НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 03 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновків про доцільність визначення..."  № 213 від 23.08.2023р. 
Документ №213 від 23.08.2023р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.08.2023



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 23.08.2023р.  № 213
 

Про затвердження висновків про доцільність визначення місця проживання малолітніх дітей

       

       Беручи до уваги позовні заяви ___, з документами, які подані до Коломийського міськрайонного суду, враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись статтями 19, 161 Сімейного кодексу України та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  виконавчий комітет міської ради

вирішив:

       1. Затвердити висновок про доцільність визначення місця проживання малолітньої  ___, 07.04.2021 року народження, біля батька ___, 11.11.1991 року народження, (додається).

2. Затвердити висновок про доцільність визначення місця проживання малолітньої  ___, 31.07.2017 року народження, біля матері ___, 30.12.1986  року народження, (додається).

3. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей  міської ради Олесі ГРИЦКО та головним спеціалістам  служби у справах  дітей Ірині ПЕРЦОВИЧ та Лілії БИРЧАК  виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даних справах.




Міський голова                                                                            Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


     ЗАТВЕРДЖЕНО

     рішення виконавчого комітету

     міської ради

     від 23.08.2023   № 213


Висновок

про доцільність визначення місця проживання малолітньої  біля батька

               

Відповідно до ухвали Коломийського міськрайонного суду від 14.07.2023 року по  цивільній справі № 346/3267/23, провадження № 2/346/1275/23 орган опіки та піклування Коломийської міської ради залучено в якості третьої особи в справі за позовом громадянина ___ про визначення місця проживання малолітньої дочки ___, 07.04.2021 р. н.

___ проживали разом без укладення шлюбу, але від спільного проживання у громадян 7 квітня 2021 року народилася дочка (свідоцтво про народження видане Коломийським міськрайонним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) серія І-НМ №428842, актовий запис №334).

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 125 Сімейного кодексу України, якщо мати та батько дитини не перебувають у шлюбі між собою, походження дитини від батька визначається: за заявою матері та батька. Батьком дочки, ___, 07.04.2021 року народження, записаний ___.

       Стосунки між батьками малолітньої  не склалися, спільно не проживають. Мати дитини, ___, не проживає з дочкою по місцю реєстрації  вулиця ___ Коломийського району (акт обстеження умов матеріально-побутових умов від 10.02.2023 року № 5) .та На даний час  мама дитини ____ перебуває за межами України в Республіці Польща. З нею по телефону була проведена розмова і повідомлено, що ___, батько дитини звернувся до Коломийського міськрайонного суду з позовом про визначення місця проживання дитини біля нього. Малолітня дочка фактично проживає з батьком по вулиці ___ Коломийського району, що підтверджується актом обстеження матеріально-побутових умов стану сім’ї ___ від 22.11.2022 року. Умови проживання малолітньої дочки з батьком задовільні. Батько здійснює належний догляд за малолітньою дочкою, займається вихованням, слідкує за розвитком та здоров’ям дитини.

       Дане питання в полі зору працівників служби у справах дітей Коломийської міської ради перебуває з грудня 2022р.,  на засіданнях комісій  з питань захисту прав дитини 27.01.2023р., 08.03.2023 р. та 26.07.2023 року за участю батька малолітньої дитини, ___. На засіданні комісії ___ повідомив, що має можливість забезпечити належні умови для виховання та проживання дочки. Перешкод для спілкування матері з дочкою, батько не створює.

       Відповідно до практики Верховного Суду під час вирішення спору щодо вирішення місця проживання малолітньої дитини враховується ставлення батьків до виконання своїх батьківських обов’язків, особисту прихильність дитини, до кожного з них, вік дитини, стан її здоров’я, та інші обставини, що мають істотне значення. До інших обставин, що мають істотне значення, можна віднести, зокрема, особистості якості батьків; відносини, які існують, між кожним із батьків і дитиною (як виконують батьки свої батьківські обов’язки по відношенню до дитини, як враховуються її інтереси, чи є взаєморозуміння між кожним з батьків і дитиною); можливість створення дитині умов для виховання і розвитку.

