НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 27 квітня 2024 року
 Розпорядження міського голови  "Про впровадження інженерно-технічних заходів цивільного..."  № 244-р від 26.09.2012р. 
Документ №244-р від 26.09.2012р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

30.09.2012



УКРАЇНА
місто Коломия Івано-Франківської області
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
міського голови
 
м. Коломия
 
від 26.09.2012р.  № 244-р
 

Про впровадження інженерно-

технічних заходів цивільного захисту


Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», наказу Міністерства надзвичайних ситуацій від 23.05.2012 р. №829 «Про реалізацію інженерно-технічних заходів під час проектування об’єктів будівництва», розпорядження голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 14.08.2012 № 588 «Про впровадження інженерно-технічних заходів цивільного захисту» та з метою проектування і реалізації інженерно-технічних заходів цивільного захисту у містобудуванні:


1. Встановити, що при проектуванні, будівництві об’єктів, забудов територій замовники (інвестори) будівництва, проектні установи і організації (проектувальники), міська рада  повинні дотримуватись вимог нормативних і законодавчих актів з питань реалізації та впровадження інженерно-технічних заходів цивільного захисту у містобудуванні (містобудівній документації) та під час будівництва об’єктів (проектній документації), що можуть спричинити виникнення надзвичайних ситуацій та вплинути на стан захисту населення і території міста.

2. Затвердити Перелік об’єктів, при проектуванні яких необхідно отримувати вихідні дані та завдання на розроблення інженерно-технічних заходів цивільного захисту (цивільної оборони) (далі – Перелік), що додається.

3. Управлінню архітектури містобудування та капітального будівництва міської ради (Ю.Процюк):

3.1. Передбачити на стадії формування завдань на проектування схем планування території, генерального плану міста та іншої містобудівної документації інженерно-технічні заходи цивільного захисту.

3.2. Передбачити під час підготовки містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки (завдання на проектування) об’єктів, визначених у Переліку, необхідність розроблення у складі проектної документації розділу «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони)».

3.3. Сприяти забезпеченню впровадження та реалізації вищезазначених вимог.

3.4. Провести відповідну інформаційно-розяснювальну роботу серед проектних установ і організацій.

4. Відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради (О.Кротюк) забезпечити розгляд та погодження у встановленому порядку завдань для проектування розділу «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони)».

5. Службі цивільного захисту в м. Коломиї та Коломийському районі ТУ МНС України в Івано-Франківській області (І.Вацик):

5.1. Забезпечити в установлені законодавством терміни надання завдань для проектування розділу «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони)» у складі проектної документації на будівництво об’єктів та при плануванні забудови територій.

5.2. Надавати проектним установам і організаціям консультативну допомогу та інформаційні послуги з питань розроблення інженерно-технічних заходів цивільного захисту.

6. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання розпорядження покласти на головного відповідального виконавця - службу цивільного захисту в м. Коломиї та Коломийському районі ТУ МНС України в Івано-Франківській області (І.Вацик).

7. Вважати таким, що втратило чинність розпорядження міського голови від 25.04.2012 № 110-р «Про впровадження інженерно-технічних заходів цивільного захисту».

8. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови Т.Яворського.





      

Міський голова                                                                                                                                   І. Слюзар

Затверджено

розпорядження міського голови

від 26.09.2012 № 244-р



ПЕРЕЛІК

об’єктів, при проектуванні яких необхідно отримувати вихідні дані

та завдання на розроблення інженерно-технічних заходів

цивільного захисту (цивільної оборони)


1. Перелік об’єктів будівництва, визначених додатком А ДСТУ Б.А.2.2-7-2010 «Розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту (цивільної оборони) у складі проектної документації об’єктів, «Основні положення», на проектування яких  підготовка і надання вихідних даних та вимог, необхідних для розроблення розділу інженерно-технічних заходів цивільного захисту (цивільної оборони), здійснюється Департаментом цивільного захисту МНС України:

       1.1. Об’єкти, що можуть спричинити виникнення надзвичайної ситуації техногенного і природного характеру та вплинути на стан захисту населення і територій:

       пожежовибухонебезпечні об’єкти – об’єкти газопроводів.

