НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про поновлення батька в батьк..."  № 492 від 05.12.2022р. 
Документ №492 від 05.12.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

09.12.2022



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 05.12.2022р.  № 492
 


Про затвердження висновку про поновлення батька в батьківських правах

       

       Розглянувши ухвалу Коломийського міськрайонного суду про відкриття провадження у справі №346/3797/22 щодо поновлення батьківських прав ___ по відношенню до малолітніх дітей, враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись статтями 19, 169 Сімейного кодексу України  та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради


вирішив:


1. Затвердити висновок про поновлення  ___, 20.01.1973 року народження, в батьківських правах по відношенню до його  малолітніх дітей ___, 18.11.2012 року народження, та ___, 12.08. 2014 року народження, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі ГРИЦКО та головному спеціалісту  служби у справах  дітей міської ради Ірині ПЕРЦОВИЧ виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.


Міський голова                                                                            Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 05.12.2022 р. № 492


Висновок 

про поновлення ___  в батьківських правах


       Розглянувши позовну заяву подану до Коломийського міськрайонного суду ___про поновлення його в батьківських правах  службу у справах дітей Коломийської міської ради залучено в якості третьої особи в даній справі. Відомо, що ___ є батьками малолітніх ___, 18.11.2012 року народження, та ___, 12.08.2014 року народження. Заочним рішенням Коломийського міськрайонного суду від 17.02.2020 року справа № ___, провадження №___ за позовом матері дітей ___, батька ____ було позбавлено батьківських прав відносно двох малолітніх дітей. Підставою для позбавлення батьківських прав було те, що батько не провідує своїх дітей та не піклується про стан їхнього здоров’я, духовний розвиток, самоусунувся від виконання своїх батьківських обов’язків.

       Батько дітей часто перебував на заробітках і тому мало уваги приділяв вихованню дітей, рідко бачився з ними, але матеріальну допомогу надавав завжди.  На даний час  батько проживає в Португалії  і не перестає цікавитися, спілкуватися  з дітьми по телефону, підтримувати матеріально.  Відомо, що мама дітей після початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну 01.04.2022 р. разом із дітьми виїхала в Республіку Португалію до батька, де перебували до 19.06.2022 року. В цей період діти проживали разом із батьком, перебували на повному його утриманні, постійно спілкувалися з ним. За цей час ___ разом з батьками їздили на прогулянки, разом проводили вільний час і відвідували спортивні секції. Після повернення до України мама ___ перешкоджає батькові спілкуватися з дітьми по телефону та соціальних мережах. Після позбавлення батьківських прав і до цього часу ___частково виконував свої батьківські обов’язки щодо сина і доньки, надавав матеріальну допомогу, спілкувався із дітьми по телефону за допомогою відеозв’язку. З квітня 2020 року по березень 2022 року для утримання своїх дітей ___ надіслав ___ 7 600 євро, що підтверджується довідкою про надіслані кошти.

       Відомо, що ___ навчається у 4 класі Коломийського ліцею №1 імені В. Стефаника, а ___ у 3 класі цього ж ліцею, діти відвідують секцію боксу в спортивному комплексі «Локомотив».

       Відомо, що батько __, 20.01.1973 року народження, який фактично проживає у Республіці Португалія, а зареєстрований по вулиці ___, в місті Коломиї, спиртні напої та наркотики не вживає, має постійне місце проживання і праці, має бажання і можливість приймати участь у житті своїх дітей, щодо яких був позбавлений батьківських прав.  Батько без вагань прихистив своїх дітей під час воєнного стану за місцем проживання, матеріально забезпечив та покращив психологічний стан дітей. У розмові з дітьми, встановлено, що діти з радістю згадують час проживання з батьком.

       ___, мама ___ на засіданні комісії з питань захисту прав дитини 24.11.2022 року повідомила, що заперечує щодо поновлення батька дітей у батьківських правах, але не боронить їм спілкуватися з батьком і хоче, щоб батько брав активну участь у житті дітей наживо.

         На підставі наведеного, керуючись статтею 169 Сімейного кодексу України орган опіки та піклування вважає за доцільне поновити батьківські права ___, 20.01.1973 року народження, по відношенню до його малолітніх дітей ___, 18.11.2012 року народження, та ____, 12.08.2014 року народження.



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                    Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ




2011-2024 © Всі права застережено.