НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 16 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про доцільність укладення мир..."  № 148 від 19.06.2023р. 
Документ №148 від 19.06.2023р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

23.06.2023



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 19.06.2023р.  № 148
 

Про затвердження висновку про доцільність укладення мирової угоди  між сторонами

       

       Беручи до уваги ухвалу судді Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 18.05.2023 р. (цивільна справа ___) про встановлення факту батьківства та визнання за малолітньою ___ права на спадкування першої черги спадкоємців після смерті ___, відповідно до частин 4, 6 статті 19 Сімейного кодексу України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні»  та «Про охорону дитинства», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Затвердити висновок про доцільність укладення мирової угоди між сторонами, щодо встановлення факту батьківства ___, 11.03.1960 року народження, відносно малолітньої ___, 13.02.2016 року народження, та відступлення права на частку у спадковому майні матері ___, яка діє в інтересах малолітньої дочки, після смерті ___, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі ГРИЦКО та головному спеціалісту  служби у справах дітей Ірині ПЕРЦОВИЧ виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.



Міський голова                                                                            Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 19.06.2023 р. № 148


Висновок  

про доцільність укладення мирової угоди між сторонами 

___, яка діє в інтересах малолітньої дочки ___, 13.02.2016 року народження,

та ___


У провадженні Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області перебуває на розгляді справа __ за позовом  ___, яка діє в інтересах малолітньої дочки ___, 13.02.2016 року народження, до ___. 

Ухвалою судді Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 18.05.2023 р. по справі ___ зобов’язано виконавчий комітет Коломийської міської ради надати до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області письмові пояснення (висновок) щодо розв’язання даного спору.

Відповідно до частин 4, 6 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов’язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Вивчивши позовну заяву, яку подала до суду ___ 29.09.1973 року народження, встановлено, що вона є мамою малолітньої __. Відомо, що з початку 2015 року ___ проживала  з ____, 11.03.1960 року народження, в м. Коломиї по вулиці ___, однією сім’єю без укладення шлюбу. Громадяни вели спільне господарство, проживали і працювали разом, мали спільні інтереси. ___ 13 лютого 2016 року народила дочку , яку 16.03.2016 року зареєструвала у відділі державної реєстрації актів цивільного стану по місту Коломиї Коломийського міськрайонного управління юстиції в Івано-Франківській області (свідоцтво про народження серія___). Відомості про батька дитини ____ записані відповідно до ч.1ст. 135 Сімейного кодексу України. 

Вкінці березня 2016  року  батьки дитини ___ похрестили в храмі Святого Михаїла в м. Коломиї свою дочку і отримали свідоцтво про Хрещення, в якому мамою записано ___, а батьком- ___. З того часу батько проживав разом з ___ та її мамою, повністю утримував їх, постійно займався вихованням дочки, приводив і забирав дочку в ЗДО №16 м. Коломиї. 

Але неочікувано 01.03.2021 р., від короновірусної хвороби ___, який визнавав себе батьком дитини, помер (свідоцтво про смерть від 03.03.2021 р., актовий запис №439 видане Коломийським міськрайонним відділом ДРАЦС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ)).

Після смерті ___, мама дитини ___ зверталася до Коломийського міськрайонного суду (цивільна справа № ___) про встановлення факту батьківства ___, 11.03.1960 р.н., по відношенню до малолітньої дочки ___. Спочатку ___, мама померлого ___,  яка є відповідачем у цій справі не визнавала факту батьківства свого сина ___ відносно малолітньої ___, 13.02.2016 року народження, однак, пізніше вона визнає позовну вимогу про встановлення факту батьківства її сина відносно малолітньої ___, натомість, мама дитини ___ яка діє в інтересах своєї малолітньої дочки  ___, 2016 року народження, має відмовитися від частки у спадковому майні після смерті ___ у користь ___.

Статтею 17 Закону України «Про охорону дитинства» та статтею 177 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина, в тому числі й усиновлена, має право на одержання в установленому законом порядку в спадщину майна і грошових коштів батьків чи одного з них у разі їх смерті або визнання їх за рішенням суду померлими незалежно від місця проживання.        Частиною 1 ст. 3 Конвенції ООН про права дитини передбачено, що в усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 26.05.2023 року  ___, мама дитини та представник відповідача ___, адвокат Говзан М.М., повідомили, що на даний час між сторонами ___, яка діє в інтересах малолітньої дочки ___, 13.02.2016 року народження, та ___, мамою померлого ___ досягнуто домовленості, врегулювався спір та є можливість та доцільність укладення мирової угоди у даній справі.

Враховуючи інтереси малолітньої ___, 13.02.2016 року народження, керуючись статтею 207 ЦПК України, рекомендуємо Коломийському міськрайонному суду прийняти рішення  про укладення мирової угоди між сторонами, щодо встановлення факту батьківства ___, 11.03.1960 року народження, відносно малолітньої ____, 13.02.2016 року народження, та відступлення права на частку у спадковому майні матері ___, яка діє в інтересах малолітньої дочки ___, 13.02.2016 року народження, після смерті батька дитини ___



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                        Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ





2011-2024 © Всі права застережено.