НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Розпорядження міського голови  "Про впровадження інженерно-технічних заходів цивільного..."  № 110-р від 25.04.2012р. 
Документ №110-р від 25.04.2012р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

29.04.2012



УКРАЇНА
місто Коломия Івано-Франківської області
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
міського голови
 
м. Коломия
 
від 25.04.2012р.  № 110-р
 

Про впровадження інженерно-

технічних заходів цивільного захисту


Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», наказу Міністерства надзвичайних ситуацій від 08.07.2010 р. «Про впровадження ДСТУ БА.2.2-7.2010», розпорядження голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 04.04.2012 № 219 «Про впровадження інженерно-технічних заходів цивільного захисту» та з метою проектування і реалізації інженерно-технічних заходів цивільного захисту у містобудуванні:


1. Встановити, що при проектуванні, будівництві об’єктів, забудов територій замовники (інвестори) будівництва, проектні установи і організації (проектувальники), міська рада  повинні дотримуватись вимог нормативних і законодавчих актів з питань реалізації та впровадження інженерно-технічних заходів цивільного захисту у містобудуванні (містобудівній документації) та під час будівництва об’єктів (проектній документації), що можуть спричинити виникнення надзвичайних ситуацій та вплинути на стан захисту населення і території міста.

2. Затвердити Перелік об’єктів, при проектуванні яких необхідно отримувати вихідні дані та завдання на розроблення інженерно-технічних заходів цивільного захисту (цивільної оборони) (далі – Перелік), що додається.

3. Управлінню архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради (Ю.Процюк):

3.1. Передбачити на стадії формування завдань на проектування схем планування території, генерального плану міста та іншої містобудівної документації інженерно-технічні заходи цивільного захисту.

3.2. Передбачити під час підготовки містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки (завдання на проектування) об’єктів, визначених у Переліку, необхідність розроблення у складі проектної документації розділу «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони)».

3.3. Сприяти забезпеченню впровадження та реалізації вищезазначених вимог.

3.4. Провести відповідну інформаційно-розяснювальну роботу серед проектних установ і організацій.

4. Відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради (О.Кротюк) забезпечити розгляд та погодження у встановленому порядку завдань для проектування розділу «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони)».

5. Коломийському РВ УМНС України в Івано-Франківській області (І.Вацик):

5.1. Забезпечити в установлені законодавством терміни надання завдань для проектування розділу «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони)» у складі проектної документації на будівництво об’єктів та при плануванні забудови територій.

5.2. Надавати проектним установам і організаціям консультативну допомогу та інформаційні послуги з питань розроблення інженерно-технічних заходів цивільного захисту, здійснювати контроль за реалізацією цих заходів під час будівництва об’єктів та їх подальшої експлуатації.

6. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання розпорядження покласти на головного відповідального виконавця  - Коломийське РВ УМНС України в Івано-Франківській області (І.Вацик).

7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови Т.Яворського.





      

Міський голова                                                                                                                                         І. Слюзар


                                                                                                                     Затверджено               

                                                                                                                      розпорядженням міського голови

                                                                                                                      від 25.04.2012   № 110-р



ПЕРЕЛІК

об’єктів, при проектуванні яких необхідно отримувати вихідні дані

та завдання на розроблення інженерно-технічних заходів

цивільного захисту (цивільної оборони)


1. Перелік об’єктів будівництва, на проектування яких  підготовка і надання вихідних даних та вимог, необхідних для розроблення розділу інженерно-технічних заходів цивільного захисту (цивільної оборони), здійснюється МНС України:


       1.1. Об’єкти, що можуть спричинити виникнення надзвичайної ситуації техногенного і природного характеру та вплинути на стан захисту населення і територій:

       склади газу і газопродуктів;

       будівлі та споруди з покрівлею площею понад 10000 кв. метрів, виготовленою з використанням  вантових і аркових конструкцій;       

       будинки з висотністю понад 16 поверхів, крім житлових будинків, що споруджуються за проектами повторного застосування, умовною висотою до 73,5 метра.

       1.2. Об’єкти національної економіки, що забезпечують стійке функціонування держави в умовах надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і на особливий період:

               пункти управління центральних і місцевих органів виконавчої влади;

       об’єкти газопостачання, які визначені у пункті 1.1 цього Переліку;

       об’єкти електропостачання (об’єкти виробництва, транспортування та розподілу електроенергії, у тому числі повітряні лінії електропередачі потужністю понад 110 кВ), які визначені  у пункті 1.1 цього Переліку;

       об’єкти залізничного транспорту (пасажирські вокзали при кількості пасажирів 1500 та більше на добу, пункти управління залізничним рухом);

       інші об’єкти національної економіки, яким присвоєно (або які підлягають віднесенню на етапі проектування), відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України  від 02.03.2010 р. № 227 дск, категорію з цивільного захисту (цивільної оборони) «Особливої важливості».

