НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 02 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про схвалення Програми "Демонтаж незаконно встановлених..."  № 312 від 07.11.2023р. 
Документ №312 від 07.11.2023р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

11.11.2023



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 07.11.2023р.  № 312
 

Про схвалення Програми «Демонтаж незаконно встановлених/розміщених елементів благоустрою, рекламних конструкцій, вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд» у Коломийській міській територіальній громаді на 2024-2026 роки


З метою впорядкування розміщення та експлуатації об’єктів зовнішньої реклами та тимчасових споруд, відповідно до пункту першого статті 16 Закону України «Про рекламу», Закону України «Про благоустрій населених пунктів», постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 року № 2067 «Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами», наказу Мінрегіону «Про затвердження порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності від 21.10.2011 року № 244, Правил розміщення зовнішньої реклами в місті Коломиї, затверджених рішенням міської ради від 06.09.2018 року № 2890-36/2018, рішення міської ради від 21.09.2023 року №2992-47/2023 «Про затвердження порядку демонтажу незаконно встановлених/розміщених елементів благоустрою, рекламних конструкцій, вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд на території Коломийської ТГ», керуючись статтею 25, пунктом 22 частини першої статті 26, частиною першою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет

вирішив:

1. Схвалити Програму «Демонтаж незаконно встановлених/розміщених елементів благоустрою, рекламних конструкцій, вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд» у Коломийській міській територіальній громаді на 2024-2026 роки (додається).

2. Відділу муніципальної інспекції міської ради (Дмитро МЕЛЬНИЧУК) забезпечити подання Програми для затвердження міською радою в установленому порядку.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Зоряну МИХАЛУШКО.


Міський голова                                                                              Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


СХВАЛЕНО

рішення виконавчого комітету

від 07.11.2023р. № 312


Програма

«Демонтаж незаконно встановлених/розміщених елементів благоустрою, рекламних конструкцій, вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд» у Коломийській міській територіальній громаді

на 2024-2026 роки





Замовник програми     __________________   Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


Керівник програми     ___________________    Зоряна МИХАЛУШКО





ПОГОДЖЕНО

                                     

Управління фінансів і внутрішнього

аудиту міської ради         ______________________       Ольга ГАВДУНИК                    


Юридичний відділ

міської ради                  ___________________     Владислава МАКСИМ»ЮК


Управління економіки

міської ради                     __________________        Інна ТКАЧУК

                                                                                        


Голова постійної комісії

з питань підприємництва,

регуляторної політики,

архітектури, містобудування

транспорту та зв’язку

міської ради                                         _______________               Галина БЕЛЯ


Голова постійної комісії

з питань бюджету, інвестицій

соціально-економічного розвитку

та зовнішньоекономічних відносин

міської ради                                           _______________           Ігор КОСТЮК




ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

«Демонтаж незаконно  встановлених/розміщених елементів благоустрою, рекламних конструкцій, вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд» у Коломийській міській територіальній громаді на 2024-2026 роки


Ініціатор розроблення

Програми (замовник)

Відділ муніципальної інспекції

міської ради

Розробник Програми

Відділ муніципальної інспекції

міської ради

3. Термін реалізації Програми

2024-2026 роки

4. Етапи фінансування

Програми протягом


2024-2026 роки

5. Обсяги фінансування

Програми (тис. грн.)


1000,0 тис. грн.




Роки

Обсяг фінансування (тис. грн.)



Всього

в т.ч. за джерелами фінансування

Державний

бюджет

Обласний

бюджет

Міський

бюджет

Інші джерела

2024-2026 в т. ч.

1000,0

-

-

1000,0

-

2024

200,0

-

-

200,0

-

2025

400,0

-

-

400,0

-

2026

400,0

-

-

400,0

-

6. Очікувані результати виконання Програми:

- гармонійного розташування рекламних засобів та тимчасових споруд на центральних вулицях (проспектах) міста та у периферійних його районах, з урахуванням архітектурних та історичних особливостей;

- поліпшення естетичного стану та туристичної привабливості міста;

- дотримання нормативних актів у частині розташування рекламних засобів на підставі дозволу на розміщення зовнішньої реклами та тимчасової споруди відносно затвердженого паспорту прив'язки;

- недопущення самовільного (без дозвільного) розташування рекламних засобів та тимчасових споруд на території міста Коломиї.

7. Термін проведення звітності: щоквартально, до 10 числа місяця, наступного за звітним періодом (наростаючим підсумком). Готує та подає звіти про стан виконання заходів Програми.


