НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 18 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до голови Івано..."  № 2200-36/2022-36 від 18.10.2022р. 
Документ №2200-36/2022 від 18.10.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

22.10.2022



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(36  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 18.10.2022р.  № 2200-36/2022-36
 

Про    звернення    Коломийської

міської   ради   до   голови Івано-

Франківської     обласної     ради

Олександра Сича, генерального

директора  Івано-Франківського

обласного             Комунального

агролісогосподарського

підприємства                                                                                                             Івано-

Франківськоблагроліс      Олега

Олійника


       Керуючись Конституцією України, статтею 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” міська рада


вирішила:


        1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича, генерального директора Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства  Івано-Франківськоблагроліс Олега Олійника щодо заборони санітарної рубки дерев на горі Юріїв в с. Воскресинці (додається).

2. Рішення та текст звернення міської ради надіслати голові Івано-Франківської обласної ради Олександру Сичу, генеральному директору Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства  Івано-Франківськоблагроліс Олегу Олійнику та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.




Міський голова                                                                          Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ




               Голові Івано-Франківської

               обласної ради

               Олександру СИЧУ


               Генеральному директору

               Івано-Франківського обласного

               комунального агролісогосподарського

               підприємства

               Івано-Франківськоблагроліс

               Олегу ОЛІЙНИКУ

 



Звернення

Щодо заборони санітарної рубки дерев на горі Юріїв в с. Воскресинці



Ми, депутати Коломийської міської ради, глибоко стурбовані так званою санітарною рубкою дерев в селі Воскресінці на горі Юріїв та поблизу неї.

Для Коломийської громади гора Юріїв – це рекреаційна зона. Кожного року сюди приходять і приїжджають тисячі жителів громади та й загалом прикарпатців, щоб разом із сім’ями відпочити, прогулятись та насолодитись природою. Це місце дуже полюбляють велосипедисти та представники екстремальних видів спорту. А зараз ми бачимо, що гора Юріїв до вподоби не тільки жителям нашої обласні, але й туристам. Діти з Дніпра, які від вересня приїжджають до нас на відпочинок, часто відвідують гору Юріїв. Вони із захватом розглядають красу місцевої природи та краєвиди.

Проведення санітарної рубки в цьому місці неприпустиме. Це загрожує руйнацією рекреаційної зони. Ми можемо втратити місце, яке так люблять як жителі, так і гості нашої громади. Тим паче, що мешканці села Воскресінці не раз скаржилися, що рубають всі підряд дерева, що особливо нас насторожує.

Тому ми вимагаємо негайно припинити санітарну рубку дерев на горі Юріїв та поблизу неї. Зрізка дерев на цій території – це знищення неповторної відпочинкової зони та й загалом природи, що наносить екологічну й економічну шкоду Коломийській громаді та Івано-Франківській області загалом.

Водночас ми усвідомлюємо, що зараз, у час повномасштабної війни російської федерації проти України, надважливо заготовляти альтернативні джерела енергії, зокрема дрова, адже мова йде про енергобезпеку нашої держави. На території Коломийської громади  є більш ніж достатньо лісових площ, які вже десятиліттями потребують справжньої санітарної чистки. Ми пропонуємо Вам звернути увагу на них. Санітарна рубка дерев на цих територіях, наголошуємо, що саме санітарна рубка, зможе вирішити проблему, яка склалась. З однієї сторони, буде збережено гору Юріїв, а з іншої – вдасться заготовити деревину. 


Зважаючи на вищевказане, просимо Вас негайно відреагувати, зупинити так звану санітарну рубку на горі Юріїв і поблизу неї та розглянути можливість санітарної чистки лісів в інших місцях. В цьому контексті надалі вимагаємо всі рубки на території Коломийської громади погоджувати з Коломийською міською радою.



Депутати Коломийської міської ради VIIІ демократичного скликання

Прийнято на 36 сесії (2 пленарне засідання) міської ради

VIIІ демократичного скликання

18 жовтня 2022 року




2011-2024 © Всі права застережено.