НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 29 березня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження Порядку тимчасового розміщення внутріш..."  № 33 від 28.02.2023р. 
Документ №33 від 28.02.2023р. Втратив чинність
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Порядку тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях комунальної власності Коломийської територіальної громади
Рішення виконавчого комітету  №236 від 19.07.2022р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 19.07.2022 р. №236 "Про затвердження Порядку тимчасового розміщення внутрішьно переміщених осіб у приміщеннях комунальної власності Коломийської міської територіальної громади"
Рішення виконавчого комітету  №333 від 23.09.2022р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про втрату чинності рішення виконавчого комітету міської ради від 28.02.2023 року №33 "Про затвердження Порядку тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях комунальної власності Коломийської міської територіальної громади в новій редакції"
Рішення виконавчого комітету  №272 від 10.10.2023р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

04.03.2023



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 28.02.2023р.  № 33
 

Про затвердження Порядку тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях комунальної власності Коломийської міської територіальної громади в новій редакції


З метою забезпечення потреб та здійснення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб та/або евакуйованих осіб, відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» та керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Затвердити Порядок тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях комунальної власності Коломийської міської територіальної громади в новій редакції (додається).

2. Вважати такими, що втратили чинність рішення виконавчого комітету міської ради від 19.07.2022 року №236 «Про затвердження Порядку розміщення внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях комунальної власності Коломийської міської територіальної громади» та рішення виконавчого комітету міської ради від 23.09.2022 року №333 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 19.07.2022р. №236 «Про затвердження Порядку тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях комунальної власності Коломийської міської територіальної громади».

3.         Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Ігоря ІВАХНЮКА.



Міський голова                                                                             Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                       рішення виконавчого комітету

                                                       міської ради

                                                       від 28.02.2023 р. № 33


ПОРЯДОК

тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях комунальної власності Коломийської міської територіальної громади в новій редакції


  1. Порядок тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях комунальної власності Коломийської міської територіальної громади (далі - Порядок) розроблено з метою забезпечення потреб та здійснення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб та/або евакуйованих осіб.
  2. Цей Порядок визначає організаційні засади забезпечення розміщення внутрішньо переміщених осіб та/або евакуйованих осіб, які прибули до Коломийської міської територіальної громади.
  3. Порядок розроблено відповідно до Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про правовий режим воєнного стану», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» та Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні».
  4. За розміщення внутрішньо переміщених осіб в приміщеннях комунальної власності Коломийської міської територіальної громади відповідальний Єдиний центр надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї (далі – Єдиний центр).
  5. Єдиний центр має право укладати договори про співпрацю й координацію розміщення внутрішньо переміщених осіб в приміщеннях комунальної власності Коломийської міської територіальної громади з громадськими, благодійними й релігійними організаціями, статутною діяльністю яких визначено надання підтримки й допомоги внутрішньо переміщеним особам та/або особам, які перебувають в складних життєвих обставинах.
  6. Тимчасове розміщення здійснюється з урахуванням потреби різних соціальних груп з метою забезпечення рівних прав і можливостей внутрішньо переміщених осіб та/або евакуйованих осіб, відповідно до Інформації про місця розміщення на території Коломийської міської ради евакуйованих осіб в особливий період у разі проведення бойових дій, затвердженої в Плані приймання та розміщення евакуйованого населення.

7. Право на розміщення в приміщеннях комунальної власності Коломийської міської територіальної громади мають внутрішньо переміщені особи, які взяті на облік та включені до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб з визначеною адміністративно-територіальною одиницею Коломия або села Коломийської міської територіальної громади.

  1. Пріоритетне право на розміщення мають наступні категорії осіб:

8.1. особи, які на момент подання заяви є такими, що перемістилися з територіальних громад, які включені до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 року № 309;

8.2. особи, житло яких згідно місця реєстрації було зруйнованим або стало непридатним для проживання внаслідок ведення воєнних дій.

  1. Внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані на території Коломийської міської територіальної громади та потребують розміщення в приміщеннях комунальної власності подають заяву до Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї (далі – Єдиний центр) або до організації з якою укладено договір про співпрацю й координацію розміщення внутрішньо переміщених осіб.

До заяви додаються:

1)        копії документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України.

