НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 28 березня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про визначення місця прожива..."  № 57 від 21.03.2023р. 
Документ №57 від 21.03.2023р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

25.03.2023



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 21.03.2023р.  № 57
 

Про затвердження висновку про визначення місця проживання малолітньої дитини

       

       Беручи до уваги заяву громадянина ___ та подані документи у справі за позовом про визначення місця проживання малолітньої ___ біля батька, враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись частинами 4, 5 статті 19 Сімейного кодексу України, постановою судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 14.12.2016 року, пунктом 72 «Порядку провадження діяльності органами опіки та піклування пов'язаної із захистом прав дитини», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:


1. Затвердити висновок про визначення місця проживання малолітньої ___, 19.06.2011 року народження, біля батька ___, 14.10.1982 року народження, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі ГРИЦКО та головному спеціалісту служби у справах дітей міської ради Ірині ПЕРЦОВИЧ, виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.



Міський голова                                                                                Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 21.03.2023   № 57


Висновок

про визначення місця проживання малолітньої

       

       Відповідно до ухвали Коломийського міськрайонного суду від 12.12.2022 року по справі № ___, провадження № ___ орган опіки та піклування Коломийської міської ради залучено в якості третьої особи в справі за позовом громадянина __ до __ про визначення місця проживання малолітньої дитини ___, 19.06.2011 року народження, біля батька.

       Встановлено, що перебуваючи у шлюбі в громадян ___, 14.10.1982 року народження, який є позивачем по справі, та ___ народилося дві дочки - ___, 12.01.2007 року народження, та ___, 19.06.2011 року народження.

На даний час сімейні стосунки між громадянами припинені і спільне господарство не ведеться, що підтверджується рішенням Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 15 серпня 2022 року про розірвання шлюбу.

Після розірвання шлюбу діти залишилися проживати з батьком, який турбується про дітей, матеріально забезпечує.

Мама дітей, ___ з вересня 2021 року з дітьми не проживає, перебуває за межами України, фактичне місце проживання не відоме. Зі слів ___, мати інколи виходить на контакт з дітьми по телефону, матеріально не допомагає.

___ навчається в 6 класі Коломийської філії №6 імені Героя України Т.Сенюка Коломийського ліцею № 9. Згідно довідки з навчального закладу від 27.09.2022 року № 02-12/233 батько, __ виховує дочку самостійно, мати контакту з ліцеєм не підтримує, із вчителями не спілкується, батьківські збори не відвідує.

Батько з дітьми зареєстрований та фактично проживає в місті Коломиї, по вулиці ___. Згідно акту обстеження умов проживання від 12.01.2023 року працівниками служби у справах дітей встановлено, що для малолітньої ___ створені належні умови для її розвитку, виховання та навчання, облаштовано окрему кімнату для підготовки уроків, відпочинку та сну. Дитина забезпечена відповідним одягом, взуттям та шкільним приладдям. ___ має достатній дохід, займається нерухомістю, зареєстрований приватним підприємцем (згідно виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 05.10.2022 року № 450914685075).

Працівники служби у справах дітей провели бесіду з малолітньою дитиною. Еріка повідомила, що хоче проживати з батьком, що у них хороші взаємовідносини, про що написала відповідну заяву від 12.01.2023 року.

Дитина перебуває на повному матеріальному утриманні батька, який сумлінно виконує свої батьківські обов’язки, турбується про її навчання, фізичний та розумовий розвиток.

Дане питання розглядалося двічі на засіданні комісії з питань захисту прав дитини (13.12.2022 р. та 10.02.2023 р.). На засіданні комісії батько ___ повідомив, що має можливість забезпечити належні умови для виховання та проживання дочки. Перешкод для спілкування матері з дочкою, батько не створює, малолітня спілкується з мамою в телефонному режимі. На засідання комісії громадянка ___ не з’явилася, оскільки перебуває за межами України.

Відповідно до практики Верхового Суду під час вирішення спору щодо вирішення місця проживання малолітньої дитини враховується ставлення батьків до виконання своїх батьківських обов’язків, особисту прихильність дитини до кожного з них, вік дитини, стан її здоров’я, та інші обставини, що мають істотне значення. До інших обставин, що мають істотне значення, можна віднести, зокрема, особисті якості батьків; відносини, які існують між кожним із батьків і дитиною (як виконують батьки свої батьківські обов’язки по відношенню до дитини, як враховуються її інтереси, чи є взаєморозуміння між кожним з батьків і дитиною); можливість створення дитині умов для виховання і розвитку.

Виходячи з інтересів та бажання малолітньої ___, комісія не виявила причин, через які б батько не міг займатися вихованням дочки.

       Враховуючи наведене, керуючись Сімейним кодексом України, Цивільним Кодексом України, законом України «Про охорону дитинства», Конвенцією про права дитини, орган опіки та піклування вважає за доцільне рекомендувати Коломийському міськрайонному суду визначити місце проживання малолітньої ___, 19.06.2011 року народження, біля батька ___, 14.10.1982 року народження.



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                     Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.