Замовник програми          _________________             Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


Відповідальний виконавець           _________________        Дмитро МЕЛЬНИЧУК


Керівник програми             __________________      Зоряна МИХАЛУШКО


  1. Обгрунтування доцільності розроблення Програми.


Програма розроблена відповідно до вимог Закону України «Про рекламу», Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 року № 2067 «Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами» (далі – Типові Правила), наказу Мінрегіону «Про затвердження порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності від 21.10.2011 року № 244, Правил розміщення зовнішньої реклами в місті Коломиї, затверджених рішенням виконавчого комітету міської ради від 06.09.2018 року № 2890-36 (далі - Правила), рішення міської ради від 21.09.2023 року №2992-47/2023 «Про затвердження порядку демонтажу незаконно  встановлених/розміщених елементів благоустрою, рекламних конструкцій, вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд на території Коломийської ТГ».

Цією Програмою планується демонтаж самовільно встановлених зовнішньої реклами та тимчасових споруд на території Коломийської міської територіальної громади.

Встановлення (розміщення) об’єктів зовнішньої реклами здійснюється на підставі дозволу на розміщення зовнішньої реклами (далі - дозвіл), який видається робочим органом – управлінням містобудування міської ради, на підставі рішення виконавчого комітету міської ради, згідно з оформленими погоджувальними частинами дозволу в порядку, передбаченому вищезазначеними законами України, Типовими правилами та Правилами.

Недопустимим в місті Коломиї є встановлення рекламних засобів без дозвільних документів, а саме:

  • самовільно встановлених - без наявності дозволу, який повинен мати погодження управління містобудування міської ради, власників наземних та/або підземних мереж, уповноваженого управління (відділу) Національної поліції в місті Коломиї та/або Івано-Франківській області тощо;
  • встановлених без наявності робочого (технічного) проекту рекламного засобу із детальною розшифровкою складової конструкції, а для наземних об’єктів - вітровим навантаженням.

Також по закінченні терміну дії дозволів деякі розповсюджувачі (власники) рекламних засобів самостійно не провадять їхній демонтаж, тим самим не дотримуються договірних зобов’язань та порушують норми Типових правил та Правил.

Типовими правилами та Правилами визначено загальні норми (вимоги) та заборони розташування та експлуатації рекламних засобів. Наприклад, заборонено розташовувати рекламні засоби на пішохідних доріжках, тротуарах та алеях, якщо це перешкоджає вільному руху пішоходів; розташування рекламних засобів здійснюється із забезпеченням видимості дорожніх знаків, світлофорів, пішохідних переходів та зупинок громадського транспорту та з дотриманням норм та вимог техніки безпеки.

Згідно п. 33 Правил в разі порушення порядку розповсюдження та розміщення зовнішньої реклами уповноважена особа органу (управління містобудування міської ради), який здійснює контроль за додержанням цих Правил, звертається до розповсюджувача зовнішньої реклами з вимогою усунення порушень у визначений строк.

Керуючись ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в разі невиконання цієї вимоги у наданий строк розповсюджувачами зовнішньої реклами, уповноважена особа органу (управління містобудування міської ради) готує подання, щодо самовільно встановлених або термін яких закінчився рекламних засобів та тимчасових споруд на ім’я начальника відділу муніципальної інспекції.

Відділом муніципальної інспекції протягом 30 днів готується проект рішення виконавчого комітету міської ради (далі - виконком) щодо їхнього демонтажу відповідно до подання комісії з питань демонтажу незаконно встановлених/розміщених елементів благоустрою, спеціальних  конструкцій, вивісок, тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, тимчасових (металевих) гаражів на території Коломийської міської територіальної громади.

Згідно з рішенням виконкому, відповідно до пункту 36 Правил, демонтаж рекламних засобів, розміщених з порушенням вимог, здійснюється у разі невідповідності пунктам 21-23 Правил та самовільно встановлені рекламні засоби.

Розміщені рекламні засоби підлягають демонтажу за рахунок коштів юридичних осіб або фізичних осіб-підприємців, якими вони були встановлені, у разі відсутності власника, чи його відмові, відділ муніципальної інспекції міської ради забезпечує демонтаж об’єктів зовнішньої реклами, розміщених з порушенням вимог Правил, за попередньо укладеним із підрядною організацією договором, відповідно до Програми.