У разі подання заяви уповноваженим представником внутрішньо переміщеної особи пред’являються документи, що посвідчують особу представника, та копія довіреності;

2)        копія довідки внутрішньо переміщеної особи про взяття на облік в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб та копії відповідних довідок членів сім’ї;

3)        копії документів, виданих органами державної реєстрації актів цивільного стану або судом, що підтверджують родинні відносини заявника та всіх членів його сім’ї (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, посвідчення опікуна або піклувальника тощо);

4)        копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (не надається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідному територіальному органу ДФС і мають відмітку в паспорті громадянина України);

5)        копії документів, що підтверджують підстави пріоритетності в розміщенні внутрішньо переміщених осіб в приміщенні комунальної власності. Факт знищення або пошкодження житла, яке призвело до неможливості його використання за призначенням, підтверджується наявністю заявки, яку подали на відшкодування відповідних втрат, зокрема через  Єдиний державний вебпортал електронних послуг, або за умови подання документального підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження/знищення нерухомого майна.

У разі подання документів, що містять недостовірні відомості, внутрішньо переміщена особа несе відповідальність згідно із законом.

  1. На кожну внутрішньо переміщену особу або сім’ю, яка потребує прихистку в приміщеннях комунальної власності, формується справа, а також формується облік громадян, що потребують житла для тимчасового перебування.
  2. Розгляд заяв та документів від внутрішньо переміщених осіб та/або евакуйованих осіб, які потребують розміщення, прийняття відповідного рішення чи погодження рішення організації про розміщення здійснюється відповідною комісією, створеною при Єдиному центрі відповідним розпорядчим актом.

12.        Підставами для відмови у тимчасовому перебуванні внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях комунальної власності є:

12.1.        неподання необхідного пакета документів, зазначених у  пункті 6 цього Порядку;

12.2.        подання документів, що містять недостовірні відомості.

13. Підставами для зняття з обліку громадян, що потребують тимчасового розміщення є:

    1. заява внутрішньо переміщеної особи про зняття з обліку;
    2. зміна особою або сім’єю місця проживання;

13.3. скасування дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи за наявності підстав, передбачених частиною першою статті 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»;

14.        Користування майном в приміщеннях комунальної власності здійснюється на підставі договору безоплатного користування майном (позички) за формою, (далі — договір користування) та акту прийому-передачі майна, який є невід’ємним додатком до договору користування.

15.        Договір користування укладається між Єдиним центром, внутрішньо переміщеною особою та організацією (за необхідності) після прийняття рішення про тимчасове перебування внутрішньо переміщеної особи у приміщеннях комунальної власності.

16.        Рішення та договір користування є підставою для розміщення в приміщеннях комунальної власності та користування майном на договірних умовах. Строк перебування становить шість місяців з моменту підписання договору.

17.        У договорі користування зазначаються особи, які проживатимуть разом із внутрішньо переміщеною особою. Такі особи набувають рівних із внутрішньо переміщеною особою прав та обов’язків щодо користування майном.

18.        Внутрішньо переміщена особа та члени її сім’ї зобов’язані дотримуватися умов договору користування, а також правил користування майном, дотримуватись санітарно-гігієнічних норм та забезпечувати порядок прибудинкових територій.

19.        Після закінчення строку перебування, визначеного договором користування, укладається відповідний акт прийому-передачі майна.

20.        Внутрішньо переміщена особа в разі відсутності істотних змін, що спричинили внутрішнє переміщення, або обставин, що раніше існували, та якщо вона не набула іншого місця проживання не пізніше ніж за 10 календарних днів до закінчення строку договору користування подає заяву до Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї про продовження строку дії договору.

21.        Продовження строку дії договору комунальної власності здійснюється на підставі заяви та за результатом розгляду комісії.

22.        До заяви про продовження строку дії договору додаються документи, передбачені пунктом 7 цього Порядку.

23.        У разі коли внутрішньо переміщена особа не повідомила про свій намір продовжити дію договору користування в установлені строки та Порядку, вона втрачає право на продовження договору користування та зобов’язана звільнити  приміщення протягом трьох робочих днів після закінчення строку дії договору користування.

24.        Підставами для прийняття рішення про дострокове припинення договору користування є:

24.1.        отримання в користування внутрішньо переміщеною особою або придбання нею іншого житла (житлового приміщення);

24.2.        скасування дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

24.3.        подання завідомо недостовірних відомостей, що стали підставою для надання внутрішньо переміщеній особі житлового приміщення з фонду;

24.4.        систематичне порушення внутрішньо переміщеною особою та/або членами її сім’ї правил користування майном та/або правил громадського порядку;

24.5. відсутність особи в приміщеннях комунальної власності протягом 10-ти днів без належного попереднього інформування;

24.6. фактичного звільнення приміщення без належного інформування.

25.        Внутрішньо переміщена особа, яка за договором користування не виконує обов’язки, передбачені законодавством і договором користування, несе відповідальність, передбачену законом.



Директор Єдиного ЦНРПС м. Коломиї                                                               Ірина ТРАЧУК



2011-2024 © Всі права застережено.