НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 23 квітня 2024 року
 Розпорядження міського голови  "Про підсумки допризовної підготовки юнаків (предмет "За..."  № 257-р від 10.12.2013р. 
Документ №257-р від 10.12.2013р. Втратив чинність
        

 
Повязані документи

Розпорядження міського голови  Про підсумки допризовної підготовки юнаків (предмет "Захист Вітчизни") за 2013-2014 навчальний рік в загальноосвітніх школах, середніх спеціальних та вищих навчальних закладах міста та району і завдання по їх покращенню в 2014-2015 навчальному році
Розпорядження міського голови  №132-р від 19.08.2014р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

14.12.2013



УКРАЇНА
місто Коломия Івано-Франківської області
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
міського голови
 
м. Коломия
 
від 10.12.2013р.  № 257-р
 

Про підсумки допризовної підготовки юнаків (предмет «Захист Вітчизни») за 2012-2013 навчальний рік в загально-освітніх школах, середніх спеціальних та вищих навчальних закладах міста та району і завдання по їх покращенню в 2013-2014 навчальному році

       

В 2012-2013 навчальному році допризовна підготовка юнаків проводилась в 45 навчальних закладах, в тому числі в 33-х загальноосвітніх школах, 1-й гімназії, 3-х ліцеях, 1-му вищому професійному училищі, в 7-ми середніх спеціальних та вищих навчальних закладах.

Всього до вивчення предмету «Захист Вітчизни» було залучено 2190 юнаків (100% охоплених).

Управління освіти міської ради та управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, військовий комісаріат, керівники навчальних закладів провели певну організаційну і практичну роботу по покращенню якості початкового навчання і військово-патріотичного виховання молоді, удосконалення навчально-матеріальної бази в 2012-2013 навчальному році.

        Кращих результатів по початковій військовій підготовці досягли: Коломийська ЗОШ №1, Коломийська ЗОШ №3, Коломийська ЗОШ №4, Нижньовербізька ЗОШ, Замулинецька ЗОШ, Корницька ЗОШ Отинійський професійний ліцей енергетичних технологій, Коршівський професійний аграрний ліцей, Коломийське ВПУ №14.

З юнаками, які навчались згідно програми “Захист Вітчизни” були проведені трьохденні польові збори на базі своїх навчальних закладів у період з 20.05.2013 року по 22.05.2013 року.

Під час польових зборів на стрільбищі с.Іванівці проведені стрільби бойовими патронами з автоматів Калашнікова АК-74 з юнаками 11 класів ЗОШ та студентами  навчальних закладів м. Коломиї  та Коломийського району, де було залучено 1106 чоловік.

       Високу організацію при проведенні стрільб показали: Коломийська ЗОШ №1, Коломийська ЗОШ №3, Коломийська ЗОШ №4,  Нижньовербізька ЗОШ, Замулинецька ЗОШ, Корницька ЗОШ Отинійський професійний ліцей енергетичних технологій, Коршівський професійний аграрний ліцей, Коломийське ВПУ №14.

       Навчально-матеріальна база з Захисту Вітчизни у всіх навчальних закладах забезпечує якісне навчання учнів у військовій справі. Більшість викладачів предмету “Захист Вітчизни” постійно удосконалюють обладнання військових кабінетів.

        Методична робота з викладачами предмету “Захисту Вітчизни” регулярно проводилась в масштабі міського та районного методобєднання шляхом проведення семінарів, показових і відкритих уроків.

У 2012-2013 навчальному році проводилась певна робота по відбору кандидатів для вступу у військові навчальні заклади Міністерства Оборони України. Всього відібрано 16 кандидатів.

З метою підвищення якості допризовної і фізичної підготовки, покращення військово-патріотичного виховання майбутніх захисників України:

1. Управлінню освіти, молоді та спорту райдержадміністрації (І.Мартинюк), відділу у справах молоді та спорту міської ради (В.Колесник), управлінню освіти міської ради (М.Грицан), військовому комісаріату (О.Пархоменко):

1.1. Розробити додаткові заходи по покращенню навчально-методичного  керівництва і контролю за проведенням допризовної і фізичної підготовки молоді в навчальних закладах, підвищити особисту відповідальність керів-ників навчальних закладів, викладачів предмету «Захист Вітчизни» за якість допризовної підготовки і ефективність військово-патріотичного виховання юнаків у 2013-2014 навчальному році;

1.2. Постійно здійснювати заходи по покращенню фізичної підготовки допризовної молоді, забезпечити якісну здачу нормативів і підготовку спортсменів-розрядників, брати активну участь у проведенні спортивних змагань та навчально-польових  зборів.

2. Управлінню освіти міської ради (М.Грицан), управлінню освіти, молоді та спорту райдержадміністрації (І.Мартинюк) розробити і здійснити конкретні заходи по приведенню навчально-матеріальної бази по допризовній підготовці в начальних закладах до 01.01.2014 року у відповідності з ”Інформаційним бюлетенем” обласного управління освіти (спец. випуск 1999 р).

3. Викладачам предмету “Захист Вітчизни” загальноосвітніх шкіл, середніх спеціальних та вищих навчальних закладів міста та району активізувати роботу по військовій профорієнтації з метою відбору і підготовки кандидатів до вступу у військові навчальні заклади в 2014 році. Оновити стенди в кожному навчальному закладі по агітації вступу до вищих військових навчальних закладів та призову на військову службу за контрактом.

4. Вважати спільне розпорядження міського голови та голови райдержадміністрації від 11.09.2012 року №557/225-р «Про підсумки допризовної підготовки юнаків за 2011-2012 навчальний рік в загальноосвітніх школах, середніх спеціальних та вищих навчальних закладах міста та району і завдання по їх покращенню в 2012-2013 навчальному році» таким, що втратило чинність.

5. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання даного розпорядження покласти на головного відповідального виконавця – Коломийський об’єднаний міський військовий комісаріат (О.Пархоменко).

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Романа Панчука та заступника міського голови  Ігора Граділя.





Голова                                                                                                   Міський голова

Коломийської районної                              

державної адміністрації                                      


                         Михайло Негрич                                                                                  Ігор Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.