НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Розпорядження міського голови  "Про затвердження інструкції дій працівників при оголош..."  № 96-р від 13.03.2023р. 
Документ №96-р від 13.03.2023р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

17.03.2023



УКРАЇНА
місто Коломия Івано-Франківської області
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
міського голови
 
м. Коломия
 
від 13.03.2023р.  № 96-р
 

Про затвердження інструкції дій працівників при оголошенні сигналу «Повітряна тривога» у Коломийській міській раді та її виконавчих органах


З метою забезпечення безпеки працівників Коломийської міської ради та її виконавчих органів в умовах воєнного стану введеного на території України у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, запровадженням в Україні правового режиму воєнного стану згідно Указу Президента України від 24.02.2022 року №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 року №2102-IX та Указу Президента України від 17.05.2022 року №341/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» від 22.05.2022 року №2263- IX», відповідно до положень Кодексу цивільного захисту України, розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.02.2022 року № 179-р «Про організацію функціонування єдиної державної системи цивільного захисту в умовах воєнного стану», розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.02.2022 року №181-р «Питання запровадження та забезпечення здійснення заходів правового режиму воєнного стану в Україні», наказ начальника Івано-Франківської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту від 24.02.2022 року №1 «Про приведення територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у готовність до виконання завдань за призначенням у особливий період», наказ начальника Коломийської районної військової адміністрації від 24.02.2022 року №2 «Про приведення районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у готовність до виконання завдань за призначенням у особливий період» керуючись п.п.1, 20, ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

  1. Затвердити Інструкцію дій під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» для працівників Коломийської міської ради та її виконавчих органів (далі - Інструкція), (додається).
  2. Керівникам структурних підрозділів Коломийської міської ради ознайомити працівників із  Інструкцією та забезпечити дотримання встановлених нею вимог.
  3. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Коломийської міської ради Романа ОСТЯКА.




Міський голова                                                                      Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження  міського голови

від 13.03.2023 № 96-р


ІНСТРУЦІЯ

дій під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» для працівників Коломийської міської ради та її виконавчих органів


І. Загальні положення


    1. Дія Інструкції поширюється на всіх працівників Коломийської міської ради та її виконавчих органів.
    2. Керівники структурних підрозділів Коломийської міської ради несуть персональну відповідальність за дотриманням вимог цієї інструкції.


ІІ. Порядок оповіщення працівників Коломийської міської ради  

та її виконавчих органів


2.1 Оповіщення працівників Коломийської міської ради та її виконавчих органів про повітряну тривогу здійснюється:

- місцевою системою централізованого оповіщення, шляхом включення сирен;

- засобами масової інформації (телебачення, радіо);

- телеграм-канал «Цивільний захист Коломийська ТГ»;

- через мобільний додаток «Повітряна тривога».

2.2 Для оперативного отримання сповіщення про повітряну тривогу всім працівникам Коломийської міської ради та її виконавчих органів необхідно встановити додаток «Повітряна тривога». Для цього потрібно завантажити застосунок у Google Play Market або AppStore.


ІІІ. Порядок дій працівників Коломийської міської ради

та її виконавчих органів при отриманні сигналу «Повітряна тривога»

3.1 Дії працівників Коломийської міської ради та її виконавчих органів під час сигналу «Повітряна тривога»:

      1. Керівникам структурних підрозділів Коломийської міської ради забезпечити негайне оповіщення працівників та відвідувачів про повітряну тривогу та необхідність слідування до найближчої захисної споруди цивільного захисту.
      2. В кабінетах необхідно закрити вікна, вимкнути усі електричні та нагрівальні прилади, вимкнути світло, виконати заходи щодо збереження матеріальних цінностей, зачинити приміщення та перейти в захисну споруду цивільного захисту.

3.2 Правила перебування у захисній споруді цивільного захисту:

3.2.1 Заповнювати споруди фонду захисних споруд необхідно організовано, не панікувати.

      1. Забороняється приносити до споруд легкозаймисті речовини або речовини, що мають сильний запах, а також громіздкі речі.


    1. Порядок виходу із захисної споруди

3.3.1 Вихід із захисної споруди здійснюється в разі надходження сигналу «Відбій повітряної тривоги» та відсутності небезпеки (після уточнення ситуації поблизу споруди), а також у випадках вимушеної евакуації.

3.3.2 Вимушена евакуація із захисної споруди проводиться в разі: пошкодження споруди, що виключає подальше перебування, затоплення споруди; пожежі в споруді та утворення в ній небезпечних концентратів шкідливих газів; досягнення граничних параметрів внутрішнього повітряного середовища.




Начальник відділу з питань

цивільного захисту міської ради                                                               Ярослав САВЧУК



2011-2024 © Всі права застережено.