НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 20 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновків про визначення місця прожив..."  № 435 від 08.11.2022р. 
Документ №435 від 08.11.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

12.11.2022



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 08.11.2022р.  № 435
 


Про затвердження висновків про визначення місця проживання малолітніх дітей

       

       Беручи до уваги заяви батьків та подані документи у справах за позовом батьків дітей про розірвання шлюбу та визначення місця проживання малолітніх дітей, враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись статтями 19, 161 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Затвердити висновок про визначення місця проживання малолітньої ___, 21.11.2011 року народження, біля батька _____, 04.10.1976 року народження, (додається).

2. Затвердити висновок про визначення місця проживання малолітнього _____, 06.06.2017 року народження, біля матері _____, 04.02.1992 року народження, (додається).

3. Затвердити висновок про визначення місця проживання дитини _____, 12.10.2011 року народження, з батьком _____, 13.10.1980 року народження, а сина ____, 20.07.2019 року народження, з мамою ____, 02.03.1985 року народження (додається).

4. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі ГРИЦКО та головному спеціалісту служби у справах дітей міської ради Ірині ПЕРЦОВИЧ, виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даних справах.



Міський голова                                                                                 Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 08.11.2022 р. № 435


Висновок

про визначення місця проживання малолітньої


       Розглянувши позовну заяву (справа №___, ) подану до Коломийського міськрайонного суду батьком ___ про визначення місця проживання малолітньої дитини службу у справах дітей Коломийської міської ради залучено в якості третьої особи в справі за даним позовом відповідно до частин 4, 5 статті 19 Сімейного кодексу України.

       Громадян  _____, 04.10.1976 року народження, який є позивачем по справі повідомляє, проживає в місті Коломиї по вулиці __, перебуваючи в шлюбі з  громадянкою ____, 06.08.1977 року народження, у батьків народилося дві дочки _____, 18.10.2003 року народження (досягла повноліття) та _____, 21.11.2011 року народження, яка на даний час проживає з батьком. Дочка навчається в 5-Б класі ____ № Коломийської міської ради, добре сприймає навчальний матеріал, цілеспрямована і наполеглива, відповідально ставиться до доручень. Має _ нахил до гуманітанрних  дисциплін, займається у спортивних секціях, що в ___. Мама ____ перебуває на роботі за межами України В Чеській Республіці, а дочка __ з батьком проживає в Україні. На даний час сімейні стосунки між громадянами припинені і спільне господарство не ведеться, сім’я припинила своє існування. Батько з дочкою проживає в місті Коломиї по вулиці _____,що підтверджується актом обстеження умов проживання від 31.10.2022 року. Встановлено, що для малолітньої ___ створені належні умови для її розвитку, виховання та навчання. Для дочки облаштовано кімнату для підготовки уроків, відпочинку, сну. Дитина забезпечена відповідним одягом, взуттям, шкільним приладдям. В квартирі чисто, охайно, тепло.   

       Батько дитини ____в м. Коломиї з 1993 році, а з 2003 року керує даною установою. Досконало володіє методикою управління та веденням виробничого процесу. Має відповідну заробітну плату для матеріального утримання дочки, постійно займається доглядом та утриманням ___, проживає разом з нею та забезпечує всім необхідним. ___ перебуває на повному матеріальному утриманні батька. В малолітньої та батька хороші взаємовідносини, він сумлінно виконує свої батьківські обов’язки, а тому не виявлено причин, через які, не було б можливості визначити місце проживання ____ біля батька.

       Мама, ____, 06.08.1977 року народження, з серпня 2022 року перебуває за межами України на роботі. З того часу там постійно проживає і працює. Відомо, що мама дочка разом з мамою в період воєнного стану на два місяці виїздила в Республіку Чехію, але дочка захотіла повернутися в м. Коломию і тут проживати з батьком та відвідувати навчання.

       Враховуючи наведене, керуючись Сімейним кодексом України, Цивільним Кодексом України, законом України «Про охорону дитинства», Конвенції про права дитини, орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання малолітньої ___, 21.11.2011 року народження, біля батька ____, 04.10.1976 року народження, який проживає по вулиці ____.



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                         Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 08.11.2022 р. № 435


Висновок

               про визначення місця проживання малолітнього                                 


       Розглянувши документи, які надійшли з Надвірнянського районного суду (справа №_) про розірвання шлюбу та визначення місця проживання малолітньої дитини ____, служба у справах дітей, вивчила дане питання і винесла на розгляд комісії.

       Встановлено, що громадяни______ у квітні 2011 року уклали шлюб, що підтверджується свідоцтвом про шлюб, виданим виконавчим комітетом _____ сільської ради від 30.04.2011 року. Від подружнього життя у громадян народився син – ______, 06.06.2017 року народження.