       1.3. Особливо важливі об’єкти, будівництво яких затверджується постановою Кабінету Міністрів України, а також об’єкти експериментального будівництва.

       1.4. Об’єкти будівництва, визначені додатком А ДСТУ Б А,2.2.-7:2010, замовником яких є МНС України.

       1.5. Інші об’єкти (будівлі і споруди), визначені в Порядку надання вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 р. № 489, яким згідно з ДБН В.1.2-14 встановлено клас наслідків (відповідальності) – ССЗ, та об’єкти житлового-цивільного призначення 1У, У категорії складності (згідно ДБН Д.1.1-7).

2. Перелік об’єктів будівництва, на проектування яких  підготовка і надання вихідних даних та вимог, необхідних для розроблення розділу інженерно-технічних заходів цивільного захисту (цивільної оборони), здійснюється Коломийським РВ УМНС України в області:

       2.1. Об’єкти, що можуть спричинити виникнення надзвичайної ситуації техногенного і природного характеру та вплинути на стан захисту населення і територій:

       об’єкти біохімічного, біологічного і фармацевтичного виробництва;

       об’єкти видобування, зберігання, переробки і транспортування природного, зрідженого газу (газопроводи середнього та низького тиску);  

       об’єкти знезараження, підготовки та очищення питної води і каналізаційних стоків у системах очисних споруд, станції розподілення повітря (якщо вони належать до вибухонебезпечної категорії);

       автозаправні станції та комплекси, газозаправні (з використанням зрідженого газу), газонаповнювальні станції та пункти, газові котельні (за винятком котелень, призначених для теплопостачання житлових і громадських будинків);

       будівлі та споруди з покрівлею площею від 1000 до 10000 кв. метрів, виготовленою з використанням  вантових і аркових конструкцій;

       повітряні лінії електропередачі напругою більш як 110 кВ.

       2.2. Об’єкти національної економіки, що забезпечують стійке функціонування держави в умовах надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і на особливий період:

               пункт управління виконавчого комітету міської ради;

       об’єкти газопостачання (об’єкти видобування, зберігання (газосховища), переробки, транспортування та розподілу природного, скрапленого газу, зокрема газозаправні станції та пункти зрідженого і скрапленого газу, газонаповнювальні станції та пункти, склади газу та газопродуктів), за виключенням об’єктів, які наведені у пункті 1 цього Переліку;

       об’єкти водопостачання та водовідведення (зокрема об’єкти знезараження, підготовки, очищення, зберігання питної води та знезараження і очищення каналізаційних стоків у системах очисних споруд;

       об’єкти електропостачання, крім об’єктів, які наведені  у пункті 1 цього Переліку;

       об’єкти електрозв’язку, проводового та радіомовлення і телебачення;

       об’єкти повітряного транспорту (аеропорти та аеродроми, центри управління повітряним рухом);

       об’єкти залізничного транспорту, крім об’єктів, які наведені  у пункті 1 цього Переліку;

       об’єкти автомобільного транспорту (пасажирські автовокзали при кількості пасажирів 1500 та більше на добу, автомобільні заправні станції та комплекси);

       інші об’єкти національної економіки, яким присвоєно (або які підлягають віднесенню на етапі проектування), відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 р. № 227 дск, перша та друга категорія з цивільного захисту (цивільної оборони) за виключенням  об’єктів, які наведені  у пункті 1 цього Переліку.

       2.3. Інші об’єкти (будівлі і споруди), зазначені в Порядку надання вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 р. № 489, яким згідно з ДБН В.1.2-14 встановлено клас наслідків (відповідальності) – СС2, СС1.

       2.4. Споруди підземного простору міста, які планується використовувати для укриття населення:

       споруди котлованного типу (автостоянки, паркінги, гаражі, підземні торговельні центри, підприємства громадського харчування, магазини, тощо).

       2.5. Об’єкти, будівництво яких планується на території, що розташована у небезпечних зонах, визначених ДБН В.1.2-4 (за виключенням об’єктів, які наведені у пункті 1 цього Переліку).      






Керуючий справами виконкому                                                                                                                    А. Грицан



2011-2024 © Всі права застережено.