НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 29 березня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про утворення прийомної сім'ї та передачу на виховання ..."  № 520 від 16.12.2022р. 
Документ №520 від 16.12.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

20.12.2022



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 16.12.2022р.  № 520
 

Про утворення прийомної сім’ї та передачу на виховання і спільне проживання малолітньої дитини, позбавленої батьківського піклування

Беручи до уваги заяву ____ від 12.12.2022 р. №Г/4802, враховуючи висновок служби у справах дітей Коломийської міської ради, рекомендації обласного центру соціальних служб, керуючись Законом України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про прийомну сім’ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 565 (зі змінами), та наказом Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини від 18.06.2008 року № 82 «Про удосконалення роботи служб у справах дітей щодо розвитку сімейних форм виховання», з метою поширення сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення більш повного захисту їхніх прав та інтересів, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Утворити прийомну сім’ю на базі сім`ї ___, 14.06.1979 року народження, яка проживає за адресою: вулиця ___, в місті Коломиї, Коломийського району, Івано-Франківської області.

2. Влаштувати з 20.12.2022 року на виховання і спільне проживання до прийомної сім’ї ____ дитину, позбавлену батьківського піклування ____, 21.10.2022 року народження, яка тимчасово перебуває у комунальному некомерційному підприємстві «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» в місті Івано-Франківськ.

3. На прийомну маму ___, відповідно до пункту 17 постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 565, покладається персональна відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток малолітньої ____, 21.10.2022 року народження.

Прийомна мама повинна забезпечити дитину місцем для проживання до досягнення нею повноліття.

Прийомна мама зобов’язується один раз на два роки проходити навчання в Івано-Франківському обласному центрі соціальних служб.

4. Службі у справах дітей міської ради (Галина МИСЛИВЧУК):

4.1. Підготувати проєкт договору про влаштування малолітньої ___ на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї ____.

4.2. Здійснювати контроль за виконанням договору, а також за умовами проживання та виховання дитини.

4.3.Попередити прийомну маму про дотримання нею пріоритетного права дитини, яка виховується в її сім’ї на усиновлення.

5. Єдиному центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї (Ірина ТРАЧУК):

5.1. Забезпечити соціальний супровід, надання комплексу соціальних послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї.

5.2. Подавати до 01 грудня службі у справах дітей міської ради щорічну інформацію про ефективність функціонування прийомної сім’ї.

6. Управлінню соціальної політики міської ради (Людмила ЯРЕМЧУК) призначити і виплачувати державну соціальну допомогу на дитину, позбавлену батьківського піклування, грошове забезпечення прийомній мамі у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

7. Комунальному некомерційному підприємству Коломийської міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (Марія БУРТИК):

7.1. Забезпечити проходження двічі на рік дитиною медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за нею.

7.2. Подавати до 01 грудня службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про стан здоров’я дитини, дотримання прийомною мамою рекомендацій лікаря.

8. Коломийському відділу поліції ГУНП України в Івано-Франківській області (Андрій ТИМКІВ) подавати до 01 грудня службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дитини та прийомної мами.

9. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця - службу у справах дітей міської ради.

10. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Ігоря ІВАХНЮКА.



Міський голова                                                                               Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.