НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 29 березня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про доцільність позбавлення б..."  № 85 від 04.04.2023р. 
Документ №85 від 04.04.2023р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

08.04.2023



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 04.04.2023р.  № 85
 


Про затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав

       

       Розглянувши позовну заяву, яку подала ___ до Коломийського міськрайонного суду (справа № __ провадження № __), враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись статтями 11, 12, 15 Закону України "Про охорону дитинства", статтями 19, 164, 180 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:


1. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав __, 17.08.1988 року народження, по відношенню до малолітньої доньки __, 13.06.2013 року народження.

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі ГРИЦКО, головному спеціалісту сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Лілії БИРЧАК, головному спеціалісту сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Оксані ТРОСТЯНЕЦЬКІЙ, головному спеціалісту служби у справах дітей міської ради Ірині ПЕРЦОВИЧ, виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.




Міський голова                                                                              Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 04.04.2023  № 85


Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав


Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено документи, які надійшли з Коломийського міськрайонного суду (справа № __, провадження № ___), які подала ___, яка виховує малолітню дитину __, 13.06.2013 року народження, щодо позбавлення батьківських прав її мами Сем`ян Христини Василівни.

Наказом служби у справах дітей Коломийської міської ради № 22 від 30.08.2022 року, малолітню  влаштовано у сім`ю її бабусі, .

Встановлено, що громадяни __ є батьками малолітньої __ 2013 року народження, що підтверджується свідоцтвом про народження, виданим Коломийським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області, 08 січня 2019 року, серія І-НМ № .

Мама дитини, ___, перебувала на території Польської республіки і не займається вихованням та утриманням своєї малолітньої дочки.

Батько дитини, ___, перебуває на службі у Збройних силах України, тому на даний час не може виконувати свої батьківські обов`язки. Даний факт підтверджується довідкою від 08.09.2022 року № 2292/6, виданої Коломийським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки Івано-Франківської області.

З січня 2019 року і по даний час мама дитини умисне ухиляється від своїх обов`язків по утриманню та вихованню дитини.

Малолітня  є ученицею __. В ліцеї з мамою проводили бесіди, вона неодноразово відповідала, що __ її не слухає, мама немає виховного впливу на дитину. Навчанням дитини мама не цікавиться, інтерес до навчання і розвитку дитини проявляє бабуся __.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 08.03.2023 року та 30.03.2023 року, розглядалося дане питання. __ повідомила, що на даний час вона одна займається вихованням онуки, а мама ___ жодним чином не бере участі у вихованні доньки, не цікавиться її станом здоров`я, фізичним та духовним розвитком, не вітає її з святами та не висилає подарунків, не займається матеріальним забезпеченням дитини. Фактично мама відсутня у житті своєї малолітньої дитини.

11 листопада 2022 року працівниками служби у справах дітей Коломийської міської ради проведено обстеження умов проживання дитини по вул. ___ в місті Коломиї, оскільки дитина перебуває на обліку у службі у справах дітей як така, що опинилася у складних життєвих обставинах. Встановлено, що умови проживання задовільні. Будинок складається з 2-х поверхів, перший поверх придатний для проживання. У помешканні підключено всі комунікації. Для виховання малолітньої створено належні умови, дитина забезпечена одягом, продуктами харчування, засобами гігієни, іграшками та канцтоварами.

Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства»,  ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

Відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків. Згідно ст. 165 Сімейного кодексу України громадянка має право звернутися з позовом до суду про позбавлення батьківських прав, оскільки є бабусею з якою проживає дитина.

Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити громадянку __, 17.08.1988 року народження, батьківських прав по відношенню до малолітньої доньки __ 13.06.2013 року народження.



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                      Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.