НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 27 квітня 2024 року
 Розпорядження міського голови  "Про затвердження обгрунтування підстави для здійснення ..."  № 416-р від 08.11.2023р. 
Документ №416-р від 08.11.2023р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

12.11.2023



УКРАЇНА
місто Коломия Івано-Франківської області
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
міського голови
 
м. Коломия
 
від 08.11.2023р.  № 416-р
 

Про затвердження обгрунтування підстави для здійснення замовником закупівлі


Розглянувши обгрунтування підстави для здійснення замовником закупівлі, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 року №1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування»:


1. Затвердити обгрунтування підстави для здійснення замовником закупівлі по предмету закупівлі: Виготовлення проектно-кошторисної документації по об'єкту: «Поточний ремонт зовнішньої мережі електропостачання до будинку висотного спорядження військової частини А0742»; код 71240000-2 Архітектурні, інженерні та планувальні послуги за ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» (додається).

2. Управлінню бухгалтерського обліку та закупівель міської ради (Наталія ГЕНИК) провести закупівлю послуги в найкоротші строки по предмету закупівлі: Виготовлення проектно-кошторисної документації по об'єкту: «Поточний ремонт зовнішньої мережі електропостачання до будинку висотного спорядження військової частини А0742»; код 71240000-2 Архітектурні, інженерні та планувальні послуги за ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник».

3. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови Зоряну МИХАЛУШКО.




Міський голова                                                                     Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження міського голови

від 08.11.2023 р. № 416-р


Обгрунтування

підстави для здійснення замовником закупівлі по предмету закупівлі:

Виготовлення проектно-кошторисної документації по об'єкту: «Поточний ремонт зовнішньої мережі електропостачання до будинку висотного спорядження військової частини А0742»; код  71240000-2 Архітектурні, інженерні та планувальні послуги за ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник»


Відповідно до ст. 64 Конституції України в умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень.

Указом Президента України від 24.02.2022 № 64, зі змінами, (далі – Указ № 64) введено воєнний стан в Україні з 5:30 год. 24.02.2022 та продовжено по 5:30 15.11.2023 року.

Відповідно до ст. 4 Указу №64 постановлено Кабінету Міністрів України невідкладно:

1) ввести в дію план запровадження та забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в Україні;

2) забезпечити фінансування та вжити в межах повноважень інших заходів, пов'язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану на території України.

Відповідно до ст. 121 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» Кабінет Міністрів України в разі введення воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях:

1) працює відповідно до Регламенту Кабінету Міністрів України в умовах воєнного стану;

2) розробляє та вводить в дію План запровадження та забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в окремих місцевостях України з урахуванням загроз та особливостей конкретної ситуації, яка склалася.

Як передбачено абзацом сьомим пункту 5 ч. 1 ст. 20 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» Кабінет Міністрів України здійснює керівництво єдиною системою цивільного захисту України, мобілізаційною підготовкою національної економіки та переведенням її на режим роботи в умовах надзвичайного чи воєнного стану.

Відповідно до розпорядження Кабінет Міністрів України від 24.02.2022 №181-р «Питання запровадження та забезпечення здійснення заходів правового режиму воєнного стану в Україні» (зі змінами) далі – План № 181-р):

- на військові адміністрації (у разі утворення) або ради оборони відповідного регіону місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування покладено визначення та виконання першочергових заходів підготовки території відповідних адміністративно-територіальних одиниць до оборони в особливий період (п. 21 Плану № 181-р);

- відповідно до пункту 21 Плану запровадження та забезпечення заходів здійснення правового режиму воєнного стану в Україні, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2022р. № 181-р та на виконання Розділу II «Заходи цивільного захисту в разі раптового нападу супротивника» «Плану цивільного захисту м.Коломиї Івано-Франківської області на особливий період» рішенням міської ради від 12.03.2022 №1897-30/2022 (зі змінами) затверджено План першочергових заходів підготовки території Коломийської міської територіальної громади до оборони в особливий період (надалі – План). Пунктом 9 Плану передбачена організація взаємодії між силами цивільного захисту, підрозділами Збройних Сил України, іншими військовими формуваннями та органами, що залучаються до здійснення правового режиму воєнного стану із структурними підрозділами міської ради. 

Як передбачено пунктом 3 §19 Регламенту Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.07.2007 №950, за пропозиціями членів Кабінету Міністрів до порядку денного під час засідання Кабінету Міністрів можуть вноситися зміни, крім включення питань про розгляд проектів актів законодавства, за винятком тих, невідкладний розгляд яких пов'язаний із запобіганням виникненню надзвичайних ситуацій, ліквідацією їх наслідків або вирішенням інших питань, пов’язаних із виникненням загрози життю та/або здоров’ю населення, а також вирішенням невідкладних питань, пов’язаних з проведенням операції Об’єднаних сил, забезпеченням обороноздатності держави, дією воєнного стану.

З метою невідкладного забезпечення заходів правового режиму воєнного стану, до яких у тому числі входить здійснення публічних закупівель, частиною 3-7 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» встановлено, що на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених цим Законом, визначаються Кабінетом Міністрів України із забезпеченням захищеності таких замовників від воєнних загроз.

На виконання даної норми Закону урядом була прийнята постанова Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 №1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» (надалі – Постанова).

Положеннями п.13 Постанови передбачено, що придбання замовниками товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн. гривень, може здійснюватися шляхом укладення договору про закупівлю без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару у разі, коли:, коли:

існує нагальна потреба у здійсненні закупівлі у зв’язку з виникненням об’єктивних обставин, що унеможливлюють дотримання замовником строків для проведення закупівлі із застосуванням відкритих торгів та/або електронного каталогу, яка повинна бути документально підтверджена замовником.

За результатами закупівлі, здійсненої відповідно до цього пункту, замовники оприлюднюють в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, відповідно до пункту 3-8 розділу X “Прикінцеві та перехідні положення” Закону.

У разі укладення договору про закупівлю відповідно до цього пункту замовник разом із звітом про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, оприлюднює в електронній системі закупівель договір про закупівлю та додатки до нього, а також обґрунтування підстави для здійснення замовником закупівлі відповідно до цього пункту. Обґрунтування у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа готується уповноваженою особою або іншою службовою (посадовою) особою замовника та погоджується (затверджується) керівником замовника або іншою особою, визначеною керівником замовника.

Розглянувши лист командира військової частини А0742 від 06.11.2023 року №350/402/4/1549/пс щодо виникнення нагальної потреби стосовно проведення поточного ремонту будівлі, яка знаходиться на території військової частини А0742, та проведення закупівлі послуги в найкоротші строки, в рамках виконання заходів програми «Сприяння розвитку та зміцнення матеріальної бази військових частин на період 2022-2023 років», затвердженої рішенням міської ради від 09.12.2021р. №1542-23/2021 (зі змінами), керуючись п. 13 постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 року №1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» підтверджується нагальна потреба щодо придбання послуги за наступним предметом закупівлі, а саме:

  • Виготовлення проектно-кошторисної документації по об'єкту: «Поточний ремонт зовнішньої мережі електропостачання до будинку висотного спорядження військової частини А0742»; код 71240000-2 Архітектурні, інженерні та планувальні послуги за ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» очікуваною вартістю 18 365,00 грн.



Начальник управління

бухгалтерського обліку

та закупівель міської ради                                                                                 Наталія ГЕНИК



2011-2024 © Всі права застережено.