини», орган опіки та піклування вважає за доцільне рекомендувати Коломийському міськрайонному суду визначити місце проживання дитини з батьком __ 30.03.1978 року народження, який проживає по вулиці ___, в місті Коломиї Івано-Франківської області.


Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                     Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 05.12.2023 р. № 339


Висновок

про визначення місця проживання неповнолітнього

       

       Розглянувши заяву від 07.11.2023 року ___ про надання йому висновку щодо визначення місця проживання його неповнолітнього сина ___, 26.02.2008 року народження, служба у справах дітей Коломийської міської ради вивчила дане питання.

       Встановлено, що в серпні 2023 року шлюб між ____ розірваний, але не визначено місця проживання неповнолітнього сина ___, 26.02.2008 року народження біля одного із батьків.

Мати ___ тривалий час проживає за кордоном в Чеській Республіці.

Після початку повномасштабної війни в Україні, неповнолітній ___ проживав з мамою ___ за кордоном.

В червні 2023 року неповнолітній син ___ повернувся в Україну та проживає з батьком ___ в місті Коломиї по вулиці ___. За даною адресою 09.11.2023 року спеціалістами служби у справах дітей міської ради проведено обстеження умов проживання неповнолітнього ___ та складено акт. Встановлено, що для неповнолітнього створені належні умови для фізичного та духовного розвитку, виховання та навчання. Неповнолітній має окрему кімнату, облаштовану для підготовки уроків, відпочинку, сну, забезпечений одягом, взуттям, засобами особистої гігієни,  шкільним приладдям відповідно до вікових потреб.

       Неповнолітній ___ навчається в 10-В класі Коломийського ліцею № 4 імені Сергія Лисенка, додатково відвідує секцію по боксу та займається футболом у ФК «Покуття».

Стосунки між батьком ___ та неповнолітнім сином ___ побудовані на взаємоповазі один до одного, батько сумлінно виконує свої батьківські обов’язки. Неповнолітній ___ написав заяву від 09.11.2023 року, у якій просить врахувати його бажання проживати біля батька ____.

Питання про визначення місця проживання неповнолітнього ___ біля батька розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини 14.11.2023 року в присутності батька ___ та дитини ___.

Комісія з питань захисту прав дитини не виявила причин, які би перешкоджали батькові займатися вихованням свого неповнолітнього сина.

       Враховуючи вище наведене, керуючись Сімейним кодексом України, Цивільним Кодексом України, законом України «Про охорону дитинства», Конвенції про права дитини, орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання неповнолітнього ___, 26.02.2008 року народження, біля батька __, 24.06.1974 року народження




Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                        Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від  05.12.2023 р. № 339


Висновок

про визначення місця проживання малолітнього

Розглянувши документи, які подав до Коломийського міськрайонного суду громадянин ___ про визначення місця проживання дитини __ (справа № ) служба у справах дітей міської ради вивчила дане питання.

Встановлено, що 19 вересня 2009 року між ___ та __, прізвище у другому шлюбі __) було зареєстровано шлюб у відділі реєстрації актів цивільного стану по м. Коломия Коломийського міськрайонного управління юстиції Івано-Франківської області, актовий запис № .

Від подружнього життя у громадян народився син – ___, 24.02.2010 року народження, що підтверджується свідоцтвом про народження серія , виданим Коломийським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області.

Спільне життя у громадян не склалося і рішенням Коломийського міськрайонного суду від 27.11.2012 року шлюб між ___ було розірвано, а малолітнього сина залишено проживати разом з мамою ___.

З моменту розлучення ___ проживає разом з батьком, ___ в місті Коломия, по вулиці __.

Комісією з працівників служби у справах дітей 27 вересня 2023 року проведено обстеження умов проживання малолітнього ___ та встановлено, що для дитини створено належні умови для комфортного розвитку, дитина має окрему кімнату, облаштовану необхідними меблями та технікою. У батька з сином склалися добрі стосунки, побудовані на довірі та взаєморозумінні. __ забезпечений одягом, продуктами харчування, засобами особистої гігієни. Батько самостійно займається вихованням сина, слідкує за його навчанням, дбає про фізичний та духовний розвиток.

___ навчається у 8-Б класі Коломийського ліцею № 2, навчанням та вихованням дитини займається його батько, що підтверджується довідкою від 27.09.2023 року № 02-13/144.

__ офіційно працевлаштований в ТОВ «Прикарпатський торговий дім», де працює водієм автотранспортних засобів.

Питання про визначення місця проживання __ з батьком, ___, розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини 14.11.2023 року. ___ повідомив, що він бере активну участь у вихованні сина, піклується про його здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток, відвідує разом з дитиною лікаря. __, на засіданні Комісії розповів, що хоче жити разом з батьком, оскільки у них добрі відносини, батько дбає про сина і матеріально забезпечує його. Мама дитини, __ проживає закордоном і має іншу сім’ю, __ рідко спілкується з мамою і проживати з нею не хоче.

       Виходячи з інтересів дитини, орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання малолітнього ___, 24.02.2010 року народження, з батьком ___, 02.10.1986 року народження.





Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                           Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ




2011-2024 © Всі права застережено.