НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 29 березня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновків про доцільність позбавлення ..."  № 59 від 21.03.2023р. 
Документ №59 від 21.03.2023р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

25.03.2023



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 21.03.2023р.  № 59
 

Про затвердження висновків про доцільність позбавлення батьківських прав

       

       Розглянувши позовну заяву, які подав ___ до Коломийського міськрайонного суду (справа № __, провадження № __), враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись статтями 11, 12, 15 Закону України "Про охорону дитинства", статтями 19, 164, 180 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради


вирішив:


1. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав ___, 19.08.1984 року народження, по відношенню до малолітнього сина ___, 05.06.2013 року народження.

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі ГРИЦКО, головному спеціалісту сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Лілії БИРЧАК, головному спеціалісту сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Оксані ТРОСТЯНЕЦЬКІЙ, головному спеціалісту служби у справах дітей міської ради Ірині ПЕРЦОВИЧ, виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.



Міський голова                                                                            Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 21.03.2023   № 59


Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав


Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено документи, які надійшли з Коломийського міськрайонного суду (справа № ___, провадження № ___), які подав ___, який самостійно виховує малолітнього сина ___, 05.06.2013 року народження, щодо позбавлення батьківських прав мами дитини, ___.

Встановлено, що від фактичних шлюбних відносин у ___ народився син – ___,05.06.2013 року народження, що підтверджується свідоцтвом про народження дитини, виданим 13.08.2020 року, Коломийським міськрайонним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ).

З початку спільного життя у батьків фактично не склалося міцних стосунків, їхні відносини поступово погіршувалися, що в свою чергу призвело до розпаду їхньої сім`ї і громадяни припинили спільне проживання.

_____ не проявляє до дитини жодної уваги, не цікавиться її розвитком, станом здоров`я, успіхами у навчанні, морально та матеріально не підтримує сина. Мама до дитини не навідується, з дитиною не бачиться, хоча батько їй не чинить жодних перешкод. ___ вирішила самоусунутися від виховання свого сина.

Відповідно до довідки про склад сім`ї або зареєстрованих у житловому будинку від 05.01.2023 року ___ проживає разом із батьком за місцем реєстрації по вулиці ___місті Коломиї.

13 січня 2023 року ___ написала заяву, про те, що не заперечує проти позбавлення її батьківських прав щодо малолітнього сина – ___, 05.06.2013 року народження. Заява засвідчена приватним нотаріусом Коломийського районного нотаріального округу, ___, та зареєстровано в реєстрі під номером 102.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 08.03.2023 року розглядалося дане питання, запрошувались батьки дитини, однак ___ не з‘явився на засідання комісії. Представник Козака Ігора повідомив, що всі питання щодо виховання сина батько вирішує самостійно, а мама дитини свідомо ухиляється від спілкування та виховання дитини.

Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства»,  ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

Відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків. Згідно ст. 165 Сімейного кодексу України громадянин має право звернутися з позовом до суду про позбавлення батьківських прав, оскільки є батьком з яким проживає дитина.

Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити громадянку ___, 19.08.1984 року народження, батьківських прав по відношенню до малолітнього сина ___, 05.06.2013 року народження.



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                   Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.