НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 27 липня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про направлення в суд подання про відмову в призначенні..."  № 104 від 18.04.2023р. 
Документ №104 від 18.04.2023р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

22.04.2023



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 18.04.2023р.  № 104
 

Про направлення в суд подання про відмову в призначенні опікуна


       Розглянувши звернення _____ керуючись ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 55, 58, 60, 66 Цивільного Кодексу України та беручи до уваги протокол засідання опікунської ради при виконавчому комітеті міської ради від 05.04.2023 року №2, виконавчий комітет міської ради


вирішив:


1. Направити до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області подання про відмову в призначенні ___, який зареєстрований за адресою: вул. ___ м. Коломия, опікуном ____, який знаходиться на повному державному утриманні в Коломийському геріатричному пансіонаті та зареєстрований за адресою: вул. ____, м. Коломия (додається).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Ігоря ІВАХНЮКА.



Міський голова                                                                             Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


                                                                                       ДОДАТОК

                                                               до рішення виконавчого                                                                                                    комітету міської ради

                                                               від 18.04.2023р. № 104


ПОДАННЯ

про відмову в призначенні  опікуном ___


До опікунської ради при виконавчому комітеті міської ради надійшла заява ___ про направлення до суду подання про призначення його опікуном підопічного Коломийського геріатричного пансіонату ___.

Згідно рішення Коломийського міськрайонного суду від 09 жовтня 2014 року по справі ___ визнано громадянина ____, 05.05.1969 дати народження, недієздатним та призначено його опікуном маму ____, 04.05.1940 дати народження.

Однак, з часом за станом здоров’я мама не змогла виконувати обов’язки опікуна. Громадянка повідомляла, що підопічний побив її та її сестру і був поміщений у Снятинський психоневрологічний інтернат. Син постійно телефонував та тероризував після чого вона перенесла інфаркт, а сестра в липні 2019 року перенесла інсульт.

З 02 квітня 2018 року ____ переведений на проживання в Коломийський геріатричний пансіонат.

Рішенням Коломийського міськрайонного суду від 18 вересня 2020р. по справі № 346/2886/20 ____ звільнено від повноважень опікуна, а опіку над недієздатним зобов’язано здійснювати Коломийський геріатричний пансіонат.

Вивчивши обставини даного питання, розглянувши на засіданні опікунської ради при виконавчому комітеті міської ради, документи та довідки, надані заявником, встановлено, що ___ , який зареєстрований за адресою: м. Коломия, вул. ___,  знаходиться і надалі в Коломийському геріатричному пансіонаті.

Заявник ___ на засіданні опікунської ради повідомив, що є необхідність повести громадянина ___ за кордон на лікування і він готовий супроводжувати його, якщо його буде призначено опікуном. Також повідомив, що ___ є його хресним батьком і в них хороші взаємовідносини.

Згідно положення про опікунську раду при виконавчому комітеті Коломийської міської ради, яке затверджено рішенням виконавчого комітету від 22.02.2022 №54 основним завданням опікунської ради є розгляд та прийняття відповідних проектів рішень і рекомендацій з питань соціально-правового захисту осіб, визнаних судом недієздатними чи обмежено дієздатними, фізичних дієздатних осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки.

Тому при прийнятті рішення опікунська рада при виконавчому комітеті міської ради врахувала наступне:

- заявник не є з числа осіб, які перебувають у родинних відносинах із особою визнаною недієздатною;

- не має інформації від близьких родичів ___ про те, що вони не заперечують щоб ___ був призначений опікуном ___;

- заявник не представив документів, які б засвідчували те, що ___ є його хресним батьком;

- нормативно-правовими документами передбачена можливість виїзду за кордон на лікування у супроводі працівників геріатричного пансіонату (тобто реальна можливість у виїзді за кордон на лікування існує і на даний час);

- не представлено документів, які засвідчують, що закордонні медичні заклади готові взяти на лікування ___;

- ___ на даний час є діючим військовослужбовцем;

- лікування ____ може здійснюватися і в Україні;

- згідно рішення суду відомо, що громадянин ___ страждає стійким психічним розладом, тому вивезення недієздатного ___ за кордон на лікування несе багато ризиків: залишення особи без місця постійного проживання, засобів для існування, без належного лікування, догляду та нагляду, захисту його інтересів та цивільних прав. Тому доцільніше йому перебувати на повному державному утриманні в геріатричному пансіонаті, де надається йому належне лікування і догляд.

Згідно з витягу з протоколу ЛКК від 21 березня 2023 року № 59/11 по стану здоров’я _____ потребує постійного стороннього догляду та нагляду.

Встановлено, що згідно висновку ЛКК від 13 лютого 2023 року № 166 _____, який зареєстрований за адресою: вул. ___, будинок 28, квартира 26, м. Коломия може здійснювати догляд і бути піклувальником.

У відповідності до статті 60 Цивільного Кодексу України, суд призначає опікуна за поданням органу опіки та піклування.

На підставі вищезазначеного, відповідно до вимог ст. 41, 60, 63, 66 Цивільного кодексу України, виходячи з інтересів ___, рекомендуємо Коломийському міськрайонному суду відмовити в призначенні ___, який зареєстрований за адресою: вул. ___, м. Коломия, опікуном ___, який знаходиться на повному державному утриманні в Коломийському геріатричному пансіонаті та зареєстрований за адресою: м.Коломия, вул. ___.



Міський голова                                                                          Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.