Незважаючи на народження дитини, стосунки між громадянами розладнались, зникло взаєморозуміння і взаємоповага один до одного. Спільне життя не склалося через різні погляди на світ та побут.

Впродовж спільного проживання між чоловіком та дружиною виникали постійні сімейні сварки, відповідач зловживає спиртними напоями, що закінчувалося побоями зі сторони батька __, тому _____ змушена була звертатися до поліції, а потім і до суду щодо розлучення.

На даний час шлюбні відносини між _______ припинені. Кожен з подружжя живе своїм життям та своїми інтересами, фактично сім’я припинила своє існування. Батько з сином не спілкується, не бачиться і на території Івано-Франківської області не проживає.

22.09.2022 року ____. звернулася з позовом до Надвірнянського районного суду про розірвання шлюбу і визначення місця проживання дитини біля матері.

У своїй позовній заяві громадянка повідомляє, що з батьком свого сина не вдалося створити міцної сім‘ї. Подружжя виявилися людьми різних характерів та поглядів на життя і за час спільного проживання переконалися, що у них немає спільних інтересів, крім сина.

27.10.2022 року комісія з питань захисту прав дитини розглянула питання про доцільність визначення місця проживання малолітнього ______ біля мами. 

На засіданні комісії встановлено, що батько не бере участі у вихованні та утриманні сина, коли батько пішов з сімї, малолітній ___ залишився проживати з мамою, яка в жодному разі не чинить батькові перешкод у спілкуванні з дитиною.

Комісія не виявила причин, через які б мама не могла займатися вихованням своєї дитини.

       Враховуючи вище наведене вважаємо, що дитині більше потрібна материнська турбота, ласка та догляд відповідно до віку, які більш оптимально може надати саме матір.

       Стаття 9 Конвенції ООН «Про права дитини» передбачає випадки, в яких дитина може бути розлучена батьками чи з одним із батьків, до таких ситуацій відноситься розірвання шлюбу між батьками та проживання окремо.

Виходячи з інтересів дитини, орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання малолітнього __, 0.06.2017 року народження, з мамою ___, 04.02.1992  року народження.


Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                         Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 08.11.2022 р. № 435


Висновок

про визначення місця проживання дітей


       Розглянувши документи, які надійшли з Коломийського міськрайонного суду про визначення місця проживання дітей _____ служба у справах дітей вивчила дане питання.

       Встановлено, що громадяни ______ у травні 2011 року уклали шлюб.

Від подружнього життя у громадян народилося двоє дітей – _____, 12.10.2011 року народження, та _____, 20.07.2019 року народження.

Спільне життя у громадян не склалося. Виявилося, що у них різні характери та погляди на сім‘ю. батьки неодноразово робили спроби налагодити сімейні відносини, однак виявилося, що подальше проживання однією сім‘єю неможливе.

З липня 2019 року _______разом не проживають.

Громадяни досягли домовленостей, що незважаючи на неможливість налагодити сімейні відносини, донька ____, 12.10.2011 року народження, залишається проживати з батьком ______, а малолітній син _____, 20.07.2019 року народження з мамою, ______.

Така домовленість між батьками була обумовлена тим, що малолітня донька ____ від народження проживала в місті Коломиї, по вулиці ____, де проживають її дідусь і бабуся, де проходить її дитинство і де вона проживає і на даний час. За цією адресою дівчинка має дитячий майданчик та друзів серед сусідів.

Після народження сина _____ перестала проживати разом з чоловіком та дочкою і переїхала разом з малолітнім сином у квартиру №_____.

З часу окремого проживання між батьками не виникало суперечностей щодо надання один одному можливості проводити час з дітьми, які проживають за різними адресами. Мама разом з сином приходить за місцем проживання батька і проводить певний час спілкуючись з донькою, а батько в свою чергу спілкується з сином.

Питання про визначення місця проживання дітей розглядалося на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини 27.10.2022 р.

На засіданні комісії ______ повідомила, що після розлучення хоче щоб, її малолітній син залишився проживати разом з нею, і не заперечує щоб малолітня дочка залишилась проживати з батьком. Також, мама зазначила, що батько бере участь у вихованні сина, а вона у свою чергу, не чинить йому перешкод у спілкуванні з дитиною.

Стаття 9 Конвенції ООН «Про права дитини» передбачає випадки, в яких дитина може бути розлучена батьками чи з одним із батьків, до таких ситуацій відноситься розірвання шлюбу між батьками та проживання окремо.

Виходячи з інтересів дитини, орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання малолітнього ______, 20.07.2019 року народження, з мамою ______, 02.03.1985 року народження, а малолітню ______, 12.10.2011 року народження з батьком, ____, 13.10.1980 року народження.


Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                        Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.