НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Неділя, 05 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про визначення місця проживан..."  № 283 від 10.10.2023р. 
Документ №283 від 10.10.2023р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

14.10.2023



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 10.10.2023р.  № 283
 


Про затвердження висновку про визначення місця проживання малолітньої дитини

       

       Беручи до уваги заяву громадянки ___ з доданими документами про розірвання шлюбу та визначення місця проживання малолітньої дитини, враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись частинами 4, 5 статті 19 Сімейного кодексу України,  постановою судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 14.12.2016 року, пунктом 72 Порядку провадження діяльності органами опіки та піклування пов'язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року № 866, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:


1. Затвердити висновок про визначення місця проживання малолітнього ___, 04.09.2020 року народження, біля матері ___, 09.07.2000 року народження, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі ГРИЦКО та головному спеціалісту служби у справах дітей міської ради Ірині ПЕРЦОВИЧ, виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даних справах.



Міський голова                                                                      Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

                                                                       ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від  10.10.2023 р. № 283


Висновок про визначення місця проживання малолітнього

До органу опіки та піклування Коломийської міської ради надійшла заява громадянки ___ з доданими документами про розірвання шлюбу та визначення місця проживання малолітнього ___, 04.09.2020 року народження, біля неї.

Встановлено, що громадяни ___ 28 січня 2020 року зареєстрували шлюб, що підтверджується свідоцтвом про шлюб, виданим Коломийським міськрайонним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), серія ___, актовий запис № 57.

Від подружнього життя 04 вересня 2020 року у громадян народився син ___.

Не зважаючи на народження дитини, спільне життя між громадянами не склалося. Виявилося, що у подружжя різні характери та погляди на сімейні цінності.

На даний час громадяни ___ разом не проживають, сімейних стосунків не підтримують, шлюб існує формально. Подальше спільне проживання і збереження сім’ї суперечить інтересам громадян, тому примирення не можливе. Малолітній проживає з мамою та перебуває на її повному утриманні.

___ на даний час проживає та працює закордоном.

Спільної згоди з ким має проживати дитина громадяни не знайшли, тому ___ звернулася з заявою про визначення місця проживання малолітнього сина до органу опіки та піклування Коломийської міської ради.

Працівники служби у справах дітей обстежили умови проживання дитини за адресою вул. ___, Коломийського району. Встановлено, що для малолітнього сина мати створила належні умови для розвитку та виховання, малолітній має окрему кімнату з усіма зручностями, багато дитячих іграшок, конструкторів, та інших засобів для дозвілля і розвитку дитини.  ___ відвідує Коломийський дошкільний навчальний заклад № 17 «Калинка».

___ має достатній дохід, працює вчителем англійської мови у __ початковій школі.

Питання про визначення місця проживання дитини розглядалося на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини 31.08.2023 року та 04.10.2023 року.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини ___ повідомила, що після розлучення хоче щоб її малолітній син залишився надалі проживати разом з нею. Мама зазначила, що не заперечує, щоб батько приймав участь у вихованні сина.

Відповідно до практики Верхового Суду під час вирішення спору щодо вирішення місця проживання малолітньої дитини враховується ставлення батьків до виконання своїх батьківських обов’язків, особисту прихильність дитини до кожного з них, вік дитини, стан її здоров’я, та інші обставини, що мають істотне значення. До інших обставин, що мають істотне значення, можна віднести, зокрема, особисті якості батьків; відносини, які існують між кожним із батьків і дитиною (як виконують батьки свої батьківські обов’язки по відношенню до дитини, як враховуються її інтереси, чи є взаєморозуміння між кожним з батьків і дитиною); можливість створення дитині умов для виховання і розвитку.

Комісія не виявила причин, через які б мама не могла займатися вихованням своєї дитини.

       Враховуючи вище наведене вважаємо, що дитині більше потрібна материнська турбота, ласка та догляд відповідно до віку, які більш оптимально може надати саме матір.

       Відповідно до пункту 1 статті 161 Сімейного кодексу України якщо мати та батько, які проживають окремо, не дійшли згоди щодо того, з ким із них буде проживати малолітня дитина, спір між ними може вирішуватися органом опіки та піклування або судом.

Виходячи з інтересів дитини, орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання ___, 04.09.2020 року народження, біля матері ___, 09.07.2000 року народження.


Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                     Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.