Порядок демонтажу тимчасової споруди визначається «Порядком розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності», затвердженим наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011р. № 244 та Порядком демонтажу незаконно встановлених/розміщених елементів благоустрою, рекламних конструкцій, вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд на території Коломийської ТГ», затверджених рішенням міської ради від 21.09.2023 року №2992-47/2023, де визначено вичерпний перелік обставин при яких здійснюється демонтаж а саме:

- у разі закінчення строку  дії паспорта прив’язки;

- анулювання паспорта прив'язки;  

- самовільного встановлення тимчасової споруди.

Видатки із міського бюджету спрямовуються на фінансування проведених заходів, щодо демонтажу рекламних засобів та тимчасових споруд та покращення естетичної та туристичної привабливості міста Коломиї. Фінансування заходів Програми буде здійснюватися з урахуванням реальних можливостей бюджету.


  1. Завдання Програми.


Належне забезпечення виконання даної Програми передбачає наступні завдання:

- ведення обліку та інвентаризації незаконної, самовільно встановлених зовнішньої реклами та тимчасових споруд та складання комісійно актів про обстеження;

- підготовка та прийняття рішення виконавчого комітету міської ради, щодо демонтажу рекламних конструкцій, вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд;

- складання та затвердження керівником відділу муніципальної інспекції міської ради графіка демонтажу рекламних конструкцій, вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд з погодженням його у профільного заступника;

- організація, підготовка та проведення демонтажу рекламних конструкцій, вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд;

- передача для зберігання демонтованих рекламних конструкцій, вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд;

- зберігання демонтованих рекламних конструкцій, вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд;

- вжиття заходів, щодо відшкодування витрат із демонтажу рекламних конструкцій,  вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд.


  1. Фінансове забезпечення Програми.


Реалізація заходів Програми здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету. Обсяг фінансування Програми визначається конкретними заходами та завданнями, згідно Додатку до Програми.


  1. Очікувані результати виконання Програми.


Результатом виконання  Програми є:

- гармонійного розташування рекламних конструкцій, вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд на центральних вулицях (проспектах) міста та у периферійних його районах, з урахуванням архітектурних та історичних особливостей;

- поліпшення естетичного стану та туристичної привабливості міста;

- дотримання нормативних актів у частині розташування рекламних засобів на підставі дозволу на розміщення зовнішньої реклами та тимчасової споруди відносно затвердженого паспорту прив'язки;

- недопущення самовільного (без дозвільного) розташування рекламних конструкцій,  вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд на території Коломийської міської територіальної громади.


                                                                                               Додаток до Програми

Перелік

заходів, обсяги та джерела фінансування Програми

Назва замовника: Коломийська міська рада

Назва програми: «Демонтаж незаконно встановлених/розміщених елементів благоустрою, рекламних конструкцій, вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд» у Коломийській міській територіальній громаді на 2024-2026 роки

№ п/п

Найменування заходу

Виконавець

Термін виконання

Всього

Орієнтовні обсяги фінансування, тис. грн.

Очікувані

результати

2024

2025

2026

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1.

Послуги з демонтажу елементів   благоустрою, рекламних конструкцій, вивісок:

- відключення від електропостачання;

- залучення маніпулятора;

- залучення автопідйомника;

- залучення працівників для здійснення робіт по демонтажу;

- здійснення транспортування до місця зберігання;

- зберігання демонтованих

елементів благоустрою,  рекламних конструкцій, вивісок;

- прибирання місця демонтажу.

Коломийська міська рада

2024-2026 роки

500,0

100,0

200,0

200,0

Демонтаж самовільно встановлених елементів   благоустрою,    рекламних конструкцій,     вивісок на території міста Коломиї та недопущення встановлення нових.

2.

Послуги з демонтажу тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд:

- відключення від електропостачання, водопостачання та водовідведення;

- залучення маніпулятора;

- залучення автопідйомника;

- залучення працівників для здійснення робіт по демонтажу;

- розбирання на окремі частини;

- здійснення транспортування до місця зберігання;

- навантаження на транспорт та розвантаження з транспорту;

- зберігання демонтованих

тимчасових споруд;

- прибирання місця демонтажу.


Коломийська міська рада


2024 -2026 роки


500,0


100,0


200,0


200,0


Демонтаж самовільно встановлених тимчасових (металевих)   гаражів   та тимчасових споруд на території міста Коломиї та недопущення встановлення нових.




ВСЬОГО:

1000,0

200,0

400,0

400,0





Замовник програми                              _________________         Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



Керівник програми                              _________________                    Зоряна МИХАЛУШКО






2011-2024 © Всі права застережено.