       Виходячи з інтересів малолітньої ___, 07.04.2021 року народження, комісія не виявила причини, через які б батько не міг займатися вихованням дочки, оскільки мама ___ не виконує на даний час не займається належним вихованням дитини.

       Враховуючи наведене, керуючись Сімейним кодексом України, Цивільним Кодексом України, законом України «Про охорону дитинства», Конвенцію про права дитини, орган опіки та піклування вважає за доцільність рекомендувати Коломийському міськрайонному суду визначити місце проживання малолітньої ___, 07.04.2021 року народження, біля батька ___, 11.11.1991 року народження.




Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                     Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 23.08.2023   № 213


Висновок 

про  доцільність визначення місця проживання малолітньої  Поплавко Анастасії Олександрівни біля матері


       Комісією з питань захисту прав дитини Коломийської міської ради  розглянуто на засіданні 26.07.2023 р. позовну заяву ___, 30.12.1986 року народження, до __, 08.06.1986 року народження, про розірвання шлюбу та визначення місця проживання малолітньої дитини ___, 31.07.2017 року народження (цивільна справа № 346/2564/23).

Ухвалою Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 14.07.2023 р. по справі №346/2564/23, зобов’язано орган опіки та піклування виконавчого комітету Коломийської міської ради надати до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області письмовий висновок щодо розв’язання спору.

Відповідно до статті 19 Сімейного кодексу України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов’язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв’язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

       Працівники служби у справах дітей Коломийської міської ради вивчили представлені документи, провели бесіду з мамою дитини ____ і встановили, що ___ проживали однією сім’єю (свідоцтво про шлюб від 04.10.2016 р. видане Коломийським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління  юстиції  в Івано-Франківській області, актовий запис № 507).  Від спільного проживання у подружжя народилась 31 липня 2017 року  дочка  ___. Сім’я протягом 5-ти років фактично проживала в селі __ по вулиці ___. Спочатку відносини в сім’ї були добрі, батько дбав про добробут і бюджет родини, дитина мала все для належного виховання та проживання. Однак рік за роком Олександр Поплавко не дбав про покращення матеріального становища сім’ї, зловживав спиртними напоями, вчиняв сварки і скандалив, тому з січня 2022 року подружжя не проживає разом. На даний час сімейні стосунки між громадянами припинені і спільне господарство не ведеться, сім’я остаточно припинила своє існування, тому мама дитини ___ просить розірвати шлюб і малолітню дочку  залишити проживати з нею. Мама з малолітньою дочкою  ___ зареєстровані в селі __ по вулиці  ___, а фактично проживають в м. Коломиї на площі Привокзальній 7, в квартирі № 9.

       Мама ___ постійно займається доглядом та утриманням своєї дочки, проживає разом з нею та забезпечує усім необхідним. Дівчинка відвідує старшу групу Коломийського дошкільного закладу освіти №__. В них хороші взаємовідносини, мама сумлінно виконує свої батьківські обов’язки, а тому не виявлено причин, через які, не було б можливості визначити місце проживання малолітньої ___, 31.07.2017 року народження, біля матері.

       Батько малолітньої дитини __, 08.06.1986 року народження, (громадянином Грузії), має реєстрацію місця проживання по вул.___ Коломийського району. На даний час фактичне місце проживання батька невідоме, але відомо, що він не бере ніякої участі у вихованні та утриманні дочки, не цікавиться її станом здоров’я, не спілкується, матеріально і фінансово не допомагає.    

       Враховуючи наведене, керуючись статтею 161 Сімейного кодексу України, орган опіки та піклування Коломийської міської ради, вважає за доцільне визначити місце проживання малолітньої ___, 31.07.2017 року народження, біля матері ___, 30.12.1986 року народження.





Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                     Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.