НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 20 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу дити..."  № 4 від 17.01.2023р. 
Документ №4 від 17.01.2023р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

21.01.2023



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 17.01.2023р.  № 4
 

Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу дитини, позбавленої батьківського піклування


       Розглянувши заяву батьків-вихователів ___ від 12.01.2023 р. № Б/343, ____ від 12.01.2023 р. № У/341, та ____ від 12.01.2023 р. № М/342, враховуючи висновок комісії з питань захисту прав дитини, відповідно до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про дитячий будинок сімейного типу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 564, та наказу Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини від 18.06.2008 року № 82 «Про удосконалення роботи служб у справах дітей щодо розвитку сімейних форм виховання», з метою поширення сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення більш повного захисту їхніх прав та інтересів виконавчий комітет міської ради

вирішив:

       1. Влаштувати з 20.01.2023 року на виховання і спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу ___, які проживають за адресою: вулиця _____, в місті Коломия, Коломийського району, Івано-Франківської області дитину, позбавлену батьківського піклування ____, 09.11.2008 року народження.

       2. На батьків-вихователів _____, відповідно до пункту 19 постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 564, покладається персональна відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток неповнолітнього ____, 09.11.2008 року народження.

       3. Службі у справах дітей міської ради (Галина МИСЛИВЧУК):

       3.1. Підготувати проект договору про влаштування ____, 09.11.2008 року народження, на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу _____

       3.2. Здійснювати контроль за виконанням договору, а також за умовами проживання та виховання дитини.

       3.3. Попередити батьків-вихователів ДБСТ ____ щодо дотримання ними пріоритетного права дитини, яка виховується в їх сім’ї на усиновлення.

       3.4. Забезпечити підтримання контактів та регулярних зустрічей дитини-вихованця з рідними сестрами, які проживають в дитячому будинку сімейного типу ____.

       3.5. Щороку готувати звіт про стан виховання, утримання і розвитку дитини у дитячому будинку сімейного типу.

4.Єдиному центру надання реабілітаційних та соціальних послуг м. Коломиї (Ірина ТРАЧУК):

4.1. Забезпечити соціальний супровід, надання комплексу соціальних послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.

4.2. Подавати до 01 грудня службі у справах дітей міської ради щорічну інформацію про ефективність функціонування дитячого будинку сімейного типу.

5. Управлінню соціальної політики міської ради (Людмила ЯРЕМЧУК):

5.1. Призначити і виплачувати державну соціальну допомогу на дитину, грошове забезпечення вихователю у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

5.2. Забезпечувати дитину щорічним пільговим оздоровленням.

6. Комунальному некомерційному підприємству Коломийської міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (Марія БУРТИК):

6.1 Закріпити дільничного лікаря-педіатра за дитиною.

6.2 Забезпечити проходження двічі на рік дитиною медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за нею.

6.3 Подавати до 01 грудня службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про стан здоров’я дитини, дотримання вихователями рекомендацій лікаря.

7. Управлінню освіти міської ради (Олеся ЯВОРСЬКА):

7.1 Забезпечити права дитини на здобуття загальної середньої освіти, а у разі потреби забезпечити індивідуальне навчання.

7.2 Подавати до 01 грудня службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про рівень розвитку знань дитини, наявність шкільного одягу та шкільного приладдя, систематичність відвідування уроків та своєчасність і якість виконання домашніх завдань, відвідування гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь вихователя у вихованні дитини.

8. Коломийському відділу поліції головного управління національної поліції України в Івано-Франківській області (Андрій ТИМКІВ) подавати до 01 грудня службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дитини та вихователів.

9. Батькам-вихователям _____ забезпечити дитину місцем для проживання до досягнення нею повноліття.

10. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця — службу у справах дітей міської ради.

11. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Ігоря ІВАХНЮКА.



Міський голова                                                                               Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ




2011-2024 © Всі права застережено.