       1.2. Об’єкти національної економіки, що забезпечують стійке функціонування держави в умовах надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і на особливий період:

       пункт управління керівництва  виконавчого комітету міської ради;

       об’єкти газопостачання, які визначені у пункті 1.1 цього Переліку;

       об’єкти електропостачання магістральних електромереж (транспортування та розподіл електроенергії, у тому числі повітряні лінії електропередачі потужністю понад 110 кВ);       

       інші об’єкти національної економіки, яким присвоєно (або які підлягають віднесенню на етапі проектування), відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України  від 02.03.2010 р. № 227 ДСК, категорію з цивільного захисту (цивільної оборони) «Особливої важливості».

       1.3. Особливо важливі об’єкти, будівництво яких затверджується постановою Кабінету Міністрів України, а також об’єкти експериментального будівництва.

       1.4. Об’єкти будівництва, замовником яких є МНС України.

2. Перелік об’єктів будівництва, на проектування яких підготовка і надання вихідних даних та вимог, необхідних для розроблення розділу інженерно-технічних заходів цивільного захисту (цивільної оборони), здійснюється службою цивільного захисту в м. Коломиї та Коломийському районі ТУ МНС України в області:

       2.1. Об’єкти, що можуть спричинити виникнення надзвичайної ситуації техногенного і природного характеру та вплинути на стан захисту населення і територій:

об’єкти біохімічного, біологічного і фармацевтичного виробництва;

станції знезараження, підготовки та очищення питної води і каналізаційних стоків у системах очисних споруд;

пожежовибухонебезпечні об’єкти – склади нафтопродуктів;

       автозаправні та газозаправні (з використанням зрідженого газу) комплекси, газонаповнювальні станції та пункти, склади газу і газопродуктів, газові та вугільні котельні (за винятком котелень, призначених для теплопостачання житлових і громадських будинків);

       інші об’єкти, яким за результатами ідентифікації та декларування безпеки надано статус ОПН, відповідно до Порядку ідентифікації та обліку об’єктів підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 11.07.2002 р. № 956 «Про ідентифікацію та декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки»;

       інші об’єкти, які внесено (підлягають внесенню) до реєстру ПНО, відповідно до Положення про паспортизацію потенційно-небезпечних об’єктів, затвердженого наказом МНС України від 18.12.2000 р. № 338, зареєстрованого у Мін’юсті України від 24.01.2001 р. № 62/5253.

       2.2. Об’єкти національної економіки, що забезпечують стійке функціонування держави в умовах надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і на особливий період:

об’єкти газопостачання (зберігання (газосховища), транспортування та розподілу природного, скрапленого газу, зокрема газозаправні станції та пункти зрідженого і скрапленого газу, газонаповнювальні станції та пункти, склади газу та газопродуктів), за виключенням об’єктів, які наведені у пункті 1 цього Переліку;

об’єкти водопостачання та водовідведення (зокрема об’єкти знезараження, підготовки, очищення, зберігання питної води та знезараження і очищення каналізаційних стоків у системах очисних споруд;

       об’єкти електропостачання, за виключенням об’єктів, наведених у пункті 1 цього Переліку;

       об’єкти електрозв’язку, проводового та радіомовлення і телебачення;

       об’єкти повітряного транспорту (аеродроми, центри управління повітряним рухом);

       об’єкти залізничного транспорту (залізничний вузол та станції (сортувальні, вантажні), ремонтне депо, пасажирський вокзал при кількості пасажирів 1500 та більше на добу, крім об’єктів, пункт управління залізничним  рухом;

       об’єкти автомобільного транспорту (пасажирський автовокзал при кількості пасажирів 1500 та більше на добу, автомобільні заправні станції та комплекси);

       інші об’єкти  національної економіки, яким присвоєно (або які підлягають віднесенню на етапі проектування), відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України  від 02.03.2010 р. № 227 ДСК, першу та другу категорію з цивільного захисту (цивільної оборони) (за виключенням  об’єктів, наведених  у пункті 1 цього Переліку).

       2.3. Споруди підземного простору міста, які планується використовувати для укриття населення:

       автостоянки, паркінги, гаражі, підземні торговельні центри, підприємства громадського харчування, магазини, тощо.

2.4. Об’єкти, будівництво яких планується на території, що розташована у визначених  ДБН В.1.2-4 небезпечних зонах (за винятком об’єктів, наведених у пункті 1 цього Переліку), а саме:

зонах можливого катастрофічного затоплення.



2011-2024 © Всі права застережено.