НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 04 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Коломийської..."  № 2304-38/2022-38 від 07.12.2022р. 
Документ №2304-38/2022 від 07.12.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

11.12.2022



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(38  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 07.12.2022р.  № 2304-38/2022-38
 

Про  звернення    Коломийської

міської  ради  до  Коломийської

єпархії УГКЦ та  Коломийської

єпархії  ПЦУ


       Керуючись Конституцією України, статтею 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” міська рада


вирішила:


        1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Коломийської єпархії УГКЦ та Коломийської єпархії ПЦУ щодо відзначення релігійного свята Різдва Христового (додається).

2. Рішення та текст звернення міської ради надіслати Коломийській єпархії УГКЦ та Коломийській єпархії ПЦУ та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.



Міський голова                                                                          Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



               Коломийській єпархії УГКЦ

               Коломийській єпархії ПЦУ


Звернення

щодо відзначення релігійного свята Різдва Христового


Преосвященні Владики, всечесні Отці, дорогі браття і сестри у Христі! Ми, депутати Коломийської міської ради, спільно з Коломийською групою «Ініціативи 1 грудня» і Клубом мерів міста Коломиї, звертаємося до духовенства та мирян Коломийської територіальної громади.

Наближається найвеличніше християнське свято – Різдво Христове! І навіть у таких важких умовах, які зараз переживає Україна, його очікування й правдивий християнський зміст вселяють в наші душі найкращі сподівання та беззаперечну віру в нашу перемогу.

В час, коли наші, найкращі в світі Збройні сили України, крок за кроком  ціною болючих втрат і надлюдських зусиль відвойовують кожен клаптик нашої землі, ми з вами мусимо відвойовувати наше право європейського вибору і на духовному фронті. Ми мусимо впевнено і наполегливо викорінювати з нашого духовного простору, наших  християнських цінностей, наших традицій і звичаїв весь той наносний намул, який пов’язує нас з нашим запеклим ворогом!

Прагнемо святкувати Різдво Христове разом зі всією європейською і світовою християнською спільнотою 25 грудня, а не разом із рашистами і їхніми симпатиками. Тому засвідчуємо нашим Церковним Ієрархам готовність до повернення Григоріанського календаря в нашу християнську традицію.

Запрошуємо всіх підтримати нашу ініціативу і святкувати РІЗДВО спасителя нашого Ісуса Христа разом зі всім цивілізованим світом 25 грудня! І це буде наш важливий крок на шляху до спільної ПЕРЕМОГИ над ворогом!

Будьмо єдиними і відірвімося, нарешті, від того московитського болота і в церковному питанні! Давайте дружно всією Громадою поступово переходити до світового календаря!





Депутати Коломийської міської ради VIIІ демократичного скликання

Прийнято на 38 сесії міської ради

VIIІ демократичного скликання

7 грудня 2022 року









2011-2024 © Всі права застережено.